6 oktober 2018 14:30

Scheidsrechter

F.R. de Winter

Onbekend

Assen – Al na zes minuten kwam ACV op eigen veld op een 1-0 voorsprong tegen Staphorst. De thuisploeg domineerde de eerste helft en had met een ruimere voorsprong de rust in kunnen gaan. Direct na de aftrap van de tweede helft verdubbelde Gijs Jasper de voorsprong voor ACV. Staphorst kwam naarmate het tweede bedrijf vorderde beter in de wedstrijd. Beide teams kregen scoringskansen. Aangezien de kansen niet werden benut boekte ACV een verdiende 2-0 overwinning.

Eerste helft

ACV speelde een uitstekende eerste helft tegen het in oranje geklede Staphorst. De bezoekers wilden het duel met zwarte shirts spelen maar dit werd door scheidsrechter De Winter niet toegestaan. Zodoende werden de fel oranje warming-up shirts gebruikt voor de wedstrijd. Al in de 6e minuut kwam ACV op voorsprong. Ezra Schrijver gaf voor vanaf rechts waarna Justin Mulder bij de eerste paal opdook om de openingstreffer binnen te knikken. Doelman Tom Holleboom was kansloos op de kopbal van Mulder, 1-0.

Justin Mulder schreeuwt het uit van vreugde na zijn goal

Staphorst kon weinig doen tegen de aanvalslust van de ploeg van trainer Fred de Boer. ACV kreeg meerdere mogelijkheden om de score uit te breiden. Justin Mulder (2 keer), Nande Wielink en Ezra Schrijver kregen scoringskansen. Het was in het eerste kwart van de wedstrijd aan doelman Tom Holleboom te danken dat de stand niet hoger in het voordeel van ACV uitviel. Halverwege de eerste helft leek Staphorst op gelijke hoogte te komen. Mark Veldmate scoorde echter uit buitenspelpositie waardoor de goal niet telde. Na een half uur een wissel bij ACV. Doelpuntenmaker Justin Mulder moest het veld geblesseerd verlaten en werd vervangen door Jonah van der Werf. Tien minuten voor de pauze kreeg de thuisploeg nog een goede mogelijkheid om op 2-0 te komen. De goed spelende Ezra Schrijver gaf een voorzet vanaf rechts die door Gijs Jasper binnen gekopt leek te worden. De bal ging echter rakelings naast, zodat de stand 1-0 in het voordeel van ACV bleef. In de laatste minuut voor de rust moest Fred de Boer al voor de tweede maal een wissel toepassen. Ook Erik Eleveld moest geblesseerd het veld verlaten. Zijn vervanger was Pascal Huser.

Tweede helft

Terwijl een aantal supporters nog uit de kantine moest komen viel de tweede goal van ACV. Zonder dat ook maar één speler van Staphorst de bal aan had kunnen raken werd er al gescoord door de blauw-zwarten. Gijs Jasper maakte met een bekeken schuiver zijn eerste competitietreffer van het seizoen. Even later was het Pascal Huser die een schietkans kreeg. Zijn schot werd onschadelijk gemaakt door Tom Holleboom. Na de eerste vijf minuten van het tweede bedrijf kwam Staphorst beter in de wedstrijd en kreeg het ook doelrijpe kansen. Ferdi ter Avest dook alleen op voor doelman Ben Wormmeester. De Asser goalie wist de inzet van de flankspeler bekwaam onschadelijk te maken. Mike Reuvers kreeg nog wel een kans in de rebound maar Robert Talens kon de bal uit de doelmond wegwerken. ACV verdedigde de voorsprong de rest van het duel bekwaam en kreeg nog enkele mogelijkheden om de score hoger uit te laten vallen. Na 90 interessante minuten gaf de goed leidende scheidsrechter De Winter het eindsignaal en kon de ploeg van Fred de Boer de overwinning gaan vieren.

Jonah van der Werf is zijn tegenstander te snel af en geeft de bal voor

Na afloop

Een verdiende zege voor ACV. Met name in de eerste helft liet de ploeg van Fred de Boer goed spel zien. Aanvaller Gijs Jasper werd uitgeroepen tot Man of the Match dit maal mogelijk gemaakt door Bouwbedrijf Rotteveel. Door de overwinning op Staphorst is ACV geklommen op de ranglijst. ACV staat nu op de 5e positie met 10 punten uit 5 gespeelde wedstrijden. Net als vorige week is Urk de koploper. De Urkers wonnen vandaag van DUNO D. en staan aan kop met 15 punten uit 6 wedstrijden.

Gijs Jasper ontvangt de prijs voor man of the Match uit handen van Johan Bijl van Bouwbedrijf Rotteveel

Volgende week

Volgende week speelt ACV een uitwedstrijd. Op Sportpark De Waayenberg in Doorwerth is DUNO D. de tegenstander. De blauwhemden spelen dit seizoen voor het eerst in de historie in de hoofdklasse. Vandaag speelde de ploeg van trainer Lodewijk de Kruif op eigen veld tegen Urk. Na 90 minuten stond er een 0-1 overwinning voor Urk op het scorebord. Op de ranglijst vinden we DUNO D. terug op de 7e plek met 10 punten uit 6 wedstrijden. Scheidsrechter bij DUNO D. – ACV is de heer P. Henshuijs uit Amsterdam.

Opstellingen

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans, Robert Talens, Gibril Sankoh, Jim de Leeuw, Nick Westebring, Nande Wielink, Ezra Schrijver (77. Rutger Timmermans), Justin Mulder (30. Jonah van der Werf), Gijs Jasper, Erik Eleveld (45. Pascal Huser)

Staphorst: Tom Holleboom, Thijs Gerlofs, Ewald Koster, Reinier Crediet, Mark Veldmate, Martin van ’t Ende, Martijn Brakke, Jordi Lemmens (65. Marlon Luchtenberg), Pim de Jonge (72. Rob Mijnheer), Mike Reuvers, Ferdi ter Avest (65. Mark Schra)