90'

Hoofdklasse B

10 november 2018 14:30

M. Oosting

Assen – ACV heeft de eerste periodetitel gepakt in de Hoofdklasse B door met 3-1 te winnen van SC Genemuiden. Al in de vijfde minuut werd de score door de thuisploeg geopend. Marco van der Heide kopte raak. Nog geen drie minuten later was de stand al weer gelijk. Kay Velda bracht SC Genemuiden op gelijke hoogte. De ploegen gingen met de 1-1 stand aan de thee. In de tweede helft kansen voor beide teams. Uiteindelijk was het ACV dat aan het langste eind trok. Gibril Sankoh kopte ACV tien minuten voor tijd naar 2-1. De uitblinkende doelman Ben Wormmeester voorkwam met uitstekende reddingen dat de bezoekers de gelijkmaker konden scoren. Arjen Hagenauw liet het Asser publiek in de slotminuut nogmaals juichen door de bal snoeihard in het dak van het doel te schieten. De wedstrijd werd hiermee definitief beslist. Het was tevens het startschot voor een klein feestje in het clubhuis van ACV.

Om exact half drie gaf scheidsrechter Oosting het beginsignaal voor een heerlijke pot voetbal op het Catawiki Sportpark. Bij winst op SC Genemuiden kon ACV de periodetitel pakken. De bezoekers hadden andere plannen en wilden de drie punten mee terug namen naar Sportpark De Wetering. Al snel opende ACV de score. Jim de Leeuw gaf een voorzet vanaf links waarna Marco van der Heide geheel vrijstaand de 1-0 binnen kon koppen. Nog geen drie minuten later was de stand al weer gelijk. Na goed voorbereidend werk van Jan Hooiveld kon Kay Velda vanuit kansrijke positie op het doel schieten. Zijn eerste poging werd gekeerd door Ben Wormmeester. In de rebound schoot Velda echter wel raak, 1-1. Na de gelijkmaker werden de mogelijkheden om te scoren schaarser. Beide teams probeerden het wel, maar echt gevaarlijke kansen werden er behoudens een paar vrije trappen niet gecreëerd. De 1-1 ruststand was dus een logisch gevolg.

Marco van der Heide kopt de 1-0 binnen

In tweede helft zag het publiek een wedstrijd die alle kanten op kon. ACV pakte het initiatief in de eerste minuten na de thee en kreeg een aantal mogelijkheden om weer op voorsprong te komen. In de loop van het tweede bedrijf was het af en toe billenknijpen voor de ACV-supporters. Met namen Omar Kavak stichtte veel gevaar. Kort nadat Ben Wormmeester in de 77e minuut een gevaarlijk schot van Jan Hooiveld onschadelijk had gemaakt was het raak voor de ploeg van trainer Fred de Boer. Nande Wielink nam een vrije trap aan de rechterzijde van het veld en slingerde de bal heerlijk voor het doel. Gibril Sankoh sprong het hoogste van allemaal en kopte bekeken raak, 2-1. In de laatste tien minuten van de wedstrijd waren er grote kansen voor beide teams. Het was aan de doelmannen te danken dat er niet werd gescoord. Het Asser publiek snakte naar het einde van de wedstrijd. In de extra tijd maakte Arjen Hagenauw aan alle onzekerheid een eind. Op aangeven van Marco van der Heide schoot hij uit een moeilijke hoek de bal kiezelhard in het dak van het doel, 3-1. Kort na de derde Asser treffer gaf scheidsrechter Oosting het eindsignaal en kon ACV de periodetitel gaan vieren.

ACV viert de periodetitel

Na afloop

Door de winst op SC Genemuiden staat ACV nu op de eerste plaats in de Hoofdklasse B. Ook pakten de blauw-zwarten de eerste periodetitel waarmee de ploeg van Fred de Boer zich plaatst voor de nacompetitie voor promotie naar de Derde Divisie. Alle reden dus om een feestje te vieren in het clubhuis na afloop van de wedstrijd. Ben Wormmeester werd uitgeroepen tot Bella Italia Man of the Match. De prijs werd deze keer mogelijk gemaakt door Bakkerij Feenstra uit Zuidlaren. Oud-ACV’er Haaye Feenstra reikte na afloop persoonlijk de dinerbon uit aan de goalie van ACV.

Haaye Feenstra reikt de dinerbon uit aan Man of the Match Ben Wormmeester

Programma komende week

Komende week speelt ACV twee wedstrijden. Dinsdag om 20.00 uur wordt op het Catawiki Sportpark de bekerwedstrijd tegen LEO gespeeld. Het betreft de eerste knock-outronde van het toernooi om de districtsbeker. Zaterdag staat er weer een competitieduel op het programma. ACV speelt dan thuis tegen SDC Putten. De formatie van trainer Michael van den Berg staat 12e op de ranglijst met 10 punten uit 10 wedstrijden. De wedstrijd ACV – SDC Putten begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter L. Timmer uit Apeldoorn.

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans, Robert Talens, Gibril Sankoh, Jim de Leeuw, Ibrahim Sillah (71. Leon Santema), Pascal Huser, Nande Wielink, Ezra Schrijver (90. Koen Steg), Marco van der Heide, Erik Eleveld (62. Arjen Hagenauw)

SC Genemuiden: Daan Huiskamp, Roelof de Jong, Arend van de Wetering, Jeremy Jonker, Omar Kavak, Kay Velda, Jan Hooiveld, Rick Doorn (83. Frank Kuurman), Sijmon Eenkhoorn, Joran Pot, Nick Buitink