69'

Hoofdklasse B

2 februari 2019 14:30

C.J.L.P. Berben

Assen – ACV boekte vanmiddag een overtuigende overwinning op Buitenpost. Al binnen een half uur stond er een 3-0 voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord. Erik Eleveld, Ezra Schrijver en Justin Mulder schoten raak. Kort voor rust deed Buitenpost iets terug. Na een vrije trap van Robin Huisman de Jong kopte Rob Dijkstra raak. Direct na rust kopte Guus de Vries ACV naar 4-1. Even leek het spannend te worden toen Nande Wielink na een tweede gele kaart de kleedkamer moest opzoeken. Ook met tien man was de ploeg van trainer Fred de Boer de sterkere partij. Met een prachtige individuele actie bepaalde Ezra Schrijver de eindstand op 5-1.

Het publiek zag in de eerste helft een zeer goed voetballend ACV. Vanaf de aftrap nam de thuisploeg het initiatief. Buitenpost kon er weinig tegen in brengen en ging een moeilijke middag tegemoet. In de 10e minuut opende Erik Eleveld de score. Marco van der Heide gaf een voorzet waarna de bal werd weg gestompt door doelman Kevin van der Meulen. Erik Eleveld krulde de bal vervolgens op prachtige wijze in de rechter bovenhoek, 1-0.

De 1-0 van Erik Eleveld in beeld

Nog geen vijf minuten later lag de bal al weer in het net. Erik Eleveld gaf een afgemeten voorzet vanaf de linkerkant waarna de inzet van Daniël Schans geblokt werd. Schans tikte de bal vervolgens naar Ezra Schrijver die geen enkele moeite had om raak te schieten, 2-0. ACV combineerde uitstekend en gaf de Friezen geen kans om terug in de wedstrijd te komen. Het wachten was op een derde Asser treffer en die viel kort voordat er een half uur gespeeld was. Ezra Schrijver gaf een steekpass op Justin Mulder waarna de rappe aanvaller van ACV de bal via de binnenkant van de paal over de doellijn schoot, 3-0. Kort voor de rust kwam Buitenpost terug in de wedstrijd. Voor de derde keer in korte tijd kregen de in de rode uitshirts geklede ploeg een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Robin Huisman de Jong nam de vrije trap en krulde de bal uitstekend voor het doel. Bij de eerdere vrije trappen kon Guus de Vries namens ACV het gevaar beteugelen. Ditmaal kwam Rob Dijkstra echter goed voor zijn man bij de eerste paal en kon hij met zijn hoofd voor de 3-1 zorgen. Dit was tevens de ruststand.

Buitenpost wisselde in de rust tweemaal. Joost Visser en Jorrit Terpstra kwamen in de ploeg voor Wim de Vries en Durk de Haan. ACV betrad ongewijzigd het veld. Al in de tweede minuut van het tweede bedrijf scoorde ACV. Justin Mulder gaf voor waarna Guus de Vries bekeken binnen kopte, 4-1. Buitenpost zette vervolgens aan maar kon weinig uitrichten tegen de sterk spelende ploeg van trainer Fred de Boer. In de 62e minuut leek er een kantelmoment mogelijk. Nande Wielink schoot de bal nadat scheidsrechter Berben had gefloten in een reflex over de boarding. De leidsman gaf de middenvelder hiervoor zijn tweede gele kaart waardoor ACV met 10 man verder moest. Ondanks de man-minder-situatie bleef ACV kansen krijgen. Buitenpost probeerde wel iets te forceren maar stuitte keer op keer op de hechte Asser defensie. Twintig minuten voor tijd gooide Ezra Schrijver de wedstrijd met een prachtige individuele actie in het slot. Hij scoorde zijn tweede treffer van de middag en de vijfde voor ACV. De thuisploeg kreeg nog kansen op meer maar wist doelman Kevin van der Meulen niet meer te passeren. Na een minuut extra tijd gaf scheidsrechter Berben het eindsignaal en kon het thuispubliek tevreden huiswaarts.

Ezra Schrijver scoorde tweemaal

Na afloop

Een mooie overwinning voor ACV. De toeschouwers zagen een goed spelend team. Door de overwinning is ACV gestegen naar een gedeelde derde plaats op de ranglijst. Van de top van de ranglijst kwamen Urk, Sparta Nijkerk en Excelsior ’31vanwege de sneeuwval niet in actie. Staphorst leed een 2-0 nederlaag in en tegen Berkum. De top 5 ziet er nu als volgt uit:

G W GL V P DPV DPT Saldo
1 Urk 17 10 4 3 34 29 17 12
2 Sparta Nijkerk 16 10 3 3 33 21 13 8
3 Excelsior '31 16 9 5 2 32 30 13 17
4 Staphorst 16 9 5 2 32 34 20 14
5 ACV 17 9 5 3 32 33 19 14

Justin Mulder werd na afloop van de wedstrijd uitgeroepen tot Ristorante E Pizzeria Bella Italia Man of the Match, ditmaal mogelijk gemaakt door DBO energie.

Justin Mulder ontvangt uit handen van Jan Hummel van DBO energie de dinercheque van Bella Italia

Volgende week speelt ACV een uitwedstrijd. Op Sportpark Mulderssingel in Wezep is WHC de tegenstander. Vandaag kwam de ploeg van trainer Wiljan Mossing Holsteyn niet in actie. Vanwege sneeuwval in Rijssen werd de wedstrijd tegen Excelsior ’31 afgelast. Op de ranglijst vinden we WHC terug op de 15e plek met 9 punten uit 15 wedstrijden. Scheidsrechter bij WHC – ACV is de heer W.H. Kuijntjes uit Brakel.

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans, Gibril Sankoh, Guus de Vries (79. Robert Talens), Daan Smit, Nande Wielink, Pascal Huser, Erik Eleveld (66. Ibrahim Sillah), Ezra Schrijver Marco van der Heide, Justin Mulder (75. Jonah van der Werf)

Buitenpost: Kevin van der Meulen, Wim de Vries (46. Joost Visser), Danny Boersma, Jelmer Vos, Rudmer Loonstra (59. Joran Olijve), Rob Dijkstra, Aaron Boekhout, Rik Weening, Durk de Haan (46. Jorrit Terpstra), Rolf Dijk, Robin Huisman de Jong