24 november 2018 14:45

Scheidsrechter

J.S. Boringa

Onbekend

Vriezenveen – ACV beleefde in het Twentse land een offday tegen DETO. Er werd met 4-2 verloren. De thuisclub kwam binnen 13 minuten op een 2-0 voorsprong maar zagen ACV al snel weer op gelijke hoogte komen door twee goals van Marco van der Heide. Kort voor er een half uur gespeeld was nam DETO weer de leiding. Kevin Peppels kon van dichtbij zijn tweede treffer scoren. In de tweede helft probeerde ACV het wel maar werd het slechts een enkele keer echt gevaarlijk. DETO scoorde wel, Kevin Peppels produceerde zijn derde doelpunt van de middag en kreeg in de slotminuut een verdiende publiekswissel.

Eerste helft

ACV-trainer Fred de Boer kon in Vriezenveen weer beschikken over linksback Jim de Leeuw. Hij was voldoende hersteld van een ribblessure en begon in de basis. Dit betekende dat de linksachter van vorige week, Erik Eleveld, rechtsvoor in de aanval kon gaan spelen. Vanaf de aftrap nam ACV het initiatief. Schoten van Ezra Schrijver en Nande Wielink gingen over het doel van goalie Roberto Stopel. In de tiende minuut was het DETO dat op voorsprong kwam. Het eerste schot op doel was direct raak voor de Twenten. Kevin Peppels krulde de bal zeer fraai raak in de linkerbovenhoek. Het leek bijna een kopie van het doelpunt dat Wilbert Thomassen vorige week scoorde namens SDC Putten tegen ACV. Twee minuten na de openingstreffer kreeg Marco van der Heide de mogelijkheid om de stand weer gelijk te trekken. Zijn kopbal ging rakelings naast. Nog geen minuut later was het aan de andere kant wel raak. Kevin Peppels gaf voor vanaf rechts waarna Robert Talens de bal wilde weg werken. Talens raakte de bal totaal verkeerd waardoor hij DETO met een eigen doelpunt aan een 2-0 voorsprong hielp. De meegereisde ACV-supporters zagen het somber in maar kregen al snel weer goede moed toen Marco van der Heide binnen twee minuten twee maal doel trof en de stand weer gelijk was. Doelman Roberto Stopel had geen antwoord op de fraaie lob en volley van de goalgetter van ACV.

Met een mooie lob scoorde Marco van der Heide de eerste goal van ACV

Op het lastig te bespelen hoofdveld van Sportpark Het Midden kreeg Van der Heide na een kwart wedstrijd de kans op een hattrick. Zijn schot werd helaas voor ACV onschadelijk gemaakt door Roberto Stopel zodat de stand in evenwicht bleef. Kort voor er een half uur gespeeld was kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Kevin Peppels profiteerde van zwak defensief optreden van de blauw-zwarten en kon van dichtbij de 3-2 binnen schieten. In het laatste kwartier van de eerste helft kreeg ACV een paar kleine mogelijkheden maar de grootste kans was voor DETO. Lesley Nahrwold mocht kon oog in oog met ACV-doelman Ben Wormmeester een hoek uitkiezen. Het schot van de aanvaller werd door Wormmeester met een goede redding tot corner verwerkt. De corner leverde een scrimmage in het doelgebied op maar uiteindelijk kon Gibril Sankoh de bal wegwerken.

Tweede helft

Ondanks aanvallende intenties kon ACV maar zelden echt gevaarlijk worden in de tweede helft. De Assenaren probeerden van alles maar moesten in de 60e minuut toezien hoe Kevin Peppels zijn derde treffer van de middag produceerde en zijn ploeg zo op een 4-2 voorsprong zette. In het laatste half uur zette ACV veel druk naar voren. In de slotfase gingen de Assenaren achterin 1 op 1 spelen. Robert Talens werd als stormram mee naar voren gestuurd. Van beide flanken werden voorzetten richting zestienmetergebied gegeven maar de roodzwarte defensie kon zich relatief eenvoudig staande houden. Het lukte ACV niet om de gewenste aansluitingstreffer te scoren. DETO kwam er nog een aantal malen gevaarlijk uit. Kort voor het einde moest Ben Wormmeester ingrijpen toen de doorgebroken Kai Wesselink richting het Asser doel ging. Scheidsrechter Boringa toonde Wormmeester de gele kaart waar heel DETO op een rode had gerekend. De daaropvolgende vrije trap leverde de thuisploeg niets op. In blessuretijd voorkwam Wormmeester met een goede redding dat Lesley Nahrwold het feest voor de Twenten nog groter kon maken. De eindstand was derhalve 4-2.

Ook aanvoerder Gibril Sankoh kwam in de slotfase veelvuldig mee naar voren

Na afloop

“We hadden een offday” aldus ACV-trainer Fred de Boer na afloop van de wedstrijd. Aanvallend lukte het ACV niet om terug te komen van de 3-2 achterstand. Op de ranglijst is ACV gezakt naar de derde plaats met twee punten achterstand op nieuwe koploper Sparta Nijkerk. Excelsior ’31 staat op de tweede positie met één punt achterstand.

Volgende week

Komende week speelt ACV twee wedstrijden. Dinsdag om 20.00 uur wordt op het Catawiki Sportpark de bekerwedstrijd tegen PKC ‘83 gespeeld. Het betreft de tweede knock-outronde van het toernooi om de districtsbeker. De Groningers verloren vandaag met 5-3 van Winsum en staan op de 5e plek in de eerste klasse E.

Zaterdag staat er weer een competitieduel op het programma. Op Sportpark Ervenbos in Emmeloord is Flevo Boys de tegenstander. De polderbewoners speelden vandaag tegen SC Genemuiden en verloren met 2-3. De winnende treffer van SC Genemuiden viel pas in de slotminuut van de wedstrijd en werd gemaakt door oud-ACV’er Jan Hooiveld. De formatie van trainer Kevin Waalderbos staat 9e op de ranglijst met 15 punten uit 12 wedstrijden. De wedstrijd ACV – Flevo Boys begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter W.M. Kieft uit Putten.

Opstellingen

DETO: Roberto Stopel, Stan Nijhuis, Louis Vijfhuizen (25. Maarten Booyink), Qays Shayesteh, Lesley Nahrwold, Kevin Aman (76. Kai Wesselink), Hans Matti, Wybe Kram ©, Muhammed Kaya, Mark Koetsier, Kevin Peppels (90. Joost Exterkate)

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans, Robert Talens, Gibril Sankoh ©, Jim de Leeuw, Ibrahim Sillah (56. Arjen Hagenauw), Pascal Huser, Nande Wielink, Erik Eleveld, Marco van der Heide, Ezra Schrijver