Daniël Schans (intikker)

Hoofdklasse B

1 september 2018 14:30

C. Prooi

Rijssen – Op een zonnig Sportpark De Koerbelt is ACV de competitie gestart met een 1-2 zege op Excelsior ’31. Halverwege de eerste helft kwam de ploeg van trainer Fred de Boer op een 0-1 voorsprong via Justin Mulder. Kort voor de rust scoorde Tom Smoes de gelijkmaker. Ondanks dat beide ploegen in de tweede helft scoringskansen kregen leek het duel op een gelijkspel af te gaan. In de extra tijd kwam ACV toch nog als overwinnaar uit de bus. Daniël Schans kroonde zich tot matchwinnaar door de bal van dichtbij in het doel te schieten.

De wedstrijd begon rustig. Beide teams leken de kat eerst even uit de boom te kijken. De eerste kans was voor de thuisploeg. Boy Boeloerditi gaf voor vanaf rechts waarna Hakim Ezafzafi de bal binnen leek te kunnen tikken. De aanvaller kwam echter een teenlengte te kort om zijn ploeg op een voorsprong te zetten. Tien minuten later was het wel raak voor ACV. Ezra Schrijver profiteerde van een fout bij Excelsior ’31 en kon de bal voorgeven. Marco van der Heide wilde koppen maar zag de bal net over zich heen gaan en bij de tweede paal belanden. Juist op die plek dook Justin Mulder op. De flankspeler aarzelde niet en schoot zijn ploeg naar een 0-1 voorsprong. Excelsior ’31 ging daarna uiteraard op zoek naar de gelijkmaker. Doelman Ben Wormmeester moest twee keer reddend optreden. Een vrije trap van Tom Smoes en een schot van Hakim Ezafzafi waren een prooi voor de goed keepende Wormmeester. Kort voor rust kwamen de Twenten op gelijke hoogte. Cem Köse gaf voor waarna linksback Tom Smoes de bal beheerst tegen de touwen schoot, 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Justin Mulder juicht na de openingstreffer

Bij de aftrap van de tweede helft bleek dat Ezra Schrijver geblesseerd in de kleedkamer was achter gebleven. Zijn vervanger was Erik Eleveld. De routinier van ACV viel goed in en stichtte veel gevaar. De eerste goede mogelijkheid was voor de thuisploeg. Boy Boeloerditi kopte de bal na een vrije trap van Mirko Zwiers rakelings over het doel. Vervolgens was het ACV dat de wedstrijd meer naar zich toetrok. In de 56e minuut schreeuwden de ACV-supporters om een penalty toen Pascal Huser neer ging in het strafschopgebied na een duel met twee Excelsior ’31 verdedigers. Scheidsrechter Prooi vond het echter geen overtreding en liet doorspelen. Justin Mulder en Gijs Jasper kregen kort na dit voorval schietkansen maar konden de bal niet de gewenste richting meegeven. Halverwege het tweede bedrijf een enorme kans voor Boy Boeloerditi. De aanvaller kon alleen af gaan op Ben Wormmeester. De ACV-goalie kon tot opluchting van zijn ploeg met een goede redding een tegengoal voorkomen.

Het spel golfde in het laatste kwart van de wedstrijd op en neer. De intensiteit van het duel bleek zijn weerslag te hebben op de spelers van beide teams. Een aantal maal was er verzorging nodig wegens krampverschijnselen. In de slotfase waren de beste mogelijkheden voor ACV. Pascal Huser kopte naast en Gijs Jasper schoot de bal langs de voor ACV verkeerde kant van de paal. Een puntendeling leek in de maak tot de tweede minuut van de blessuretijd aanbrak. ACV kreeg een corner aan de rechterkant van het veld. Vanaf de bank werd de kopsterke Robert Talens naar voren toe geschreeuwd. Toen de centrale verdediger zijn plaats had ingenomen slingerde Erik Eleveld de bal hoog het strafschopgebied in. Robert Talens torende boven iedereen uit en kopte de bal hard richting het doel. ACV leek al te kunnen juichen maar Cem Köse kopte de bal van de lijn. Daniël Schans lette echter goed en kon van dichtbij met zijn linkervoet binnen schieten. Doelman Wilco Nieuwenhuis was kansloos, 1-2. Kort na de goal floot scheidsrechter Prooi voor de laatste maal waarna ACV de overwinning kon vieren.

Daniël Schans schreeuwt van vreugde na zijn winnende treffer

Na afloop

Een mooie overwinning voor ACV. De eerste drie punten zijn binnen en dat geeft een goed gevoel. Wellicht was een gelijkspel meer op zijn plaats geweest maar daar maalde bij ACV niemand om na afloop van de wedstrijd. In totaal vijf ploegen boekten op de eerste competitiedag een zege. SC Genemuiden, DUNO D., SV Urk, ACV en Berkum wonnen hun wedstrijd. SC Genemuiden heeft van deze vijf ploegen het beste doelsaldo en is de eerste koploper van het seizoen. ACV is terug te vinden op de vierde stek.

Vreugde na afloop van de wedstrijd

Volgende week zaterdag speelt ACV een thuiswedstrijd. SC Genemuiden komt dan op bezoek op het Catawiki Sportpark. De groen-witte formatie van trainer Jan van Raalte speelde vandaag op eigen veld tegen promovendus DETO Twenterand. Na negentig minuten stond er een 5-1 overwinning voor SC Genemuiden op het scorebord van Sportpark De Wetering. De wedstrijd ACV – SC Genemuiden begint om 14:30 uur en staat onder de leiding van scheidsrechter M. Oosting.

Excelsior ’31: Wilco Nieuwenhuis, Tom Smoes, Pim ten Have, Joost Krijn, Mirko Zwiers (87. Stijn Beverdam), Michel Gerritsen Mulkes, Stefan Maat (68. Hielke Penterman), Amanuel Isa (77. Menno Kamphuis), Cem Köse, Boy Boeloerditi, Hakim Ezafzafi

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans, Nande Wielink, Gibril Sankoh, Jim de Leeuw (77. Robert Talens), Ibrahim Sillah (8. Niek Westebring), Gijs Jasper, Ezra Schrijver (46. Erik Eleveld), Justin Mulder, Marco van der Heide, Pascal Huser