15 december 2018 15:00

Scheidsrechter

F. Berg

Onbekend

Nijkerk – ACV heeft de zege van vorige week tegen SVZW geen goed vervolg kunnen geven. Sparta Nijkerk was op Sportpark de Ebbenhorst met 2-0 te sterk. Na ruim tien minuten schoot Frank Heus de thuisploeg uit de eerste de beste mogelijkheid naar een 1-0 voorsprong. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft leek Justin Mulder ACV op gelijke hoogte te brengen. Zijn inzet trof de paal zodat de oranjehemden opgelucht kon ademhalen. Uit een snelle omschakeling na een corner van ACV scoorde Sparta Nijkerk de 2-0. Donny van der Wal schoot van afstand raak. ACV probeerde nog van alles maar kon geen bres slaan in de goed georganiseerde defensie van de Spartanen.

Eerste helft

In de eerste tien minuten ging de wedstrijd gelijk op. Sparta Nijkerk had een optisch overwicht maar stichtte weinig gevaar. In de 11e minuut was het plotseling raak voor de thuisploeg. Frank Heus stond oog in oog met doelman Ben Wormmeester en faalde niet. Beheerst schoot hij de bal langs de Asser goalie, 1-0. De eerste helft kende weinig mogelijkheden voor beide teams. Sparta Nijkerk kreeg kort voor er een half uur gespeeld was twee grote kansen. Ben Wormmeester stopt op uitstekende wijze een inzet van Oskar van Logtestijn. Even later raakten de Nijkerkers ook nog het aluminium toen een schot op de lat belandde. ACV kwam tot weinig uitgespeelde mogelijkheden. Het gevaar kwam met name over de linkerflank waar Ezra Schrijver met voorzetten en corners gevaarlijk was. Het bereiken van het juiste eindstation wilde echter niet lukken.

Jim de Leeuw stoomt op over de linkerflank

Tweede helft

In de tweede helft twee wissels bij ACV. Justin Mulder en Gijs Jasper vervingen Leon Santema en de licht geblesseerde Robert Talens. De ploeg van trainer Fred de Boer speelde in het tweede bedrijf met meer dreiging dan voor de rust. In de 54e minuut kreeg Justin Mulder een levensgrote mogelijkheid om ACV op gelijke hoogte te brengen. Marco van der Heide gaf een prachtige steekpass waarna Mulder de bal rustig langs de doelman schoot. Helaas voor iedereen die ACV een warm hart toedraagt trof zijn inzet de paal. De blauw-zwarten bleven op jacht naar de gelijkmaker maar die viel niet. Aan de andere kant van het veld werd er wel gescoord. Na een corner van Ezra Schrijver schakelde Sparta Nijkerk razendsnel om waarna aanvoerder Donny van der Wal van afstand de 2-0 tegen de touwen schoot. ACV ging niet bij de pakken neer zitten en probeerde de aansluitingstreffer te maken. Ondanks verwoede pogingen lukte dit niet waardoor Sparta Nijkerk de drie punten in eigen huis hield.

Ezra Schrijver zoekt een weg door de defensie van Sparta Nijkerk

Na afloop

Berusting na afloop bij ACV trainer Fred de Boer. Er was gestreden voor een punt of meer maar dit zat er niet in tegen een goed georganiseerd spelend Sparta Nijkerk. ACV zakt op de ranglijst één plaats en staat nu op de vierde positie. Wederom is er een nieuwe koploper in de Hoofdklasse B. Staphorst gaat de winterstop in als “Herbstmeister”. De geel-blauwen wonnen vandaag met 0-2 van csv Apeldoorn en zagen de vorige koploper Excelsior ’31 met 2-0 verliezen van Flevo Boys.

Volgende week

Volgende week zaterdag speelt ACV de laatste wedstrijd van het jaar. Het betreft een duel in de tussenronde van het districtsbekertoernooi. Tegenstander is Groen Geel uit Groningen. Bij de Groningers spelen een aantal oude bekenden van ACV. Oud eerste elftal spelers Jelle Teitsma, Haaye Feenstra en Thomas Metzemaekers zijn actief in het vlaggenschip van de Groningse club. Groen Geel komt uit in de zaterdag derde klasse C en staat daarin op de 3e plaats. Vandaag speelde de ploeg van trainer Neal Haan met 2-2 gelijk tegen Zuidhorn. Jelle Teitsma scoorde één van de twee treffers namens Groen Geel. De wedstrijd ACV – Groen Geel begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter R. Werkhoven uit Groningen.

Opstellingen

Sparta Nijkerk: Manuel Hoogewoning, Leon Broekhof, Frank Heus (42. Brian Bawuah), Jesse Buitenhuis (88. Wesley de Laat), Donny van der Wal ©, Oskar van Logtestijn Rob Diderik, Jerry Geurtsen, Adriaan Kruisheer, Mark Groenewoudt, Gilbrano Plet

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans. Robert Talens (46. Gijs Jasper), Guus de Vries (65. Erik Eleveld), Gibril Sankoh ©, Jim de Leeuw, Ibrahim Sillah, Marco van der Heide, Nande Wielink, Leon Santema (46. Justin Mulder), Ezra Schrijver