19 januari 2019 14:30

Scheidsrechter

Richard Groenewegen

Onbekend

ACV is nog steeds op zoek naar de goede vorm van de eerste periode. Op het eigen Catawiki Sportpark kwam het tegen het laaggeplaatste CSV Apeldoorn niet verder dan 1-1. De eindstand gaf de krachtsverhoudingen goed weer. Erik Eleveld maakte in de eerste helft de 1-0, de gelijkmaker van de Apeldoorners viel na de rust uit een vrije trap van Jamarro Diks: 1-1.

Minuut stilte voor Onne Nienhuis en Wim van der Dam

Voor het begin van de wedstrijd ACV-CSV Apeldoorn werd een minuut stilte gehouden voor Onne Nienhuis en Wim van der Dam. Onne Nienhuis , die op de laatste dag van december overleed, was 18 jaar elftalleider van de eerste selectie en tot voor kort actief als lid van de accommodatiecommissie. Afgelopen woensdag overleed Wim van der Dam. Hij was 27 jaar als fysiotherapeut aan ACV verbonden.

ACV kwam daarna wel goed uit de startblokken. Al in de tweede minuut verscheen Jonah van der Werf in kansrijke positie voor het doel van Patrick Jansen, maar de rechterspits schoot net voorlangs. CSV Apeldoorn liet zich echter niet onbetuigd. Kort na de kans van Jonah schampte Maarten Boeve de bal uit een vrije trap met het hoofd net naast het doel. Hoewel ACV in die eerste helft de overhand had, kwam Apeldoorn er regelmatig gevaarlijk uit. Daarbij werd het soms geholpen door slordig balverlies van de thuisclub. In de twintigste
minuut resulteerde dat in een grote kans voor Maarten Boeve, die zijn boogbal tot opluchting van de ACV’ers naast het doel zag belanden. Niet lang daarna kopte diezelfde Boeve van dichtbij in, maar Ben Wormmeester wist de bal weg te tikken.

Erik Eleveld staat op het punt de voorzet van Jonah van der Werf tot de 1-0 te promoveren (foto: Bennie de Boer)

De volgende kans was voor ACV en het was meteen raak. Jonah van der Werf wist in minuut 32 na een goede actie een perfecte voorzet af te leveren. De attent naar binnen gekomen Erik Eleveld had de bal voor het intikken: 1-0. Vermeldenswaardig voor de rust was nog een geplaatste afstandschot van Marco van der Heide. De bal kreeg te weinig vaart mee om doelman Jansen te verontrusten.

Tweede helft

In de rust bleek Ben Wormmeester door een liesblessure niet verder te kunnen. Jelmer Kiewiet nam zijn plaats in. CSV Apeldoorn toonde direct aan dat het zich niet bij een nederlaag wenste neer te leggen. De fysiek sterke ploeg dwong ACV terug. De bezoekers claimden een penalty toen Jelmer Kiewiet bij het uitkomen op een hoge voorzet het hoofd van een tegenstander raakte. Scheidsrechter Groenewegen zag er geen overtreding in.

Sander Krijns schoot namens CSV Apeldoorn nog voorlangs, maar een overtreding van Guus de Vries (geel) leidde de gelijkmaker in. Vanaf de hoek van de zestien meter schoot Jamarro Diks in de 65e minuut de bal secuur langs Jelmer Kiewiet: 1-1. Kort voor dat voor ACV pijnlijke moment was Ibrahim Sillah in het veld gekomen voor Justin Mulder.

Pas na de gelijkmaker begon ACV zich weer aanvallend te roeren. Erik Eleveld werd in kansrijke positie teruggefloten voor buitenspel en een kopbal van Guus de Vries werd gestopt. Ook de scrimmage die er op volgde, leverde geen succes op. Aan de andere kant ontsnapte ACV toen een trap van Jelmer Kiewiet werd onderschept en de geretourneerde boogbal het doel maar net miste.

Het moment dat de scheids had kunnen fluiten voor een penalty: bij de sliding werd de bal én een stukje Jim de Leeuw geraakt (foto: Bennie de Boer)

In de 74
e minuut werd Guus de Vries vervangen door Robert Talens, die net in het veld was toen Pascal Huser de bal uit een vrije trap net te laat zag dalen. De slotfase was voor ACV. Nu was het CSV Apeldoorn dat terug moest. Het werd nog even hectisch voor het doel van Jansen. Toen Jim de Leeuw in het strafschopgebied onderuit ging, keek heel ACV vragend naar de arbiter, maar ook nu bleef de gehoopte sanctie (een penalty) uit.

Het laatste woord was voor Ibrahim Sillah die de bal met de borst voor zichzelf klaarlegde. De middenvelder stond dicht bij het doel, maar uit zijn volley ineens verdween de bal in de achtervanger.

Volgende week zaterdag wacht ACV ijs en weder dienende de uitwedstrijd tegen koploper Staphorst. De leider heeft drie punten meer, maar een wedstrijd minder gespeeld. Staphorst zag de topper tegen Sparta Nijkerk afgelast.

Opstellingen

ACV: Ben Wormmeester (46. Jelmer Kiewiet), Daniël Schans, Gibril Sankoh (c), Guus de Vries (74. Robert Talens), Jim de Leeuw, Pascal Huser, Nande Wielink, Marco van der Heide, Jonah van der Werf, Justin Mulder (63. Ibrahim Sillah), Erik Eleveld

csv ApeldoornPatrick Jansen, Melvin Bresser, Fedde Dibbink, Fabian Put, Sebastian van Laar, Jesse Hartgers, Steven van Es, Maarten Boeve (c), Sander Krijns, Bruce Schotman (77. Fedde Timmer), Jamarro Diks (85. Maikel Lange)

Verslag: Roelof Hoekman