73'

Hoofdklasse B

18 mei 2019 14:30

M. (Matthijs) Jobse

Aalten – De wedstrijd AZSV – ACV is geëindigd met de brilstand op het scorebord. Op het droge en hobbelige veld in Aalten was goed voetbal moeilijk waardoor het een fysieke strijd werd. Beide teams kregen mogelijkheden maar gescoord werd er niet. De 0-0 uitslag was dan ook logisch.

Trainer Fred de Boer had zijn basiself ten opzichte van vorige week op één plek gewijzigd. Erik Eleveld speelde in plaats van Jonah van der Werf. In het eerste bedrijf creëerden beide teams weinig mogelijkheden. Pas in de slotfase waren zowel AZSV als ACV dichtbij een goal. Freek Mulder kopte namens de thuisploeg tegen de lat en een minuut later moest Nick Westebring de bal van de lijn halen om een achterstand voor ACV te voorkomen. In de extra tijd was Pascal Huser dichtbij een treffer. Ezra Schrijver kopte de bal goed door waarna Huser oog in oog kwam met doelman Jasper te Kolste. De lange goalie van AZSV kwam goed uit zijn doel en voorkwam daarmee een doelpunt.

Kopbal Pascal Huser wordt weggewerkt door Max JansenKopbal Pascal Huser wordt weggewerkt door Max Jansen

Ook in de tweede helft zag het publiek twee aan elkaar gewaagde ploegen. Bij AZSV was Sjoerd te Boekhorst in het kleedlokaal achter gebleven. Zijn vervanger was Yeftha Nyamsangya. Nadat tien minuten na de rust een vrije trap van Pascal Huser in de muur vloog scoorde AZSV bijna uit de omschakeling. Niek te Veluwe schoot rakelings naast. De kansen waren schaars op Sportpark Villekamp. In de slotfase pakte ACV nog bijna de zege. Schoten van Erik Eleveld en Pascal Huser gingen naast. In blessuretijd gaf invaller Rutger Timmermans nog een afgemeten voorzet op Jonah van der Werf. De flankspeler kon de bal tot teleurstelling van de meegereisde ACV-supporters net niet de juiste richting meegeven. Beide teams hielden zodoende een punt over aan het duel.

Jonah van der Werf in duel met Freek Mulder (2)Jonah van der Werf in duel met Freekl Mulder (2)

Na afloop

Door het gelijkspel is AZSV uitgeschakeld voor de prijzen. De Achterhoekers bleven voor de 18e(!) keer op rij ongeslagen maar dat bleek niet genoeg om iets tastbaars aan het seizoen over te houden. ACV blijft ook na de wedstrijd in Aalten op de 5e plaats staan. De top 3 gaat uitmaken wie er kampioen wordt. De beste kansen zijn er voor koploper Sparta Nijkerk. De ploeg van Eric Speelziek staat één punt voor op Excelsior ’31 en heeft twee punten meer dan Staphorst. Het belooft nog een spannende laatste competitieronde te worden!