Maarten Jansen

Hoofdklasse B

8 december 2018 14:30

M.L. Germs

ACV weet weer wat winnen is. Tegen het laaggeplaatste SVZW werd het 2-1. Beide doelpunten werden gemaakt door Ezra Schrijver. Ondanks de overwinning was het spel van ACV niet overtuigend. De winst  werd moeizaam binnengehengeld. Wel steeg ACV naar de derde plaats op de ranglijst, met drie punten achterstand op koploper Excelsior ’31.

Het was SVZW dat het best uit de startblokken kwam. Binnen de kortste keren had de ploeg uit Wierden een goede kopkans, maar Yessin Maskoul knikte tot opluchting van de ACV’ers naast. Kort daarna werd het toch 0-1. In de 8ste minuut probeerde Jim de Leeuw binnen de zestien meter glijdend een voorzet te voorkomen. Daarbij kwam de bal ongelukkigerwijs tegen zijn hand, maar scheidsrechter Germs kon eigenlijk niet anders dan een strafschop geven. Die werd door Deniz Sahbaz onberispelijk benut (0-1).

SVZW gaf ook daarna nog even de toon aan en Ibrahim Sillah incasseerde in de 17de minuut een gele kaart. Toch kantelde de wedstrijd en begon ACV aan zijn sterkste fase, met een hoofdrol voor Ezra Schrijver. In de 23ste minuut haalde hij van afstand uit, maar via de onderkant van de lat sprong de bal het veld weer in. Een minuut later was het toch 1-1. Pascal Huser zag een inzet met de voet gestopt door doelman Veldwachter, maar de bal belandde daarna voor de voeten van Ezra Schrijver die technisch perfect afdrukte en de vrije hoek vond.

Pascal Huser scoorde vervolgens ook zelf, maar dat gebeurde nipt in buitenspelpositie. Hoewel de counters van SVZW de volle aandacht van ACV bleven vragen, werd het voor de rust toch nog 2-1. Pascal Huser werd in de 38ste binnen het strafschopgebied fors gestuit door Robin de Jong (geel). Het leverde ACV een strafschop op en Pascal een blessure, waardoor hij even later zou uitvallen. Voordat hij het veld verliet voor Guus de Vries had Ezra Schrijver de penalty resoluut achter keeper Veldwachter geschoten: 2-1. Nog net voor de rust zag ook Dries Buimer van SVZW een gele kaart,

In de tweede helft ging Guus de Vries naast Gibril Sankoh in het centrum van de defensie spelen, schoof Robert Talens naar de spits en nam Marco van der Heide de positie van Pascal Huser over. Het spel werd er niet beter op, maar wel wat grimmiger. Het leverde SVZW’er Karlo Borghuis geel op. In de 69ste minuut werd de wat aangeslagen Jim de Leeuw vervangen door Justin Mulder, die na blessureleed zijn rentree maakte. Het betekende wel weer een omzetting in de ACV-gelederen. Robert Talens nam zijn positie in de verdediging weer in en Guus de Vries schoof naar links op de plek van Jim de Leeuw.

Pascal Huser schiet van afstand op het doel van SVZW

ACV had het in de loop van die tweede helft steeds moeilijker gekregen tegen het aandringende SVZW. Er waren wat kopkansjes voor de bezoekers, maar Ben Wormmeester moest alleen een schot van Deniz Sahbaz te overmeesteren. Ook via een flink aantal vrije trappen, die steeds hoog voor het doel werden  gebracht door Karlo Borghuis, wist SVZW de ACV-verdedigers niet te kloppen.

Ondertussen had Nande Wielink geel gekregen, een lot dat later ook Robert Talens nog trof. Dat gebeurde in de slotfase toen SVZW in de jacht op de gelijkmaker steeds meer ruimte weggaf, waarin met name Justin Mulder zich manifesteerde. Hij testte doelman Veldwachter, zoals ook Marco van der Heide dat kort daarna deed. In blessuretijd vond Justin Mulder bijna van achterlijn Koen Steg die de bal binnentikte, maar het doelpunt werd afgekeurd, omdat die doelpuntenmaker, die was ingevallen voor Leon Santema, buitenspel zou hebben gestaan. Niettemin was er onbegrip bij ACV over de beslissing van scheidsrechter Germs, die de protesterende trainer Fred de Boer achter de omheining stuurde.

Even later gingen de handen van de ACV-spelers omhoog en kon Ezra Schrijver als Man of the Match de door Bestrating.nl aangeboden dinerbon voor Bella Italia in ontvangst nemen.

Volgende week speelt ACV uit tegen Sparta Nijkerk, dat aan een goede serie bezig was, maar afgelopen zaterdag onderuit ging in de topper tegen Excelsor’31.

Opstelling ACV: Ben Wormmeester, Daniel Schans, Robert Talens, Girbil sankoh, Jim de Leeuw (69. Justin Mulder), Ibrahim Sillah, Nande Wielink, Pascal Huser (44. Guus de Vries), Leon Santema (79. Koen Steg), Marco van der Heide, Ezra Schrijver.

Opstelling SVZW: Jens Veldwachter, Lars Kamperman Leferink, Robin de Jong, Dries Buimer, Michael Wensing, Frank Smit (74. Maarten Jansen), Karlo Borghuis, Sten Knol (60. Matthijs Witten), Deniz Sahbaz, Yessin Maskoul.

Man of the Match Ezra de Jong ontvangt zijn prijs, ditmaal mogelijk gemaakt door Bestrating.nl

Verslag: Roelof Hoekman

Foto’s: Bennie de Boer