90'

Hoofdklasse B

29 september 2018 14:30

W.M. Kieft

Buitenpost – ACV heeft de tweede uitzege van het seizoen geboekt. In en tegen Buitenpost werd het 0-1 voor de ploeg van trainer Fred de Boer. Het enige doelpunt in de wedstrijd viel kort voor de rust. Pascal Huser schoot van een meter of 20 raak. In de tweede helft vocht Buitenpost voor wat het waard was. ACV speelde matig en werd slechts af en toe gevaarlijk. De thuisploeg kreeg een aantal keer de mogelijkheid de gelijkmaker te scoren. Goed keeperswerk van Ben Wormmeester voorkwam dit, zodat de drie punten mee naar de Drentse hoofdstad gingen.

Onder zonnige omstandigheden op Sportpark De Swadde mocht ACV de aftrap nemen. De ploeg van Fred de Boer trok het initiatief naar zich toe, maar moest toezien dat de thuisploeg de eerste goede mogelijkheid kreeg. Rob Dijkstra gaf scherp voor vanaf rechts waarna Jorrit Terpstra net wat lengte te kort kwam om te kunnen koppen. ACV stichtte gevaar uit corners en vrije trappen maar kwam niet tot veel uitgespeelde kansen. Buitenpost vuurde een aantal maal van afstand op het doel van Ben Wormmeester. Een schot van de goed spelende Rolf Dijk ging rakelings naast en een vrije trap van Robin Huisman de Jong ging ruim over. Na een half uur spelen werd Erik Eleveld op de rand van het strafschopgebied tegen de grond gewerkt. Pascal Huser nam de vrije trap maar zag de bal naast het doel getikt worden door doelman Kevin van der Meulen. Een minuut voor de rust was het wel raak voor ACV. Pascal Huser schoot van een meter of 20 op het doel. De bal werd nog aangetikt door Van der Meulen maar hij kon zijn hand er onvoldoende achter krijgen om een doelpunt te voorkomen, 0-1.

Gijs Jasper doet een uiterste poging de bal te controleren

Beide teams betraden na de thee ongewijzigd het veld. Buitenpost nam vanaf de aftrap het initiatief. ACV had het moeilijk met de fel spelende “Blauwkes”. De ploeg van René van der Weij maakte er een vechtwedstrijd van en kwam een aantal keren tot goede mogelijkheden. Bij ACV lukte er niet veel. Passes kwamen niet aan, de communicatie verliep stroef en het spel van de blauw-zwarten was stroperig. Ondanks het matig spel kwamen er kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Prima keeperswerk voorkwam echter dat ACV het duel naar zich toe kon trekken.

Jim de Leeuw versus Robin Huisman de Jong

Zo bleef het spannend tot de laatste minuut. Zeker toen goalie Kevin van der Meulen in de extra tijd tweemaal mee naar voren ging. Het was alle hens aan dek bij de ploeg van Fred de Boer. Ben Wormmeester moest een aantal keer reddend optreden om de overwinning over de streep te trekken. De ACV-supporters slaakten dan ook een zucht van verlichting toen scheidsrechter Kieft het eindsignaal gaf.

Drukte voor het doel van ACV in de slotfase van het duel

Na afloop

Het spel was niet goed maar toch werden er drie punten gepakt. Na afloop van de wedstrijd was er bij de blauw-zwarten het besef dat het spel volgende week zaterdag beter moet. Op de ranglijst is ACV door de overwinning een plek gestegen. Met 7 punten uit 4 wedstrijden wordt de 9e positie ingenomen. Urk is de koploper van de hoofdklasse B. De voormalige eilandbewoners wonnen op eigen veld met 3-2 van DETO. Omdat DUNO D. en AZSV verloren zijn de Urkers de nieuwe lijstaanvoerder.

Volgende week speelt ACV een thuiswedstrijd. Tegenstander op het Catawiki Sportpark is Staphorst. De formatie van trainer Dennis van Toor speelde vandaag thuis tegen Berkum. Na 90 minuten stond er een 3-2 zege voor Staphorst op het scorebord van Sportpark Het Noorderslag. Op de ranglijst staat Staphorst op de 5e plek met 9 punten uit 5 wedstrijden. De wedstrijd ACV – Staphorst begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter B.J. Fikkert uit Hellendoorn.

Buitenpost: Kevin van der Meulen, Wim de Vries, Robin Huisman de Jong, Joost Visser, Aaron Boekhout (66. Danny Boersma), Rob Dijkstra, Jelmer Vos, Berend Schootstra ©, Jorrit Terpstra (66. Halbe Elsenga), Rik Weening (84. Joran Olijve), Rolf Dijk

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans, Robert Talens, Gibril Sankoh ©, Jim de Leeuw, Ibrahim Sillah (68. Arjen Hagenauw), Nande Wielink, Pascal Huser (82. Nick Westebring), Justin Mulder (63. Jonah van der Werf), Gijs Jasper, Erik Eleveld