89'

Hoofdklasse B

20 oktober 2018 14:30

R. Groenwegen

Assen – ACV heeft op eigen veld ruim gewonnen van WHC. Na een 0-0 ruststand stond er na 90 minuten een 5-2 overwinning voor de blauw-zwarten op het scorebord van het Catawiki Sportpark. De thuisploeg kreeg na een half uur een grote kans om op voorsprong te komen via een penalty. Marco van der Heide zag zijn inzet echter gestopt worden door Jasper Kuiper. In de tweede helft vielen de doelpunten als rijpe appelen. Kort voordat er een uur gespeeld was had Ezra Schrijver al twee keer raak geschoten. WHC behield het geloof en kon profiteren van een fout in de Asser defensie, 2-1. De aansluitingstreffer werd snel beantwoord door ACV. Marco van der Heide schoot beheerst raak. Wederom lieten de bezoekers zien voor minimaal een punt naar de Drentse hoofdstad te zijn gekomen. Jonathan van Marle kopte fraai binnen bij de eerste paal. Kort voor tijd maakte Nande Wielink de vierde Asser treffer waarna de koppies bij de bezoekers gingen hangen. Een fraai debuut was er voor de 18-jarige Max Jasper. Met zijn eerste actie in de wedstrijd scoorde hij in de slotminuut de 5-2.

ACV-trainer Fred de Boer stuurde precies dezelfde 11 spelers het veld in als vorige week in Doorwerth tegen Duno D. De Assenaren troffen een tegenstander die zwaar achteruit leunde. De blauw-witten gunden ACV het balbezit en probeerden vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. De bezoekers slaagden er met compact spel goed in om weinig kansen weg te geven. Behoudens een gevaarlijke voorzet van Jonah van der Werf en een aantal schoten van afstand kon de thuisploeg (nog) geen gevaar stichten. Na een half uur spelen kreeg ACV een grote mogelijkheid om op voorsprong te komen. Pascal Huser werd in het strafschopgebied gevloerd door Wim van ’t Ende waarna scheidsrechter Groenewegen niets anders kon doen dan wijzen naar de penaltystip. Marco van der Heide ontfermde zich over de bal maar hij zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Jasper Kuiper.

De overtreding van Wim van ’t Ende op Pascal Huser waarna er een penalty volgde

Ook na de gemiste penalty bleef ACV de bovenliggende partij. Doelpunten leverde het overwicht niet op zodat er gerust werd met de brilstand op het scoreboard.

Beide teams betraden na de thee ongewijzigd het veld. Net als in het eerste bedrijf was het ACV dat een overwicht had. Er werden al snel mogelijkheden gecreëerd. Een kopbal van Marco van der Heide ging rakelings naast en ook een boogbal van dezelfde Van der Heide mistte op een haar na het doel. In de 53e minuut was het wel raak voor de ploeg van trainer Fred de Boer. Op aangeven van Daniël Schans schoot Ezra Schrijver raak, 1-0. Even later was het weer Ezra Schrijver die scoorde. Marco van der Heide gaf goed voor waarna Schrijver de bal met een volley tegen de touwen schoot. Nog geen vijf minuten later lag de bal aan de andere kant van het veld in het doel na een fout van de Asser defensie. Robert Schonewille pakte het cadeautje graag uit en schoot de bal in het lege doel. Het publiek kreeg in de tweede helft meer dan waar voor zijn geld. In de 67e minuut werd er namelijk al weer gescoord. Marco van der Heide krulde de bal uiterst fraai en beheerst langs doelman Jasper Kuiper, 3-1.

De 3-1 van Marco van der Heide, Pascal Huser juicht al voordat de bal over de doellijn is

WHC gaf de moed nog niet op en kwam kort na de derde Asser treffer weer terug in de wedstrijd. Jelle Post zette goed door op de rechterflank en gaf een uitstekende voorzet. Jonathan van Marle dook op bij de eerste paal en kopte zijn ploeg naar 3-2. Vijf minuten voor tijd was het echter gedaan met het verweer van de gasten uit Wezep. Invaller Rutger Timmermans passeerde zijn tegenstander en bediende Nande Wielink die niet twijfelde en hard de 4-2 binnen schoot. In de laatste vijf minuten was er nog een zeer bijzonder debuut voor Max Jasper, inderdaad de broer van Gijs. De 18-jarige aanvaller speelde twee tegenstanders uit en schoot de bal onhoudbaar voor doelman Jasper Kuiper in de linkerhoek, 5-2.

Max Jasper op weg naar de 5-2

Na afloop

Een verdiende zege voor ACV. Het publiek had genoten van de fraaie goals en ging tevreden huiswaarts. Ezra Schrijver werd uitgeroepen tot Man of the Match. Na afloop kreeg hij uit handen van Sander Kremer van RS Kremer de dinerbon van Bella Italia uitgereikt. Na de wedstrijden van vandaag staat ACV op de 4e positie in de Hoofdklasse B met 14 punten uit 7 wedstrijden. Urk is nog steeds de koploper. De ploeg van trainer Richard Karrenbelt speelde in Rijssen gelijk (0-0) tegen nummer 2 Excelsior ‘31 en heeft 19 punten uit 8 duels.

Ezra Schrijver ontvangt van Sander Kremer (RS Kremer) de dinerbon van Bella Italia

Volgende week speelt ACV een uitwedstrijd. Op Sportpark De Vegtlust in Zwolle is Berkum de tegenstander. Vandaag speelde de ploeg van trainer Raymond Schuurman op eigen veld tegen Duno D. Na 90 minuten stond er een 2-1 overwinning voor de Berkum op het scorebord. Op de ranglijst vinden we Berkum terug op de 9e plek met 11 punten uit 8 wedstrijden. Scheidsrechter bij Berkum – ACV is de heer V.S. Ris uit Groningen.

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans, Robert Talens, Gibril Sankoh, Jim de Leeuw, Ibrahim Sillah, Nande Wielink, Pascal Huser (79. Rutger Timmermans), Jonah van der Werf (82. Leon Santema), Marco van der Heide, Ezra Schrijver (86. Max Jasper)

WHC: Jasper Kuiper, Kevin Siemelink, Taco Reijnen (65. Mitchel Dijkhof), Jochem Oude Booyink, David Spoelstra (56. Hüseyin Güveli), Mark van Petersen (82. Nathan Duim), Robert Schonewille, Jonathan van Marle, Melvin Velthuis, Wim van ’t Ende, Jelle Post