Rob Buter

Hoofdklasse B

17 november 2018 14:30

L. Timmer

Assen – ACV heeft vanmiddag op eigen veld met 1-1 gelijk gespeeld tegen SDC Putten. Daniël Schans kopte de ploeg van trainer Fred de Boer na ruim een kwartier spelen naar een 1-0 voorsprong. Al snel was de stand weer gelijk doordat Wilbert Thomassen zeer fraai raak schoot. In het vervolg van de wedstrijd lukte het ACV niet om langs de Puttense verdedigingsmuur te komen. Enkele malen doken de bezoekers nog gevaarlijk op voor het doel van ACV-goalie Ben Wormmeester maar tot goals leidde dit niet. Na het eindsignaal was er teleurstelling bij ACV en vreugde bij SDC Putten.

ACV-trainer Fred de Boer kon niet beschikken over linksback Jim de Leeuw. Hij bleef met een ribblessure langs de kant. Erik Eleveld nam zijn plaats in de verdediging in. In de aanval betekende dat een basisplaats voor Leon Santema. ACV begon goed aan het duel en nam vanaf de aftrap het initiatief. Marco van der Heide was in de beginfase tweemaal dicht bij een goal. Een kopbal ging rakelings over en een halve omhaal miste net de juiste richting. In de 16e minuut was het wel raak voor de thuisploeg. Marco van der Heide gaf voor waarna de mee naar voren gekomen Daniël Schans bij de tweede paal binnen kon koppen, 1-0. Nog geen vier minuten later was de stand al weer gelijk. Wilbert Thomassen kwam op over de linkerflank en schoot vanaf de punt van het 16-meter gebied de bal prachtig in de verre hoek. Na ruim een half uur kregen de bezoekers een zeer grote mogelijkheid om op voorsprong te komen. Rob Knul lobte de bal over doelman Ben Wormmeester, maar tot opluchting van de ACV-supporters trof hij de lat. In de slotfase van de eerste helft trok ACV het initiatief weer naar zich toe wat leidde tot een aantal scoringskansen. Marco van der Heide kopte naast en Ezra Schrijver zag zijn inzet van de lijn gehaald worden. In de laatste minuut leek ACV op 2-1 te komen. De assistent-scheidsrechter had echter buitenspel geconstateerd zodat de goal van Ezra Schrijver niet telde.

Drukte in het strafschopgebied van SDC Putten

Na de thee betraden de twee ploegen ongewijzigd het veld. ACV zocht de aanval maar moest oppassen voor de snelle omschakeling van SDC Putten. In het eerste kwartier na rust doken de bezoekers op die manier een aantal malen gevaarlijk op voor het doel van ACV. In het laatste half uur van de wedstrijd deden de blauw-zwarten er alles aan om door de Puttense defensie te komen. De Veluwenaren waren tevreden met een punt en rekten veelvuldig tijd. Dit werd uiteindelijk bestraft met een gele kaart voor doelman Martin van Barneveld. Het bleef spannend tot het eind of het ACV nog zou lukken een goal te maken. Uiteindelijk lukte het ACV niet om nog een bres te slaan in de defensie van SDC Putten waardoor beide teams een punt aan de wedstrijd over hielden.

Na afloop

Teleurstelling na afloop bij ACV over het gelijke spel. Lachende gezichten bij SDC Putten. Voor hen voelde de 1-1 als een overwinning. Ondanks het gelijkspel staat ACV met 24 punten uit 11 wedstrijden nog steeds op de eerste plaats van de Hoofdklasse B. Wel is de concurrentie dichterbij gekomen. Sparta Nijkerk en Urk volgen op 1 punt, Excelsior ’31 staat op de 4e positie met twee punten achterstand. Daniël Schans werd uitgeroepen tot Bella Italia Man of the Match, ditmaal mogelijk gemaakt door Snack- en broodjeshuis Jongman.

Man of the Match Daniël Schans ontvangt uit handen van Gerrit Volkers de bijbehorende dinercheque

Volgende week speelt ACV een uitwedstrijd. Op Sportpark Het Midden in Vriezenveen is DETO Twenterand de tegenstander. Vandaag speelde de ploeg van trainer Jos van der Veen in Wierden de derby tegen SVZW. Na 90 minuten stond er een 1-3 overwinning voor DETO op het scorebord. Op de ranglijst vinden we de Twenten terug op de 15e plek met 6 punten uit 11 wedstrijden. Scheidsrechter bij DETO – ACV is de heer J.S. Boringa uit Leeuwarden.

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans, Robert Talens, Gibril Sankoh, Erik Eleveld, Ibrahim Sillah, Pascal Huser, Nande Wielink, Leon Santema (59. Gijs Jasper), Marco van der Heide, Ezra Schrijver (73. Arjen Hagenauw)

SDC Putten: Martin van Barneveld, Thomas Amende, Rob Buter, Jurian van den Brink, Kees Pluim, Rob Knul (79. Kevin van der Vlag), Rick van den Brink, Vincent ter Burg, Wilbert Thomassen (90. Wouter de Bruin), Martijn Duits, Alexander Sijtsma