Coplan Soumaoro

Hoofdklasse B

23 maart 2019 14:30

T. (Thomas) Hardeman

Assen – ACV pakte vanmiddag de volle buit tegen DETO. Eenvoudig was het niet voor de ploeg van trainer Fred de Boer. DETO verdedigde goed georganiseerd en gaf weinig weg. Uit de omschakeling probeerden de roodhemden gevaarlijk te worden. Halverwege de tweede helft was het Gijs Jasper die ACV naar een 1-0 voorsprong schoot. Enkele minuten later verdubbelde Arjen Hagenauw de score en was de wedstrijd gespeeld. In de slotfase kreeg de thuisploeg mogelijkheden de score te verhogen. Doelpunten bleven echter uit zodat er na negentig minuten een 2-0 eindstand op het scorebord stond in de Drentse hoofdstad.

ACV-trainer Fred de Boer had ten opzichte van vorige week een tweetal wijzigingen doorgevoerd in zijn basiselftal. Gijs Jasper speelde in plaats van Marco van der Heide en Guus de Vries speelde voor de geblesseerde Jim de Leeuw. Al in de eerste minuut kreeg ACV de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Na een corner van Erik Eleveld ging de kopbal van Robert Talens rakelings over de deklat. Na deze mogelijkheid zag het publiek weinig uitgespeelde kansen van beide teams. Halverwege de eerste helft kreeg Justin Mulder een grote kans om zijn team naar een 1-0 voorsprong te schieten. Oog in oog met doelman Anthony van Zaltbommel schoot hij naast. In het laatste kwartier werd het wat onvriendelijker binnen de lijnen. DETO speelde af en toe op het randje wat tot irritatie leidde bij ACV. Scheidsrechter Hardeman zag zich genoodzaakt vijf gele kaarten uit te delen. Drie voor DETO en twee voor ACV.

Robert Talens kopt de bal in de eerste minuut rakelings over de lat

Na de thee betraden de twee teams ongewijzigd het veld. DETO groef zich in op eigen helft en probeerde af en toe uit de omschakeling gevaarlijk te worden. Na een uur spelen wisselde ACV-coach Fred de Boer aanvallend. Hij bracht spits Arjen Hagenauw voor linksback Guus de Vries. De wissel gaf de thuisploeg meer aanvalskracht. Gijs Jasper en Arjen Hagenauw waren beide dichtbij een doelpunt. In de 70e minuut kon het thuispubliek juichen. Justin Mulder bereikte Gijs Jasper die met een hard schot in de korte hoek ACV naar een 1-0 voorsprong schoot. Nog geen drie minuten later konden de ACV-supporters wederom juichen. Arjen Hagenauw schoot de bal tussen de benen van goalie Anthony van Zaltbommel in het doel, 2-0. Na dit doelpunt was het duel gespeeld. DETO was niet bij machte het ACV nog moeilijk te maken. De blauw-zwarten kregen in de slotfase nog een paar mogelijkheden de score uit te breiden. De prima keepende Anthony van Zaltbommel voorkwam dat de score nog hoger uitviel.

De 2-0 van Arjen Hagenauw

Na afloop

Na afloop bleek dat ACV een belangrijke zege had geboekt. Zeker gezien de uitslagen op de andere velden in de Hoofdklasse B. Twee clubs uit de top 6 leden puntverlies. Koploper Staphorst verloor in Doorwerth met 2-0 van DUNO D. Urk speelde op eigen veld met 2-2 gelijk tegen SDC Putten. ACV staat na de wedstrijden van vandaag op de 4e plaats met drie punten achterstand op lijstaanvoerder Staphorst. De Top 6 ziet er nu als volgt uit: