Daniël Schans (intikker)

Hoofdklasse B

1 december 2018 14:30

W.M. Kieft

Emmeloord – ACV heeft een punt overgehouden aan het duel tegen Flevo Boys. Op Sportpark Ervenbos kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong via een kopgoal van Timon Rorije. ACV kreeg een paar kansjes maar scoorde niet. In de tweede helft waren de beste mogelijkheden voor ACV. Een kwartier voor tijd was het Daniël Schans die de blauw-zwarten op gelijke hoogte bracht door van dichtbij binnen te schieten. In het laatste kwartier werd er niet meer gescoord zodat 1-1 de eindstand was.

Na een voorzichtig eerste kwartier waarin beide teams niet verder kwamen dan een schot van afstand vielen er in de 16e minuut twee grote kansen te noteren. De eerste was voor Flevo Boys, Timon Rorije dook alleen op voor doelman Ben Wormmeester. De aanvaller had de hoek voor het uitkiezen maar zag zijn inzet door de Asser doelman met een uitstekende reflex gestopt worden. Uit de tegenstoot was het ACV dat de openingstreffer leek te gaan scoren. Pascal Huser passte op Ezra Schrijver die de bal direct doorspeelde op Marco van der Heide. Van der Heide stuitte echter op doelman Rodney Rosink en kon ook de rebound niet benutten. In de 25e minuut kwam Flevo Boys op een 1-0 voorsprong. De bal kon na een door Madih Doufikar genomen corner door een vrijstaande Timon Rorije eenvoudig binnen gekopt worden, 1-0. Kort voor rust kreeg ACV de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Duane Tjen A Kwoei timede verkeerd waarna Leon Santema met buitenkant rechts vuurde op de goal. Doelman Rodney Rosink kon de bal met een uiterste krachtsinspanning over de lat tikken. De laatste mogelijkheid in de eerste helft kwam een minuut voor de rust. Robert Talens kopte de bal uit een corner van Ezra Schrijver rakelings over het doel.

ACV sticht gevaar in het strafschopgebied van Flevo Boys

Na de rust één nieuw gezicht in het veld bij ACV. Arjen Hagenauw verving Leon Santema. De ploeg van Fred de Boer ging op jacht naar de gelijkmaker en slaagde hier al bijna meteen na de pauze in. Wederom kwam het gevaar uit een corner van Ezra Schrijver. Daniël Schans kopt uitstekend in maar zag de bal bij de tweede paal van de lijn gehaald worden door Tomas Boer. Flevo Boys creëerde weinig in het tweede bedrijf en loerde vooral op de counter. Het verdedigen van de 1-0 voorsprong had de hoogste prioriteit bij de thuisploeg. ACV probeerde het wel maar kon niet echt een vuist maken. Marco van der Heide kreeg een paar kleine mogelijkheden maar dat bracht de defensie van de Emmeloorders nog niet aan het wankelen. Een kwartier voor tijd was het eindelijk raak voor de blauw-zwarten. Pascal Huser gaf voor vanaf rechts waarna de bal in het strafschopgebied aangenomen kon worden door Ezra Schrijver. Schrijver tikte de bal door op de mee naar voren gekomen Daniël Schans die van dichtbij hard binnen schoot, 1-1. In de slotfase nog twee afstandsschoten van ACV. Zowel Guus de Vries als Marco van der Heide zagen dat doelman Rodney Rosink reddend op kon treden voor Flevo Boys.

Daniël Schans schiet de 1-1 tegen de touwen

Na afloop

Op basis van de gehele wedstrijd gaf het gelijkspel de krachtsverhoudingen aardig weer. ACV staat na de puntendeling met Flevo Boys op de 4e plaats van de ranglijst. Excelsior ’31 is de nieuwe koploper. De ploeg uit Rijssen won met 0-4 van csv Apeldoorn en passeerde Sparta Nijkerk dat met 0-0 gelijk speelde tegen Urk. Staphorst vinden we terug op de derde plaats.

16 WHC 13 1 2 10 5 18 36 -18

Volgende week speelt ACV een thuiswedstrijd. Tegenstander op het Catawiki Sportpark is SVZW. De formatie van trainer Philip Agteres speelde vandaag thuis tegen Staphorst. Na 90 minuten stond er een 0-3 zege voor Staphorst op het scorebord van Sportpark Het Lage Veld. Op de ranglijst staat SVZW op de 15e plek met 8 punten uit 13 wedstrijden. De wedstrijd ACV – SVZW begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M.L. Germs uit Wilnis.

Flevo Boys: Rodney Rosink, Roelof Strikwerda, Lars Klijnstra, Arnoud Post, Madih Doufikar, Aran Nijboer © (81. Frank Post)), Timon Rorije, Ivar Spaan, Duane Tjen A Kwoei, Johan Tiems, Tomas Boer (75. Aron Strengholt)

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans, Robert Talens, Gibril Sankoh ©, Jim de Leeuw (66. Guus de Vries), Ibrahim Sillah, Pascal Huser, Nande Wielink, Leon Santema (46. Arjen Hagenauw), Marco van der Heide, Ezra Schrijver