90'

Hoofdklasse B

16 maart 2019 14:30

V.S. Ris

Assen - ACV en Berkum hebben beide een punt overgehouden aan het onderlinge treffen op het winderige Catawiki Sportpark in Assen. Halverwege de eerste helft kreeg ACV vanaf de penaltystip de mogelijkheid de score te openen. Ezra Schrijver zag zijn inzet echter gestopt worden door Dominic van Hoof. In de tweede helft kreeg ook Berkum een strafschop. Marc van der Meulen was trefzeker en zette zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. ACV zette vervolgens alles op alles om een goed resultaat te boeken. Terwijl een aantal reporters al voorzichtig met potlood een overwinning voor Berkum noteerden, was het Nande Wielink die in de extra tijd toch nog scoorde voor de thuisploeg. Eindstand 1-1 derhalve.

Nadat scheidsrechter Ris floot voor de aftrap was het Berkum dat in de beginfase het initiatief naar zich toetrok. De eerste twee mogelijkheden waren dan ook voor de ploeg uit Zwolle. Chris van der Meulen schoot naast en Johnsen Bacuna stuitte op ACV-doelman Ben Wormmeester. ACV had de waarschuwing begrepen en kwam langzaam maar zeker beter in de wedstrijd. Er kwamen schietkansen voor Pascal Huser, Ezra Schrijver en Marco van der Heide maar het vizier stond nog niet op scherp. Kort voordat er een half uur gespeeld was kreeg ACV een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Rico Wolven beging een overtreding op Ezra Schrijver waarna scheidsrechter Ris resoluut naar de penaltystip wees. Ezra Schrijver nam de penalty zelf maar zag zijn inzet gestopt worden door Dominic van Hoof. De ploeg van trainer Fred de Boer liet zich door de gemiste strafschop niet van de wijs brengen en had in de slotfase van het eerste bedrijf het betere van het spel. Grote kansen bleven echter uit waardoor de twee teams met de brilstand op het scorebord aan de thee gingen.

Robert Talens zet de achtervolging in op Johnsen Bacuna

Na de pauze betraden de ploegen ongewijzigd het veld. De winderige omstandigheden hadden regelmatig invloed op het spel. Lange passes bereikten gedragen door de wind meerdere malen niet de juiste speler. Vijf minuten na rust leek ACV te kunnen juichen. De inzet van Marco van der Heide werd echter van de lijn gehaald door Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen. Berkum leunde ietwat achterover en liet ACV komen. De Asser ploeg had moeite om een bres in de defensie van de Zwollenaren te slaan en moest knarsetandend toezien dat het de bezoekers waren die op voorsprong kwamen. Ben Wormmeester kwam uit zijn goal en was te laat bij de bal waarna Michel van Aggele tegen de grond ging in het strafschopgebied. Scheidsrechter Ris floot direct en gaf een penalty. Marc van der Meulen ontfermde zich over de bal en schoot raak, 0-1. ACV ging niet bij de pakken neerzitten maar vocht met alles wat het had om minimaal een punt uit het vuur te slepen. Met enige regelmaat lag het spel stil vanwege blessures, opstootjes en andere zaken. ACV bleef druk zetten op de goal van Dominic van Hoof maar de Zwolse doelman stak in goede vorm en voorkwam met prima reddingen dat ACV kon scoren.

Justin Mulder stuit op doelman Dominic van Hoof

Toen de blessuretijd aanbrak en de eerste verslaggevers al voorzichtig een overwinning voor Berkum noteerden lukte het de blauw-zwarten toch nog om te scoren. Ezra Schrijver schoot de bal vanuit een vrij trap richting de penaltystip waar Nande Wielink klaar stond om met een halve omhaal te scoren, 1-1. Even later leek ACV zelfs nog de overwinning te kunnen pakken. Jonah van der Werf schoot rakelings naast. Hierna vond scheidsrechter Ris het genoeg en gaf hij het eindsignaal.

Na afloop

Een zwaar bevochten maar meer dan verdiend punt voor ACV. “We hebben er alles aan gedaan om te winnen maar dat is helaas niet gelukt” aldus trainer Fred de Boer na afloop in gesprek met ACV TV. Aangezien ook koploper Staphorst gelijkspeelde had ACV de achterstand op de lijstaanvoerder kunnen verkleinen. Desondanks staat de top van de ranglijst nog steeds zeer dicht op elkaar.