9 maart 2019 14:30

Scheidsrechter

H. van Veluw

Onbekend

Zaterdag 9 maart was het dan zover, de thuiswedstrijd tegen HS'88. Velen hadden deze wedstrijd in hun agenda omcirkeld omdat we ons wilden revancheren van de 7-0 die we in Hoogezand moesten incasseren.

HS'88, dit keer zonder een arsenaal aan speelsters van vrouwen 1, moest het vandaag op eigen kracht doen en was geen schim van de ploeg die we troffen in Hoogezand. Vanaf minuut 1 was het ACV dat de gevaarlijkste ploeg was, maar tot echt afronden kwamen we niet. HS'88 noteerde 1 kopbal op de paal in de 1e helft, maar daar bleef het dan ook bij. ACV had moeite met het fysieke spel van HS'88, maar kwam er toch keer op keer goed onderuit. 0-0 was de ruststand.

Na de rust bleven we op dezelfde voet doorgaan. Eline Gerdes en Lisanne Buma waren vandaag onze vleugelaanvallers en die wisselden in de 2e helft van kant en dat pakte uitstekend uit. Eline passeerde keer op keer de linksback via de buitenkant, want de linksback was een rechtspoot en Eline maakte daar heel goed gebruik van. Voor de rust bracht ACV Aïda Hilalovic in het veld voor Daniëlle Daling die goed speelde, maar het niet meer kon belopen. Het inbrengen van Aïda Hilalovic en Ilse Hofstra bracht veel gevaar. 75 minuten lang bleef het 0-0, maar toen was daar eindelijk de dik verdiende 1-0. Een mooie aanval kwam uit bij Aïda Hilalovic en die was haar directe tegenstander veel te snel af en schoot koelbloedig de 1-0 tegen de touwen.

Na de 1-0 een tegenvaller, Laura Sanne Schuring viel uit met een liesblessure en alleskunner Danielle Daling nam haar positie achterin over. Alsof ze nooit was weggeweest uit de verdediging speelde ze vakkundig de spits uit de wedstrijd. Na de 1-0 kwam snel de 2-0. Eline Gerdes maakte uitstekend gebruik van de grabbelende keepster die een bal totaal verkeerd inschatte en prikte de bal knap lang de keepster. Dit was voor Eline haar 6e goal in 6 opvolgende wedstrijden. In de 92e minuut maakte HS'88 nog de 2-1, maar de uitstekend leidende Henk van Veluw vloot gelijk af bij de aftrap. Eindstand 2-1, zoete wraak, op het veld was het dan ook groot feest toen de wedstrijd was afgelopen.

Een groot compliment voor het hele team wat als een echt team vandaag speelde. Christel Koudenburg die uitstekend speelde en de boel achterin uitstekend voor elkaar had, de leidster achterin, met haar leiding stond de achterhoede vandaag als een huis. Maar het was zoals gezegd een echte teamprestatie, iedereen droeg bij aan de verdiende 2-1.

Volgende week weer een revanche-wedstrijd. Dit keer gaan we naar Gasselte-Nijeveen om te spelen tegen de vrouwen 1 van SJO/ZVC'14. Aftrap is om 11:00 uur