ACV JO11-2 komt uiteindelijk tekort tegen vv Emmen

ACV JO11-2

Hoofdklasse 02

1 december 2018 12:00

Onbekend

Afgelopen zaterdag speelde ACV JO11-2 zijn tiende competitiewedstrijd. In de schaduw van het grootste voetbalstadion van Drenthe was vv Emmen JO11-1 de tegenstander. Kon ACV de nummer drie goed weerstand bieden?

In het begin van de wedstrijd werd direct duidelijk dat Emmen leuke individuele spelers heeft die fysiek goed van zich afbijten. Zo dwongen zij binnen 15 minuten een 2-0 voorsprong af. Net toen bij de Emmen-toeschouwers voorzichtig werd gedacht om het telraam erbij te pakken, scoorde ACV een nette 2-1. Vijf minuten voor rust rolde de bal echter via via in het ACV-doel (3-1). Maar ACV kroop uit zijn schulp en kwam regelmatig gevaarlijk door over de zijkanten. Dat resulteerde in scrimmages voor het Emmen-doel, waar de ACV-aanvallers attent reageerden: 3-2 en 3-3.

Tweede helft
Direct na de pauze volgde een ware aanvalsgolf van ACV-kant. De tegenstander werd vastgezet op eigen helft en menig kans volgde. Helaas stond het vizier bij de afwerking niet scherp. Na tien minuten wist Emmen een paar keer gevaarlijk te counteren wat wel in doelpunten werd omgezet: 4-3 en 5-3. Misschien waren het vooral de fysieke slimmigheden (blok zetten, shirtje trekken) die uiteindelijk de doorslag gaven. De scheidsrechter liet (van beide kanten) veel toe. In het laatste kwart kwam ACV sporadisch tot aanvallen en ontbrak wederom de scherpte. Emmen wist nog wel twee keer het net te vinden, zodat de eindstand 7-3 werd. De rood-witten doen zodoende nog mee om het kampioenschap. ACV kan volgende week bij een overwinning in de laatste competitiewedstrijd nog in de grote middenmoot eindigen.