56'
Tyson dos Santos (penalty)

11 september 2018 19:30

R. Wijma

ACV heeft de eerste wedstrijd op het vernieuwde hoofdveld met 3-2 gewonnen. Ondanks dat nog niet alle punten op de spreekwoordelijke i waren gezet, kon er toch gevoetbald worden op het vernieuwde Catawiki Sportpark. Tegenstander was Oranje Nassau uit Groningen. Marco van der Heide is de speler die de geschiedenisboeken in zal gaan als de maker van de eerste goal. Na een goede voorzet van Jim de Leeuw kopte hij de bal in de 7e minuut onhoudbaar voor doelman Lars van der Sluis tegen de touwen.

Kort na de openingstreffer stond het al weer gelijk. Mitchell Schievels scoorde namens de Groningers. Al snel na de gelijkmaker kwam ACV weer op voorsprong. Marco van der Heide kon alleen op Lars van der Sluis af gaan en schoot de bal vervolgens beheerst binnen, 2-1. Tien minuten voor de rust scoorde de aanvaller zijn derde goal van de avond. Na een overtreding op Justin Mulder wees scheidsrechter Wijma gedecideerd naar de penaltystip. Van der Heide schoot onberispelijk raak, 3-1.

Na de rust bracht ACV-trainer Fred de Boer zeven verse krachten binnen de lijnen waaronder ACV JO19-1 talent Leon Santema. Oranje Nassau kreeg al vrij snel na de thee een strafschop. Tyson dos Santos ontfermde zich over de bal en schoot raak, 3-2. Na een uur spelen mochten ook ACV JO19-1 spelers Mika Lemery, Julius Duits en Mark Jagt minuten maken. Zij vervingen Jim de Leeuw, Daniël Schans en Justin Mulder. Beide teams kregen een aantal mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer, zodat ACV de eerste wedstrijd op het vernieuwde hoofdveld met 3-2 won.

Aanstaande zaterdag speelt ACV weer een competitiewedstrijd. Het betreft een uitduel tegen csv Apeldoorn. De rood-gelen staan op de 15e plaats van de ranglijst met één punt uit twee wedstrijden. De wedstrijd csv Apeldoorn – ACV begint om 15:00 uur en wordt gefloten door scheidsrechter R. Wijma uit Oosterwolde.

Opstellingen ACV

1e helft: Ben Wormmeester, Daniël Schans, Robert Talens, Gibril Sankoh, Jim de Leeuw, Ibrahim Sillah, Gijs Jasper, Erik Eleveld, Pascal Huser, Marco van der Heide, Justin Mulder

2e helft: Pim Suurmeijer, Daniël Schans (63. Mika Lemery), Robert Talens (70. Gijs Jasper), Guus de Vries, Jim de Leeuw (63. Julius Duits), Rutger Timmermans, Nande Wielink, Koen Steg, Justin Mulder (63. Mark Jagt), Leon Santema, Jonah van der Werf

Verslag: Sander Crajé