90'

Groep 1 SR3

13 november 2018 20:00

P. Souhuwat

Assen – Op het eigen Catawiki Sportpark heeft ACV een ruime bekerzege geboekt op LEO Loon. Het werd maar liefst 9-0. Na een 2-0 ruststand vielen de goals in de tweede helft als rijpe appelen.

Wethouder Janna Booij van de gemeente Assen verrichtte de aftrap van de eerste officiële lichtwedstrijd op het hoofdveld van ACV. Dit was het startsein van een bekerwedstrijd met veel doelpunten. In de 10e minuut viel de openingstreffer. Marco van der Heide schoot fraai raak. De tweede goal werd gescoord van af de penaltystip. Max Jasper werd gevloerd door doelman Jasper Dussel waarna Nande Wielink raak schoot vanaf 11 meter, 2-0. Ondanks vele kansen kon ACV het net niet vaker vinden voor de rust. Doelman Jasper Dussel voorkwam met een aantal goede reddingen een grotere voorsprong voor de thuisploeg.

Wethouder Janna Booij van de gemeente Assen verricht de aftrap van de eerste officiële lichtwedstrijd op het hoofdveld van ACV

In de tweede helft werd er lustig op los gescoord door de ploeg van trainer Fred de Boer. Het was ook mooi om te zien dat veel jeugdtalenten van ACV de kans kregen om zich aan het thuispubliek te tonen. Dit deden ze met veel lef en enthousiasme. Nadat Leon Santema in de 53e minuut de derde goal voor ACV maakte ging het hard en liepen de blauw-zwarten uit naar 9-0. De doelpunten werden gemaakt door achtereenvolgens Robert Talens, Ibrahim Sillah, Pascal Huser, Max Jasper, Gijs Jasper en Gibril Sankoh. Leuk om te vermelden is dat de broers Gijs en Max Jasper voor het eerst samen in actie kwamen voor ACV. Dit deden ze met veel succes. De zevende treffer werd namelijk gescoord na een mooie assist van Gijs op broer Max.

Komende zaterdag

Komende zaterdag staat er weer een competitieduel op het programma. ACV speelt dan thuis tegen SDC Putten. De formatie van trainer Michael van den Berg staat 12e op de ranglijst met 10 punten uit 10 wedstrijden. De wedstrijd ACV – SDC Putten begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter L. Timmer uit Apeldoorn.

ACV: Jelmer Kiewiet, Ibrahim Sillah (76. Pieter Bijl), Robert Talens (65. Mark te Velde), Gibril Sankoh, Erik Eleveld, Koen Steg, Pascal Huser, Nande Wielink, Leon Santema, Marco van der Heide (54. Gijs Jasper), Max Jasper

LEO: Jasper Dussel, Zhe An Ooi, Arjan Vos, Niels Dijk, Tom ten Brink, Yoeri van Achteren, Thorsten van Dalen (42, Jamie Braker), Stefan Dijk, Stefan Hindriks (58. Ralph Strating), Abel de Boer, Siard Manuputty