27 november 2018 20:00

Scheidsrechter

D. Pals

Onbekend

Assen – ACV heeft het districtsbekerduel tegen PKC ’83 met 3-0 gewonnen. Er werd gerust met een 2-0 tussenstand. De doelpunten in de eerste helft kwamen van de schoen van Arjen Hagenauw en Ezra Schrijver. In de tweede helft ging PKC ’83 op zoek naar de aansluitingstreffer. De ACV defensie stond goed en gaf weinig tot niets weg. In de slotfase gooide invaller Koen Steg de wedstrijd in het slot door op fraaie wijze de 3-0 te scoren.

Eerste helft

ACV startte het bekerduel in nagenoeg dezelfde opstelling als afgelopen zaterdag tegen DETO. Op twee posities was er een wijziging. Doelman Jelmer Kiewiet verving Ben Wormmeester en Arjen Hagenauw speelde in plaats van Marco van der Heide. Vanaf de aftrap nam ACV op het eigen Catawiki Sportpark het initiatief. Na een kwartier spelen opende Arjen Hagenauw de score. Ezra Schrijver gaf een goede voorzet vanaf de linkerkant waarna Hagenauw de bal met zijn borst controleerde en vervolgens beheerst binnen schoot. Kort voor er een half uur gespeeld was werd de score verdubbeld. Voormalig ACV’er Abdel Allaoui beging een overtreding op Arjen Hagenauw in het strafschopgebied waarna scheidsrechter Pals floot en naar de penaltystip wees. Ezra Schrijver ontfermde zich over de bal en schoot beheerst de 2-0 in de linkerbenedenhoek. Het enige gevaar van PKC ’83 kwam van Koen Hateboer. Een mooi geplaatst schot van de spits werd door doelman Jelmer Kiewiet tot corner verwerkt.

Tweede helft

In de tweede helft waren de beste kansen voor ACV. Het ontbrak de ploeg van trainer Fred de Boer aan scherpte en geluk in de afronding. Acht minuten voor tijd was het wel raak voor de blauw-zwarten. Invaller Koen Steg passeerde twee tegenstanders en schoot de bal vervolgens onhoudbaar voor goalie Ben Meedendorp in de kruising, 3-0. In de laatste minuten kreeg ACV nog meerdere kansen. Goed keeperswerk van Ben Meedendorp voorkwam een hogere uitslag voor de thuisploeg.

Tussenronde

Door de winst op PKC ’83 heeft ACV de tussenronde van het districtsbekertoernooi bereikt. In die ronde speelt de ploeg van Fred de Boer tegen Groen Geel of Be Quick 1887. De wedstrijd Groen Geel - Be Quick 1887 wordt woensdagavond gespeeld. Het duel ACV - Groen Geel / Be Quick 1887 wordt gespeeld tussen 18 t/m 23 december.

Aanstaande zaterdag

Aanstaande zaterdag staat er weer een competitieduel op het programma. Op Sportpark Ervenbos in Emmeloord is Flevo Boys de tegenstander. De polderbewoners speelden afgelopen weekend tegen SC Genemuiden en verloren met 2-3. De winnende treffer van SC Genemuiden viel pas in de slotminuut van de wedstrijd en werd gemaakt door oud-ACV’er Jan Hooiveld. De formatie van trainer Kevin Waalderbos staat 9e op de ranglijst met 15 punten uit 12 wedstrijden. De wedstrijd ACV – Flevo Boys begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter W.M. Kieft uit Putten.

Opstellingen

ACV: Jelmer Kiewiet, Daniël Schans, Robert Talens, Gibril Sankoh ©, Jim de Leeuw, Ibrahim Sillah, Pascal Huser, Nande Wielink, Erik Eleveld (38. Leon Santema), Arjen Hagenauw (46. Guus de Vries), Ezra Schrijver (66. Koen Steg)

PKC ’83: Ben Meedendorp ©, Abdel Allaoui, Max van der Helm, Jordy van Rijszen, Felipe Marcal Pinheiro, Martijn van Roeden (64. Sip Jaap Bos), Jivan Vroom, Koen Hateboer, Bryan Inge, Jorn Middel (64. Philip Bakker), Hein van Veen