27'

Groep 1 Stn

22 december 2018 14:30

R. Werkhoven

Assen – ACV heeft het voetbaljaar 2018 afgesloten met een ruime bekerzege op Groen Geel. Op het eigen Catawiki Sportpark werd het 7-0 voor de ploeg van trainer Fred de Boer. Bij rust was het al 5-0. In de tweede helft namen de blauw-zwarten wat gas terug maar scoorden nog wel twee keer zodat er na 90 minuten een eindstand van 7-0 op het scorebord stond.

De bekerwedstrijd van ACV tegen Groen Geel was een weerzien met oude bekenden. Oud ACV’ers Haaye Feenstra en Thomas Metzemaekers stonden in de basis bij de Groningers. De derde oud-ACV’er Jelle Teitsma kon niet spelen en nam geblesseerd plaats op de tribune. ACV nam vanaf de aftrap het initiatief. Groen Geel kon weinig tegen de aanvalslust van de blauwzwarte formatie inbrengen. Al in de 7e minuut viel de openingstreffer. Na een corner van Ezra Schrijver werd de inzet van Gibril Sankoh gestopt door doelman Indy de Roode. Op de rebound van Guus de Vries had de goalie echter geen antwoord, 1-0. Na een kwartier spelen beging Eric van Sprundel in het strafschopgebied een overtreding op Jonah van der Werf. Scheidrechter Werkhoven floot en wees resoluut naar de penaltystip. De strafschop werd door Ezra Schrijver onberispelijk binnen geschoten, 2-0. ACV was in de eerste helft veel te sterk voor Groen Geel en liep al voor er een half uur gespeeld was uit naar 4-0. Marco van der Heide en Ezra Schrijver tekenden voor de derde en vierde Asser treffer. Kort voor de rust werd het zelfs 5-0. Op aangeven van Ezra Schrijver schoot Jonah van der Werf de bal via de bal achter doelman Indy de Roode.

Guus de Vries scoorde de openingstreffer tegen Groen Geel

Na de thee nam ACV wat gas terug. Groen Geel kwam iets beter in de wedstrijd maar tot grote mogelijkheden kwam de ploeg van trainer Neal Haan niet. Na ruim een uur spelen viel de zesde Asser treffer. De bal werd na een voorzet van Jim de Leeuw heerlijk binnen gevolleyd door Marco van der Heide. In de slotminuut werd het zelfs nog 7-0. Een prachtige steekpass van Ibrahim Sillah werd door Jonah van der Werf op waarde geschat waarna de flankspeler met een bekeken schuiver scoorde.

Haaye Feenstra na afloop met Ben Wormmeester en Ibrahim Sillah

Volgende ronde

In de volgende ronde van het bekertoernooi reist ACV af naar Steenwijk alwaar het d’Olde Veste ’54 treft. De geelblauwe formatie won in de tweede ronde met 2-4 van het eigen beloftenteam. De wedstrijd wordt zoals het nu lijkt gespeeld op 23 februari. De winnaar van d’ Olde Veste - ACV speelt in de 1/8 finale een uitwedstrijd tegen de winnaar van de wedstrijd SWZ Boso Sneek (zaterdag) - BCV.

Winterstop

ACV gaat nu de winterstop in. Als de feestdagen voorbij zijn gaan de manschappen van trainer Fred de Boer zich voorbereiden op de tweede seizoenshelft. De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar is op het eigen Catawiki Sportpark. Csv Apeldoorn komt op 19 januari op bezoek in Assen. Vanaf deze plaats wens ik iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

ACV: Ben Wormmeester, Erik Eleveld (57. Ibrahim Sillah), Gibril Sankoh, Guus de Vries, Jim de Leeuw, Nande Wielink, Koen Steg (73. Jarno Deuring), Ezra Schrijver. Marco van der Heide, Justin Mulder (52. Leon Santema), Jonah van der Werf

Groen Geel: Indy de Roode, Danny Kok, Erik Nederhoed, Johan Molenaar, Eric van Sprundel (32. Job van Dalfsen), Willem den Hartogh (80. Mike Hoeksema), David van der Meijden, Thomas Metzemaekers, Koen Olde Monnikhof (45. Jos de Jong), Rik Spekken, Haaye Feenstra