Gijs Jasper (afstandschot)

Groep 1 Stn

23 februari 2019 15:00

B.F. Pleiter

Steenwijk – Door een 1-5 overwinning op d’Olde Veste ’54 heeft ACV de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt. Al in de eerste minuut kwamen de blauw-zwarten vanaf de penaltystip op voorsprong. Ezra Schrijver schoot raak. Halverwege de eerste helft verdubbelde ACV de score. Daniël Schans kopte de bal hard achter doelman Luuk Dorland. Na een uur spelen kwam d’Olde Veste terug in de wedstrijd toen Rochendy Constansia de aansluitingstreffer scoorde. ACV reageerde direct. Ezra Schrijver scoorde met zijn borst de 1-3. In de slotfase was het verzet van de thuisploeg gebroken. Justin Mulder en Gijs Jasper troffen doel waardoor er na 90 minuten een 1-5 eindstand op het scorebord in Steenwijk stond.

Op een zonnig Sportpark Parallelweg in Steenwijk kwam ACV al in de eerste minuut op voorsprong. Erik Eleveld werd in het strafschopgebied gevloerd door rechtsback Bas Flobbe waarna scheidsrechter Pleiter direct naar de penaltystip wees. Zelden zal ACV zo vroeg in de wedstrijd een strafschop hebben mogen nemen. Uw verslaggever kan het zich in elk geval niet herinneren. Ezra Schrijver ontfermde zich over de bal en schoot de penalty beheerst binnen, 0-1. ACV had een overwicht maar tot echt grote kansen kwamen de blauw-zwarten niet. D’Olde Veste kon weinig inbrengen tegen de goed georganiseerd spelende bezoekers. Halverwege de eerste helft verdubbelde ACV de score. Uit een corner van Ezra Schrijver kopte Daniël Schans fraai raak, 0-2.

Daniël Schans kopt raak uit een corner van Ezra Schrijver (foto: Bennie de Boer)

De eerste goede mogelijkheid voor de thuisploeg volgde in de 28e minuut. De gevaarlijke Rochendy Constansia schoot rakelings naast. ACV kreeg in de laatste fase van het eerste bedrijf nog een aantal kleine mogelijkheden maar gescoord werd er niet zodat de ploegen met een 0-2 ruststand aan de thee gingen.

In het tweede bedrijf zag het publiek een aanvallender d’Olde Veste. Werd er in de eerste helft met vijf verdedigers gespeeld, na rust waren het er nog maar vier. Dit resulteerde in meer druk naar voren. In de 59e minuut werd de thuisploeg beloond voor het aanvallender spel. Na matig verdedigen van ACV kon Rochendy Constansia de aansluitingstreffer binnen schieten, 1-2. ACV was direct weer bij de les en nog geen minuut later lag de 1-3 al in het andere doel. Gibril Sankoh stoomde op naar voren en passte de bal op Jim de Leeuw die voor kon geven. Ezra Schrijver stond in het 5-meter gebied klaar en scoorde met zijn borst de derde Asser treffer. Hierna was het verzet van de geel-blauwen gebroken. In de slotfase van de wedstrijd kon ACV nog verder uitlopen. Justin Mulder was succesvol met een afstandsschot en ook Gijs Jasper schoot na een mooie aanval van afstand raak. Zo bereikte ACV met een 1-5 overwinning de volgende bekerronde.

Jim de Leeuw wordt goed in de gaten gehouden door vier spelers van d’Olde Veste ’54 (foto: Sander Crajé)

Volgende ronde

In de volgende bekerronde treft ACV de Friese club BCV uit Burgum. De formatie van trainer Jasper Bouma won vanmiddag met 0-3 van SWZ Boso Sneek Zaterdag 1 en bereikte zo de laatste 16 van het toernooi om de districtsbeker. BCV speelt in de zaterdag tweede klasse I en staat in deze competitie op de eerste plaats. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de wedstrijd BCV – ACV gespeeld wordt.

Volgende week speelt ACV een uitwedstrijd. Op Sportpark Het Noorderslag in Staphorst is VV Staphorst de tegenstander. Vandaag speelde de ploeg van trainer Dennis van Toor op eigen veld een inhaalduel tegen Sparta Nijkerk. Na 90 minuten stond er een 3-1 overwinning op het scorebord van Het Noorderslag. Op de ranglijst vinden we Staphorst terug op de eerste plek met 39 punten uit 19 wedstrijden. Een prachtig affiche dus volgende week zaterdag. Reserveer zaterdag 2 maart dus in je agenda om ACV aan te komen moedigen! Scheidsrechter bij Staphorst – ACV is de heer P. Henshuijs uit Amsterdam.

D’Olde Veste ’54: Luuk Dorland, Bas Flobbe, Julian Zwoferink, Rein Werumeus-Buning, Nick Spijker, Joy Okenge, Rochendy Constansia, Erwin van Luik (63. Jordy Blijham), Gerald Kloeten, Nick Kuiper, Daan Postma

ACV: Jelmer Kiewiet, Daniël Schans, Robert Talens, Gibril Sankoh. Jim de Leeuw, Pascal Huser (58. Gijs Jasper), Nande Wielink, Justin Mulder, Ezra Schrijver, Marco van der Heide (83. Arjen Hagenauw), Erik Eleveld (67. Jonah van der Werf)