86'
Koen Steg (afstandschot)

12 januari 2019 15:00

B. Volders

Bedum – ACV heeft de oefenwedstrijd tegen SV Bedum met 1-3 gewonnen. De rust werd bereikt met een 0-2 voorsprong. Marco van der Heide scoorde beide treffers. Halverwege de tweede helft scoorde de thuisclub de aansluitingstreffer. Kort voor tijd bepaalde Koen Steg met een bekeken schot de eindstand op 1-3.

Trainer Fred de Boer kon in Bedum voor het eerst sinds de zomer weer beschikken over verdediger Daan Smit. Hij heeft zijn studie in de Verenigde Staten afgerond en is weer terug op het oude nest. Ezra Schrijver en Arjen Hagenauw waren wegens blessures niet inzetbaar.

ACV pakte na het eerste fluitsignaal het initiatief. Er werden een aantal mogelijkheden gecreëerd maar gescoord werd er in de beginfase niet. In de 26e minuut kwamen de blauw-zwarten op een 0-1 voorsprong. De bal werd na een verre ingooi van Daniël Schans goed doorgekopt door Pascal Huser en belandde voor de voeten van Marco van der Heide. De spits van ACV kon de hoek uitkiezen en scoorde de openingstreffer. Kort voor rust scoorde Van der Heide zijn tweede treffer van de middag. Hij omspeelde twee verdedigers en schoot de bal beheerst in de benedenhoek, 0-2.

De 0-1 van Marco van de Heide in beeld

Na de thee bracht trainer Fred de Boer acht verse krachten in het veld. Al in de eerste minuut na de rust kreeg ACV een grote kans om de score uit te breiden. Gijs Jasper legde de bal vanaf de achterlijn goed terug op Daniël Schans maar de verdediger raakte de bal niet goed waardoor zijn inzet naast het doel ging. Na een uur spelen kwamen er nog twee verse krachten in het veld bij de Asser ploeg. Nick Westebring en Rutger Timmermans vervingen Gibril Sankoh en Gijs Jasper. Halverwege de tweede helft scoorde SV Bedum uit een goed uitgespeelde aanval de aansluitingstreffer. Verder kwam de thuisploeg niet. Koen Steg was een kwartier voor tijd dichtbij een derde Asser treffer vanuit een vrije trap. Verschillende toeschouwers dachten dat de bal in het doel vloog maar dit was gezichtsbedrog. De bal belandde namelijk in het zijnet. In de slotfase scoorde Steg wel. Vier minuten voor tijd bepaalde hij de eindstand met een bekeken schot op 1-3.

Daan Smit is weer terug uit de Verenigde Staten

Volgende week speelt ACV een thuiswedstrijd. Tegenstander op het Catawiki Sportpark is csv Apeldoorn. Op de ranglijst staat de formatie van trainer Jeroen Burghout op de 13e plek met 13 punten uit 15 wedstrijden. De wedstrijd ACV – csv Apeldoorn begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter R. Groenewegen uit Delfzijl.

Opstellingen ACV

Eerste helft: Ben Wormmeester, Daniël Schans, Gibril Sankoh ©, Guus de Vries, Jim de Leeuw, Nande Wielink, Pascal Huser, Gijs Jasper, Erik Eleveld, Marco van der Heide, Justin Mulder

Tweede helft: Jelmer Kiewiet, Dan Smit, Robert Talens, Gibril Sankoh © (60. Nick Westebring), Daniël Schans, Koen Steg, Max Jasper, Jonah van der Werf, Leon Santema, Gijs Jasper (60. Rutger Timmermans)