ACV JO11-2 klopt Achilles JO11-1 en loopt uit

8 - 5

Achilles 1894 JO11-1

Hoofdklasse 08

30 maart 2019 12:00

Afgelopen zaterdag speelde ACV JO11-2 zijn vierde competitiewedstrijd. Achilles 1894 JO11-1 kwam op bezoek voor een onvervalste stadsderby. Kon ACV ook deze wedstrijd zonder puntverlies blijven? In de najaarscompetitie had ACV met 1-5 verloren van dit team, dus ze moesten aan de bak.

In een heerlijk zonnetje was het ACV dat erg sterk opende. Achilles werd direct vastgezet, duels werden veelal gewonnen en na iedere balverovering combineerde ACV naar hartenlust. Prachtige kansen werden zo gecreëerd. Er volgde een intikker, een mooie lob over de doelman en een schot in de korte hoek. Dat het na een kwartier 'pas' 3-0 voor ACV stond had alles te maken met de af en toe onzuivere afwerking. Een compliment voor Achilles is op zijn plaats, want de ploeg bleef gewoon opbouwen van achteruit en ging niet de lange bal hanteren. Na de korte pauze scoorde ACV 4-0, maar je zag het spel kantelen. Achilles wist zich fysiek meer in de wedstrijd te knokken, won meer duels en kreeg zowaar kansen. Een hard schot binnenkant paal en een kopbal zorgde voor de 4-2 ruststand.

Kon ACV weer het initiatief terugpakken of maakte Achilles de wedstrijd weer spannend? Binnen vijf minuten scoorde ACV twee keer (6-2) en dat gaf wat rust. Maar nog geen minuut later was daar de 6-3. Met nog een kwartier te gaan volgde de 7-3. Achilles gaf zich niet gewonnen en gooide nog wat extra fysiek in de strijd. Het had resultaat: 7-4 en 7-5. De spanning nam toe. De ACV-doelman had wederom een paar goede reddingen. Het was bij ACV alle hens aan dek en de bal werd zo ver mogelijk naar voren gepeerd, naar de eenzame ACV-spits die de bal vast moest houden om meekomende ploeggenoten aan te spelen. De beslissende 8-5 vlak voor tijd was een opluchting. De buit was binnen.

De mooie zegetocht heeft er weer een winstpartij bij. En dan blijkt ook dat nummer 2 punten heeft laten liggen, zodat ACV bovenaan staat met liefst 5 punten voorsprong.