90'
Berwout Beimers (vrije trap)

26 maart 2019 20:00

G. Gils

Assen – het oefenduel tussen ACV en Harkemase Boys is geëindigd in een 3-4 overwinning voor de Friezen. In een gelijk opgaande eerste helft toonden de Harekieten zich zeer effectief. Een van richting veranderde voorzet van Jaro Slort belandde pardoes achter doelman Ben Wormmeester. Kort voor de pauze waren de gasten nog tweemaal succesvol. Berwout Beimers scoorde beide goals en zorgde zo voor een 0-3 ruststand. ACV kreeg voldoende mogelijkheden maar de scherpte in de afronding ontbrak.

Na de thee was het ACV dat het initiatief naar zich toe trok en al vrij snel scoorde. Nick Westebring kon na een vrije trap van Jonah van der Werf van dichtbij binnen tikken. Na een uur spelen viel de 2-3. Robert Talens kopte binnen uit een corner van Koen Steg. Trainer Fred de Boer gaf veel jonge talenten de kans. Zij lieten zien beloften te zijn voor de toekomst. Met volle overgave en energie toonden zij zich aan het thuispubliek dat zichtbaar genoot. In de 72e minuut kwam ACV op gelijke hoogte via een goal van Marco van der Heide. De blauw-zwarten hadden in het laatste kwartier de oefenzege voor het grijpen. Doelman Jouke Bosje stond echter meer succes voor ACV in de weg. In de slotminuut gaf scheidsrechter Gils de bezoekers nog een vrije trap. Berwout Beimers toonde zijn fraaie traptechniek en schoot raak, 3-4. Dit bleek een minuut later tevens de eindstand te zijn.

Robert Talens kopt raak (foto: Bennie de Boer)

Volgende week zaterdag heeft de ploeg van Fred de Boer een vrije dag. Er staat geen competitieronde gepland, wel zullen er drie inhaalduels afgewerkt worden in de Hoofdklasse B. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op 6 april. ACV speelt dan een uitwedstrijd. Op Sportpark Putter Eng is SDC Putten de tegenstander. Op de ranglijst vinden we SDC Putten terug op de 7e plek met 31 punten uit 23 wedstrijden.

Opstelling ACV: Ben Wormmeester, Koen Steg, Robert Talens, Nout de Groot (62. Jarno Deuring), Nande Wielink, Gijs Jasper (46. Arjen Hagenauw), Justin Mulder (56. Leon Santema), Nick Westebring (62. Pieter Bijl), Ezra Schrijver (46. Rutger Timmermans), Marco van der Heide, Jonah van der Werf