Matthew Jones

3e divisie/Hoofdklasse 1e ronde

28 mei 2019 20:00

J. (Jesse) Rozendal

Assen – ACV heeft het eerste nacompetitieduel verloren van SC Feyenoord. Na een gelijk opgaande eerste helft kregen de blauw-zwarten vrijwel direct na de rust een penalty. Ezra Schrijver ontfermde zich over de bal maar zag zijn inzet gestopt worden door SC Feyenoord goalie Rick van der Burg. Kort voordat er een uur gespeeld was kwamen de bezoekers uit de eerste de beste mogelijkheid op een 0-1 voorsprong. Junior Obiku kopte onder toeziend oog van vader Mike raak. ACV was het even kwijt waardoor SC Feyenoord een paar kleine kansen kreeg. Later in de tweede helft herpakte de ploeg van Fred de Boer zich en ging het op zoek naar de gelijkmaker. De gelijkmaker viel niet zodat er na negentig minuten een 0-1 eindstand op het scorebord stond.

Terwijl de zon langzaam onderging gaf scheidsrechter Rozendal het beginsignaal. Na een voorzichtig begin van beide teams nam ACV langzaam maar zeker meer initiatief. Tot veel kansen leidde dit echter niet. Ook Feyenoord creëerde nagenoeg niets. Verder dan een schot dat ruim naast ging kwamen de bezoekers niet.

In de tweede helft kreeg het publiek meer kansen te zien. Al in de 47e minuut kreeg ACV een penalty. Joris van Eijck beging een overtreding op Jim de Leeuw binnen in het zestienmetergebied. Scheidsrechter Rozendal floot direct en wees gedecideerd naar de penaltystip. Ezra Schrijver ontfermde zich over de bal en mocht aanleggen vanaf 11 meter. Tot ontzetting van de ACV-supporters stopte doelman Rick van der Burg de strafschop. De rebound was een prooi voor Marco van der Heide maar ook hij slaagde er niet in te scoren.

ACV liet zich door de gemiste strafschop niet van de wijs brengen en bleef gedoseerd aanvallen. SC Feyenoord liet tot dan toe nog niet veel zien. De goal van de bezoekers viel dan ook uit het niets. De eerste de beste goede kans werd benut. Een voorzet van rechts werd bij de tweede paal binnen gekopt door Junior Obiku. Vader en tevens oud-Feyenoord legende Mike keek goedkeurend toe.

ACV was even van de wijs na de treffer van Obiku. Feyenoord kreeg als gevolg daarvan een aantal kansjes maar kwam niet tot scoren. In het laatste kwartier herpakte ACV zich weer en zocht het de weg naar voren. Dit leidde nog tot een grote mogelijkheid voor invaller Arjen Hagenauw. De spits kopte de bal rakelings naast. Zo bleef het 0-1 op het Catawiki Sportpark.

Guus de Vries gaat een luchtduel aan in het strafschopgebied van SC FeyenoordGuus de Vries gaat een luchtduel aan, Ben Wormmeester is hem voor en stompt de bal weg

Komende zaterdag

Aanstaande zaterdag wordt de returnwedstrijd gespeeld. De winnaar over twee wedstrijden plaatst zich voor de halve finale van de play-offs. VV Staphorst zal de tegenstander zijn in die halve finale. De wedstrijd op Sportcomplex Varkenoord in Rotterdam begint om 15:30 uur(!). Scheidsrechter is de heer F.E. ter Brake uit Dedemsvaart

ACV: Ben Wormmeester, Jim de Leeuw, Gibril Sankoh, Robert Talens, Guus de Vries, Pascal Huser (67. Arjen Hagenauw), Nande Wielink, Gijs Jasper, Ezra Schrijver (73. Jonah van der Werf), Marco van der Heide, Erik Eleveld (73. Justin Mulder)

SC Feyenoord: Rick van der Burg, Matthew Jones, Jordy Dobber, Jerry Tieleman, Joris van Eijck, Quincy Oosterom, Adil Akanioui (87. Luke Homan), Tim Schoonheim, Ricardo Merrelaar (85. Jordi de Zwart, Shabir Isoufi, Junior Obiku (73. Serginio van Axel Dongen)