1 juni 2019 15:30

Scheidsrechter

F.E. (Erik) ter Brake

Onbekend

Rotterdam – ACV heeft het in de nacompetitie niet kunnen bolwerken tegen SC Feyenoord. De Rotterdammers wonnen op Sportcomplex Varkenoord met 2-0 na ook afgelopen dinsdag al gewonnen te hebben. De thuisploeg kwam in de eerste helft op een 1-0 voorsprong via Ricardo Merrelaar en zat vervolgens in een zetel. ACV probeerde van alles maar kon doelman Rick van der Burg niet passeren. Zeven minuten voor tijd gooide Jordi de Zwart de wedstrijd definitief in het slot door de 2-0 te scoren.

Eerste helft

De eerste helft ging redelijk gelijk op. Beide coaches hadden dezelfde basiself als afgelopen dinsdag op het wedstrijdformulier gezet. De eerste grote kans was er voor ACV. Erik Eleveld gaf een voorzet waarna Marco van der Heide de bal met het hoofd richting Ezra Schrijver kopte. Schrijver zijn inzet werd echter met een goede parade gestopt door doelman Rick van der Burg. Nadat er een half uur gespeeld was ontstond er meer druk naar voren van Feyenoord. Dit resulteerde in de 32e minuut in een doelpunt. Na een klutssituatie kwam de bal voor de voeten van Ricardo Merrelaar die van dichtbij binnen kon schieten, 1-0. Kort voor de pauze kreeg ACV de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Pascal Huser kreeg een vrije schietkans. Wederom bracht Rick ter Burg redding voor Feyenoord. Hij verwerkte de bal met zijn voet tot corner. Deze corner leverde niets op zodat er gerust werd met een 1-0 stand op het scorebord.

Ezra Schrijver vecht een duel uitEzra Schrijver vecht een duel uit

Tweede helft

In de tweede helft probeerde ACV van alles om de gelijkmaker te scoren maar steeds weer was het de uitstekend keepende Rick van der Burg die zijn doel schoon hield. SC Feyenoord profiteerde van de aanvalsdrang van ACV en scoorde vanuit de counter de 2-0. Het was Jordi de Zwart die de wedstrijd definitief in het slot gooide. Dat de thuisclub in de slotfase nog met tien man kwam te staan nadat Shabir Isoufi zijn tweede gele kaart ontving was slechts voor dit wedstrijdverslag nog van belang.

Jonah van der Werf zet de bal voorJonah van der Werf zet de bal voor

Afscheidswedstrijd Erik, Gibril en Guus

Het seizoen zit er op voor ACV. Ook volgende seizoen zal de ploeg van trainer Fred de Boer deelnemen aan de Hoofdklasse. Wel vindt nog een afscheidswedstrijd plaats op het Catawiki Sportpark. ACV neemt op dinsdag 18 juni met een speciale wedstrijd afscheid van drie spelers met een even lange als fraaie staat van dienst. Erik Eleveld (36), Gibril Sankoh (36) en Guus de Vries (37) zetten er een punt achter en ACV wilde dat niet geruisloos voorbij laten gaan. In overleg met het drietal is een aantal spelers uitgenodigd met wie zij in het verleden samen hebben gespeeld. Dat heeft een serie namen opgeleverd die bij velen herinneringen zullen oproepen. Neem alleen al de naam van de coach: Ron Jans, ooit trainer van ACV. De volgende spelers hebben toegezegd op 18 juni (aanvang 18.30 uur) in het veld te verschijnen:

Antoine van der Linden, Danny Buijs, Sander van Gessel, Paul Matthijs, Bas Roorda, Barry Ditewig, Erwin Buurmeijer, Melchior Schoenmakers, Hugo Alves, Jannes Wolters, Hendrik Oosting, Berend Oosting, Patrick Lip, Armand MacAndrew, Haaije Feenstra, Bas Hooiveld, Jan Hooiveld, Theo Gennissen, Kevin Mooibroek en Robert Fik. Ook zijn er oud-collega’s aanwezig die helaas het veld niet kunnen betreden in verband met blessures. Zo zullen Arnold Kruiswijk, Paul Weerman en Marcel Seip de uitzwaaiwedstrijd bijwonen. De komende weken worden mogelijk nog spelers aan de lijst toegevoegd. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Stefan Aalders uit Assen.

Opstellingen

SC Feyenoord: Rick van der Burg, Matthew Jones, Jordy Dobber, Jerry Tieleman, Joris van Eijck, Quincy Oosterom, Adil Akanioui (63. Lucas van Oeveren), Tim Schoonheijm, Ricardo Merrelaar (54. Jordi de Zwart), Shabir Isoufi, Junior Obiku (46. Serginio van Axel-Dongen)

ACV: Ben Wormmeester, Gibril Sankoh, Robert Talens, Guus de Vries (73. Jonah van der Werf), Nande Wielink, Gijs Jasper (60. Arjen Hagenauw), Pascal Huser, Marco van der Heide, Erik Eleveld, Ezra Schrijver, Jim de Leeuw (63. Ibrahim Sillah)