ACV wint eerste oefenduel

FC Eintracht Rheine 1

0 - 1

3 augustus 2019 14:00

Rheine – ACV heeft de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. In de OBI Arena in het Duitse Rheine schoot Kevin Mennega de blauw-zwarten kort voor tijd naar een 0-1 overwinning tegen thuisploeg FC Eintracht Rheine. Het publiek zag een leuke wedstrijd waarin met name in de tweede helft de kansen talrijk waren. Beide teams hadden het duel kunnen winnen maar een strijdvaardig ACV was uiteindelijk de gelukkigste.

FC Eintracht Rheine was al een stuk verder in de voorbereiding dan ACV. De Duitse ploeg speelt komend weekend al de eerste competitiewedstrijd in de Oberliga Westfalen. ACV is pas afgelopen maandag gestart met de voorbereiding aangezien de Hoofdklasse B pas eind augustus van start gaat. Met name in de eerste helft leek dit zichtbaar. De thuisploeg had het meeste balbezit en voetbalde iets makkelijker dan de manschappen van ACV-trainer Fred de Boer. Ondanks het optische overwicht creëerde FC Eintracht Rheine weinig mogelijkheden. Ook ACV kon de weg naar het vijandelijk doel nog niet goed vinden.

Robert Talens vecht een duel uitRobert Talens vecht een duel uit

In de tweede helft veranderde het spelbeeld. Trainer Fred de Boer bracht 10 nieuwe ACV spelers in het veld en gaf daarmee alle fitte ACV-spelers speeltijd. Zijn collega-trainer Björn Laurenz stuurde dezelfde 11 namen het veld in. Het spel golfde op en neer en beide teams kregen goede mogelijkheden om te scoren. Doelman Morten Otto en zijn Duitse collega Nicholas Beermann stonden echter succes voor de tegenpartij in de weg. Kort voor tijd viel er toch nog een goal. Nick Westebring verzond een prima pass op Matthijs Hardijk die de achterlijn haalde en de bal terug kon leggen op Kevin Mennega. De van Harkemase Boys overgekomen aanvallende middenvelder behield de rust en schoot de bal beheerst tegen de touwen, 0-1. FC Eintracht Rheine probeerde in de laatste minuten nog wel een gelijkspel uit het vuur te slepen maar kon geen bres meer slaan in de Asser defensie.

Kevin Mennega (17) scoort de 0-1Kevin Mennega (17) scoort de 0-1

Er zit muziek in ACV

Een nuttig oefenzege voor ACV. Alles spelers kregen speeltijd en lieten zien dat er muziek zit in dit ACV. Volgende week wordt de voorbereiding vervolgd met een oefenwedstrijd tegen Be Quick 1887. Het duel vindt plaats op vrijdag 9 augustus op het Catawiki Sportpark in Assen. De aftrap is om 20:00 uur. Supporters zijn uiteraard van harte welkom!

Opstelling ACV

Eerste helft: Ben Wormmeester ©, Jim de Leeuw, Ramon Klok, Nande Wielink, Remy Klaassens, Jarno Deuring, Justin Mulder, Steyn Strijker, Mark Jagt, Marco van der Heide, Ezra Schrijver

Tweede helft: Morten Otto, Jim de Leeuw (68. Nande Wielink), Robert Talens ©, Daniël Schans, Pieter Bijl, Nick Westebring, Pascal Huser, Koen Steg, Kevin Mennega, Leon Santema, Matthijs Hardijk

Verslag: Sander Crajé

Foto’s: Bennie de Boer