Speler Drachtster Boys (schot)
62'
70'

24 augustus 2019 14:30

Drachten – Op een warm Sportpark Drachtster Bos heeft ACV de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding met 1-3 gewonnen van Drachtster Boys. Ezra Schrijver zette de blauw-zwarten na dik tien minuten op een 0-1 voorsprong. Dit was tevens de ruststand. ACV was de bovenliggende partij en creëerde een flink aantal kansen. Toch kwam Drachtster Boys na ruim een uur spelen op gelijke hoogte. De 1-1 stand was van korte duur. Niet veel later kopte Marco van der Heide ACV weer naar een voorsprong. Kort na de 1-2 viel het derde Asser doelpunt. Kevin Mennega tikte de bal van dichtbij binnen.

Het was tropisch warm in Drachten toen er om 14:30 uur afgetrapt werd door de thuisploeg. Ondanks de hoge temperatuur ging ACV net als in de andere oefenduels fel van start. Dit resulteerde in de 11e minuut al in een doelpunt. Justin Mulder stuurde Matthijs Hardijk de diepte in, waarna de flankspeler de bal voorgaf. Ezra Schrijver stond al klaar om de bal binnen te schieten, 0-1. ACV bleef de aanval zoeken maar stuitte meerdere malen op doelman Jouke Bosje. Tien minuten voor de rust een domper voor ACV. Linksback Remy Klaassens moest na een onschuldig duel met een op het oog zware blessure het veld verlaten. Ondertussen had trainer Fred de Boer al zijn eerste wissels toegepast om zoveel mogelijk spelers speelminuten te laten maken. Op slag van rust was Kevin Mennega nog dicht bij een treffer. Hij stuitte op de Drachtster doelman zodat de twee teams met een 0-1 ruststand aan de thee gingen.

Matthijs Hardijk stichtte veel gevaar in de defensie van Drachtster BoysMatthijs Hardijk stichtte veel gevaar in de defensie van Drachtster Boys

Beide trainers brachten na de pauze een aantal verse krachten in het veld. Morten Otto loste Ben Wormmeester af als goalie bij ACV. De keuze welke doelman in de basis staat bij de aanvang van de competitie lijkt nog niet beslist. Al snel kregen de blauw-zwarten weer mogelijkheden de score te verhogen. Matthijs Hardijk en Marco van der Heide waren dichtbij een doelpunt maar scoorden (nog) niet. Drachtster Boys scoorde wel waardoor er na ruim een uur spelen een 1-1 stand op het scorebord stond. Lang bleef deze stand niet staan. Op aangeven van Steyn Strijker kopte Marco van der Heide ACV in de 69e minuut naar een 1-2 voorsprong. Nog geen minuut later scoorde ACV al weer. Matthijs Hardijk legde de bal vanaf de achterlijn terug op Kevin Mennega die beheerst raak schoot, 1-3. ACV kreeg in de laatste 20 minuten nog meerdere mogelijkheden de score uit te breiden maar verzuimde dit te doen zodat de laatste wedstrijd in de voorbereiding een 1-3 eindstand kende.

Volgende week gaat de competitie in de Hoofdklasse B van start. ACV komt in de seizoensouverture op het eigen Catawiki Sportpark in actie tegen Buitenpost. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder de leiding van scheidsrechter J.S. Boringa uit Leeuwarden.

Startopstelling

ACV: Ben Wormmeester, Remy Klaasens, Robert Talens, Daniël Schans ©, Jim de Leeuw, Justin Mulder, Jarno Deuring, Pascal Huser, Matthijs Hardijk, Marco van der Heide, Ezra Schrijver