Prima competitiestart ACV JO12-1 bij Oosterparkers

3 - 8

ACV JO12-1

Hoofdklasse 03

28 september 2019 11:00

Afgelopen zaterdag speelde ACV JO12-1 zijn eerste competitiewedstrijd. Na drie eenvoudige zeges in bekerwedstrijden, moest op bezoek bij vv Oosterparkers JO12-1 duidelijk worden wat de sterkte van ACV is. Oosterparkers is een club met historie. In de jaren vijftig speelden zij een paar jaar Betaald voetbal. Het eerste elftal heeft tot 1989 in het Oosterparkstadion gespeeld. En Oranje-speler Dick Nanninga speelde er ooit.

Dan de wedstrijd. Het verschil in spelopvatting werd direct duidelijk. ACV combineerde van achteruit en creëerde zo veel kansen. De Groningers speelden de bal zo ver mogelijk naar voren om daar duels te winnen en tot kansen te komen. In het eerste kwart gaf het voetballend vermogen van ACV de doorslag. Door prima combinaties was de 0-2 voorsprong een logisch gevolg. In het tweede kwart speelde de thuisclub compacter en met het mes tussen de tanden. Veel duels werden gewonnen en de brutalere Groningers scoorden de aansluitingstreffer. Dat gaf hen extra energie. De ACV-doelman had het druk. Bij de Oosterparkers was inmiddels de eerste speler uit het veld gestuurd (en vervangen door een andere speler). Een speler van achteren onderuit trappen mag ook in Groningen niet. ACV kwam minder aan voetballen toe. Uit twee counters wist ACV nog wel de lat te raken en de 1-3 te scoren, maar de 2-3 vlak voor rust bracht de spanning weer terug.

Hoe zou deze wedstrijd zich ontwikkelen? De circa 50 toeschouwers zochten hun plekje weer op. De Oosterparkers klapten er direct weer bovenop. De leiders en ouders van Oosterparkers lieten zich niet onbetuigd. De adviezen om "meer te tackelen" werden naadloos opgevolgd. Maar ACV wist zich in de kleine ruimten ook prima vrij te spelen en combineerde eenvoudig naar de 2-4, 2-5 en 2-6. Inmiddels was een tweede Groninger door de prima leidsman naar de kant gestuurd. ACV begon iets nonchalanter te spelen en zowaar kregen de groen-witten nog enkele kansen. De 3-6 was het gevolg. En na een poging om met twee benen vooruit de enkels van een ACV-er af te zagen, werd ook de derde Groninger uit het veld gestuurd. Ook deze mocht vervangen worden door een andere speler. ACV speelde de wedstrijd netjes uit. Uit de vele kansen scoorden de Assenaren nog de 3-7 en de 3-8. Een prima overwinning.

De scheidsrechter was misschien wel de grote uitblinker deze ochtend. Hij floot allereerst een prima wedstrijd. Daarnaast wist hij het gedrag van de Groningse spelers, een resultaat van het voorbeeldgedrag van ouders en leiders, gelukkig wel te corrigeren. Dat hij na afloop de jongens van de thuisclub in de kleedkamer aansprak op hun gedrag was te prijzen. Hulde!