ACV JO12-1 overklast Actief op alle fronten

8 - 1

Actief JO12-1G

Hoofdklasse 03

30 november 2019 10:15

Zaterdag speelde ACV JO12-1 zijn negende competitiewedstrijd. Omdat de eerdere 10-0 overwinning op Gorecht uit de ranglijst is gehaald na de directe degradatie van de Harenaren, was het zaterdag voor de ranglijst de achtste wedstrijd. De laatste vier wedstrijden wist ACV niet te winnen. Vorige week ging het team genadeloos onderuit tegen laagvlieger Winsum. Nu kwam Actief JO12-1 op bezoek. Hoe stond het zaterdag met het vertrouwen van het team?

Erg goed, het kan niet anders gezegd. Waar het vorige week ontbrak aan inzet, was deze er vanaf het beginsignaal wel. De tegenstander vastzetten, met zijn allen afjagen, duels winnen en kansen creëren. En tsja, als dan bij de eerste de beste tegenaanval Actief de 0-1 maakt, is het de vraag: knakt het broze zelfvertrouwen bij ACV of heeft de ploeg de veerkracht om hiermee om te gaan? Duidelijk dat laatste. ACV domineerde volledig. In vergelijking met de laatste weken werd er nu prima samengespeeld, volgde een individuele actie waar mogelijk en werd er afgerond als het moest. Dat resulteerde na een kwartier in de 1-1, bal in de kruising, de 2-1 vijf minuten later en de 3-1 vlak voor rust. Wat een genot om het team te zien spelen. Dat zagen ook de spelers van ACV 1, die de 1e helft aandachtig toeschouwer waren bij de ploeg van hun teamgenoot Mark Jagt.

Na rust was er een fase dat de ploegen wat meer in evenwicht waren. In het derde kwart vielen er geen doelpunten na wat kansjes over en weer. In het begin van het vierde kwart viel de 4-1. Dat besliste de wedstrijd definitief. Het leek erop dat de gasten uit Eelde de handdoek in de ring gooiden. ACV bleef lekker jagen en aanvallen. En scoren! Via nog wat prima combinaties liep de score op naar een mooie 8-1 einduitslag. Wat een prima voetbal van de boys. Een mooie uitslag is dan meegenomen.

Koploper Be Quick JO12-1 won zaterdag ook, zodat het kampioenschap voor ACV niet meer mogelijk is. Hierbij feliciteert ACV JO12-1 Be Quick met het behaalde kampioenschap.