4 - 3

ACV JO12-1

Hoofdklasse 03

2 november 2019 9:00

Zaterdag speelde ACV JO12-1 zijn zesde competitiewedstrijd. Na het zure gelijkspel van vorige week tegen nummer twee Be Quick 1887, ging de koploper nu op bezoek bij nummer drie HFC JO12-1.

Op een veld honderd meter van de Suikerunie, begon ACV sterk. Continue balbezit, wat resulteerde in een aantal kansen. Na 11 minuten kwam HFC zowaar op de helft van ACV en ..... ze scoorden de 1-0. Een minuut later scoorde HFC uit hun tweede aanval de 2-0. Effectiever kan niet. ACV bleef het initiatief houden en scoorde via een mooi afstandsschot de aansluitingstreffer: 2-1. Met de rust voor de deur, was het een prima moment om de gelijkmaker te maken. En zo gebeurde: 2-2.

Gezien het veldspel, en het feit dat ACV normaliter in het derde kwart op zijn sterkst is, was de verwachting dat ACV zou doordrukken. Snel in de tweede helft volgde inderdaad de 2-3 voorsprong. De koploper bleef kansen creëeren, maar verzuimde verder afstand te nemen. Een elleboogstoot, zonder bal in de buurt, resulteerde in een huilende ACV-er die gewisseld moest worden. De sfeer werd grimmiger. Het laatste kwartier brak aan. ACV was dan wel beter, maar het werd ook slordiger. De 2-4 viel helaas niet, en tsja, dan valt 3-3 wel. Nog een paar minuten te spelen. De winst is voor ACV nog mogelijk. Maar waar de scheidsrechter tot dan toe een prima pot floot en veel door liet gaan, floot hij nu opeens heel partijdig. Ieder duel floot hij nu af en resulteerde in een vrije trap voor de thuisclub. Bijna lachwekkend. Met een hoge bal naar voren als gevolg. Dan valt vlak voor tijd de 4-3 voor HFC, fluit de leidsman niet veel later af en lopen huilende ACV-ers van het veld. Teleurgesteld en ook niet gewend aan dit onrecht.

Afgelopen week is nummer laatst Gorecht uit de competitie genomen. Dat betekent dat de uitslag Gorecht-ACV (0-10) uit het klassement is gehaald. De spanning in de competitie is weer helemaal terug, dus dat belooft gelukkig nog een paar spannende wedstrijden.