Zuur puntverlies voor ACV JO12-1 in topper

5 - 5

Be Quick 1887 JO12-1

Hoofdklasse 03

26 oktober 2019 10:30

Zaterdag speelde koploper ACV JO12-1 zijn vijfde competitiewedstrijd. In Assen kwam nummer twee Be Quick 1887 JO12-1 op bezoek. Beide teams waren nog zonder puntverlies, dus de vele supporters verheugden zich op een echte topper. En dat werd het.

ACV en Be Quick speelden vanaf het beginsignaal op te winnen. In de eerste fase ging het spel snel op en neer. De eerste grote kans was voor de gasten. Daarna kreeg ACV goede kansen. Het eerste doelpunt was voor de Harenaren, na een klein kwartier (0-1). In het begin van het tweede kwart volgde een heerlijke periode. In vijf minuten tijd viel eerst de terechte gelijkmaker: 1-1. Met een werkelijk fantastisch afstandsschot stijf in de kruis werd het 2-1, een individuele actie zorgde voor de 3-1 en Be Quick scoorde de aansluitingstreffer (3-2). Het was smullen. De toeschouwers kregen drie minuten om op adem te komen, toen scoorde ACV de 4-2, snel gevolgd door de 4-3. Een mooie wedstrijd, waarin ACV voetballend beter was en Be Quick het meer van het fysiek moest hebben. Rust.

ACV JO12-1 bestaat uit: staand van links naar recht leider Arne, Thijmen, Jorn, Kevin, Coen, Ruben en trainer Mark. Zittend van links naar rechts Alessandro, Quilayjo, Jochem, Nigel en Ben.ACV JO12-1 bestaat uit: staand van links naar recht leider Arne, Thijmen, Jorn, Kevin, Coen, Ruben en trainer Mark. Zittend van links naar rechts Alessandro, Quilayjo, Jochem, Nigel en Ben.

Het was duidelijk dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. De tweede helft begon ACV iets slordiger en kreeg Be Quick meer kansen. Een paar prima reflexen van de ACV-doelman voorkwamen schade. De gelijkmaker (4-4) viel toch en was in die fase misschien terecht, maar de ACV-doelman zag er dit keer wat ongelukkig uit. ACV wist de wedstrijd weer meer naar zich toe te trekken. Het team combineerde makkelijk. Met wederom een afstandsschot in de kruising kwam de 5-4 op het bord. Een aantal Be Quickers ging zich steeds onsportiever gedragen. Gedrag dat bij ACV niet getolereerd zou worden, maar helaas werden ze niet gecorrigeerd door de eigen mensen. De tijd tikte door. De laatste minuut was aangebroken. Be Quick nam een vrije trap op het middenveld. De bal werd hoog naar het ACV-doel geschoten. Door de kluwen van spelers verdween de bal tegen de touwen. Eindstand 5-5.

Zuur puntverlies voor ACV. Het team voetbalde beter maar beloonde zichzelf niet. Maar wat was het een lekkere pot.