0 - 6

ACV JO12-1

Hoofdklasse 03

12 oktober 2019 11:00

Afgelopen zaterdag speelde ACV JO12-1 zijn derde competitiewedstrijd. De reis ging naar Eelde, waar Actief JO12-1 de tegenstander was. Op een kunstgrasveld met veel bladeren en met veel lijnen in verschillende kleuren, waren de teams aan elkaar gewaagd.

Actief had de eerste grote kans, maar de inval-doelman van ACV (de vaste keeper was geblesseerd) redde met een mooie reflex. Actief toonde zich een prima voetballende ploeg die steeds de combinatie zocht. ACV kwam langzaamaan beter in de wedstrijd. Een te korte terugspeelbal leidde tot een duel tussen twee ACV-ers en de doelman van de thuisclub. De bal viel plots voor de voeten van een ACV-er, maar hij leek zo verrast door het lege doel, dat hij de bal niet vol raakte en deze naast rolde. In het tweede kwart kreeg ACV steeds meer de overhand. ACV kreeg goede kansen. Toch was het een eigen doelpunt van de rood-witten die de 0-1 op het scorebord bracht. ACV speelde mannelijk, maar de enige gevaarlijke actie was van een Actief-speler die met hoog been vol een ACV-er raakte. De 0-2 volgde na een mooie combinatie. Rust.

In voorgaande wedstrijden was het derde kwart het sterkste kwart van ACV. Nu begon ACV erg stroef. De gasten hadden de wedstrijd wel onder controle. Een spitsengoal, door attent reageren na een afgeslagen bal, en een afstandsschot zorgden voor de 0-4. Toen het spel even stillag bij een blessuregeval van een Actief-speler, kwam een ouder van de tegenstander het veld inlopen om de scheidsrechter toe te spreken. Actief vond dat ACV te fysiek speelde. De rood-witten schrokken van schouderduwen en tackles op de bal. Acties die niet in de buurt kwamen van de gevaarlijke actie van de Actief-speler in de eerste helft. De jonge scheidsrechter floot foutloos tot de korte onderbreking, maar ging nu als thuisfluiter verder. En dat zorgde voor irritatie aan ACV-kant. Afijn, in het vierde kwart had Actief nog een paar goede kansen, scoorde ACV nog de 0-5 en 0-6, werden de drie punten in de tas gedaan en werd de koppositie behouden. De uitslag was misschien iets geflatteerd, de voldoening bij de spelers was er niet minder om.