4 - 7

ACV JO12-1

Hoofdklasse B

29 februari 2020 9:00

Afgelopen zaterdag speelde ACV JO12-1 zijn derde competitiewedstrijd. Kon het team op bezoek bij HZVV JO12-1 zonder puntverlies blijven?

Misschien kwam het door het vroege tijdstip, maar ACV was in het begin niet scherp. Weinig aansluiting tussen de linies, weinig combinaties en weinig kansen. HZVV dwong ACV terug. Toch was het ACV dat uit een spaarzame aanval via een kopbal bij de tweede paal op 0-1 voor kwam. HZVV scoorde de verdiende gelijkmaker, maar direct erna zorgde een solo-actie over links voor de 1-2 voor ACV. In het tweede kwart werd de stand door HZVV binnen zes minuten op zijn kop gezet: 4-2. Waar het wachten was op meer doelpunten voor de thuisploeg, toonde ACV veerkracht. Twee snelle doelpunten vlak voor rust zorgde voor een nette 4-4 ruststand.

In de tweede helft trokken de Assenaren de wedstrijd naar zich toe. De combinaties liepen weer en de kansen volgden. Na tien minuten scoorde ACV de verdiende 4-5. De Hoogeveense keeper wist veel ballen tegen te houden, maar een kwartier voor tijd kon ook hij de 4-6 niet voorkomen. HZVV zette een mannetje extra in de aanval. Dit resulteerde in een aantal scrimmages voor het ACV-doel. Goed ingrijpen van de ACV-doelman was nodig, af en toe geholpen door een onscherp vizier van de HZVV-aanvallers. ACV kreeg voorin meer ruimte en was daardoor continu gevaarlijk. Vijf minuten voor tijd viel de beslissing. Goed druk zetten leverde balbezit op, met een bekeken schot in de verre hoek als resultaat: 4-7.

Van 4-2 achter naar 4-7 winnen, een indrukwekkende comeback. Aanstaande zaterdag komt de koploper (op doelsaldo) sc Heerenveen op bezoek, een ploeg die zijn wedstrijden wel erg makkelijk wint.