ACV JO12-1 biedt sc Heerenveen prima tegenstand

1 - 4

Stichting sc Heerenveen JO12-2

Hoofdklasse B

7 maart 2020 11:45

Afgelopen zaterdag speelde ACV JO12-1 zijn vierde competitiewedstrijd. Sc Heerenveen JO12-1, net als ACV nog zonder puntverlies, kwam op bezoek. De Friezen hadden hun wedstrijden allemaal erg makkelijk gewonnen. Heerenveen bracht een team met een mix van Onder 11 en Onder 12 spelers in het veld. De ploeg verwachte, gezien de hoge positie van ACV, een fysieke ploeg tegenover zich te krijgen. In de praktijk is ACV allesbehalve een fysieke ploeg.

In de eerste 10 minuten werd ACV overklast. Misschien toch een beetje teveel ontzag voor een BVO-club. Heerenveen kreeg drie goede kansen, maar schoot steeds net naast. Het was wat zuur dat de voorsprong van Heerenveen ontstond door een verkeerde terugspeelbal van ACV die eenvoudig werd binnengetikt: 0-1. Eindelijk kroop ACV uit zijn schulp. Twee kansen volgde, maar de lob over de keeper en het schot vanaf links gingen net naast. Ook het tweede kwart was Heerenveen beter. ACV beet wel meer van zich af, ging de duels beter aan, maar kon niet voorkomen dat Heerenveen uit een kopbal en een afstandsschot op 0-3 kwam.

Na rust was de wedstrijd veel meer in evenwicht. ACV kon beter opbouwen en creëerde goede kansen. De prima voetballers van Heerenveen speelden misschien net iets makkelijker, maar de inzet van de thuisploeg was bewonderenswaardig. Doorjagen van ACV zette de keeper van de gasten onder druk, waardoor hij over een terugspeelbal maaide en de bal in het eigen doel rolde: 1-3. ACV kreeg steeds meer overwicht en het was wachten op de 2-3. Nog 20 minuten te gaan, zou het nog kunnen? ACV werkte zich een slag in de rondte en kreeg een paar mooie kansen. Het alles of niets van ACV bracht geen doelpunt meer, maar nog wel een tegendoelpunt vlak voor tijd: 1-4.

Na het laatste fluitsignaal was er berusting over de nederlaag, maar kriebelde het dat een tweede doelpunt in de lucht hing en het dan echt nog spannend zou worden. Helaas, maar het was een leuke en leerzame pot. Een aantal jongens ging nog even met oud-ploeggenoot Yannick op de foto.