Goede competitiestart ACV JO12-1 in FC Emmen-stadion

5 - 7

ACV JO12-1

Hoofdklasse B

1 februari 2020 12:30

Afgelopen zaterdag speelde ACV JO12-1 zijn eerste competitiewedstrijd in de Voorjaarscompetitie. In een hele sterke poule met de BVO-teams van Heerenveen (JO12-1 én JO12-2) en FC Emmen en verder Be Quick, d'Olde Veste en HZVV, moet het team aan de bak. Zaterdag speelde de boys in De Oude Meerdijk tegen Emmen JO12-1. Een team van onder-11 talenten die extra weerstand zoeken. De Emmenaren waren in de Najaarscompetitie kampioen geworden in hun Hoofdklasse-poule, dus direct een mooie krachtmeting.

Direct bij het begin van de wedstrijd valt op dat Emmen hoog staat en hun doelman ver voor zijn doel staat en meevoetbalt. Zodra ACV de bal verovert combineert het team snel naar het vijandelijke doel. Zo scoort het team de 0-1. Nog binnen de 10 minuten scoort ACV 0-2 uit een rebound na een gepareerde vrije trap. In het tweede kwart zijn er kansen over en weer. Emmen raakt een keer de paal. De 1-2 kan niet uitblijven en valt dan ook. Maar de Assenaren snijden alweer snel door de vijandelijke linies: 1-3. De soms onnavolgbare scheidsrechter fluit daarna voor de rust.

Ook na rust is er veel ruimte achter de defensie van Emmen. ACV maakt hier goed gebruik van. Niet door van achteruit direct de hoge bal blind naar voren te trappen, maar door eerst rustig op te bouwen en op het juiste moment de diepe bal te geven. Zo valt ook de 1-4. Emmen scoort snel de 2-4, maar nog binnen de minuut is daar de 2-5. Wat een heerlijke pot. Emmen gooit er veel fysiek in, waar ACV soms geen raad mee weet. Het laatste kwart breekt aan. Met nog 7 minuten te gaan valt de 2-6. De beslissing? Emmen dacht het niet en scoort direct 3-6. Met nog 2 minuten scoort ACV de 3-7. De beslissing zou je zeggen. Emmen geeft echter niet op. In de resterende tijd scoort Emmen, mede door wat nonchalance aan ACV kant, nog twee keer. Een verdiende overwinning van 5-7 staat er uiteindelijk op het grote scorebord.