ACV JO12-1 wint ook van d'Olde Veste JO12-1

d'Olde Veste '54 JO12-1JM

Hoofdklasse B

8 februari 2020 11:15

Onbekend

Afgelopen zaterdag speelde ACV JO12-1 zijn tweede competitiewedstrijd. Na de knappe overwinning bij FC Emmen, kwam nu d'Olde Veste op bezoek in Assen. In oktober was ACV tegen deze ploeg uitgeschakeld in de beker. Er stond dus nog een rekening open.

Onder een zonnetje maar met een koude wind, nam ACV vanaf het begin het initiatief. Dat leverde direct goede schietkansen op. Na vijf minuten werd het door een afstandsschot dan ook 1-0 voor ACV. De ploeg zette goed druk, waar het te prijzen was dat de Steenwijkers bleven opbouwen van achteruit. Na aanvallen over de flanken leverden de voorzetten ook de nodige 'intik'kansen op. Maar de laatste bal was steeds onnauwkeurig. De gasten kwamen er maar sporadisch uit. Als dit wel het geval was, verdedigden de Assenaren prima. Het was wachten op de 2-0, maar tot de rust werd er niet meer gescoord.

Tweede helft

Na rust eigenlijk een zelfde beeld. ACV viel aan en kreeg kansen. Het probleem bleef de afwerking. D'Olde Veste verdedigde vooral, maar probeerde nu iets meer de aanval te zoeken. Een schot op de lat boven de ACV-doelman was het gevaarlijkst. ACV was duidelijk de bovenliggende partij, maar door de kleine marge bleef het spannend. De schoten op het geel/blauwe doel verdwenen steeds net naast of over. Het laatste kwart brak aan. Eindelijk was daar de 2-0 voor ACV. Een afgeketste voorzet werd in een druk doelgebied binnen gewerkt. Die achterstand was het sein voor de Steenwijkers om het spel nog fysieker te maken en ook verbaal van zich te laten horen. De gasten zetten nog eens aan, maar tot echte grote kansen leidde dit niet. Na een mooie aanval over de linkerkant schoot ACV vlak voor tijd de 3-0 via onderkant lat tegen de touwen. De leidsman floot daarna af en ACV was drie verdiende punten rijker.