60'
Rick Hovinga (schot)

8 augustus 2020 19:30

S. Aalberts

Assen – ACV verloor zaterdagavond met 1-3 van Be Quick 1887. Het eerste half uur zag het publiek twee teams die weinig voor elkaar onderdeden. ACV had wellicht iets meer balbezit maar grote kansen werden er nog niet gecreëerd. In de 35e minuut openden de Groningers de score. Het was Wilko van der Kooi die op fraaie wijze de 0-1 scoorde.

Even later kwam ACV bijna weer op gelijke hoogte. Pascal Huser schoot van afstand en de bal vloog richting de linker kruising. De doelman van Be Quick redde echter bekwaam en voorkwam daarmee een doelpunt. Kort voor rust verdubbelde Be Quick de score. Wederom was het Wilko van der Kooi die doel trof. Niet veel later gaf scheidsrechter Aalberts het rustsignaal.

Zoals gebruikelijk in de voorbereiding wisselenden beide trainers volop in de pauze. Trainer Fred de Boer bracht vijf wissels in het veld. Be Quick trad aan met elf verse krachten. ACV had het meeste balbezit maar moest alert zijn om de snelle counters van Be Quick. Kort na de rust scoorde Marco van der Heide de aansluitingstreffer. Hij kopte de bal hard in vanuit een corner van Toufik Faraouni. De doelman bracht redding maar had geen antwoord op de rebound van Van der Heide, 1-2. De blauw-zwarten gingen op zoek naar de gelijkmaker maar hadden na een uur spelen geen antwoord op een messcherpe counter van Be Quick. Rick Hovinga scoorde namens de Groningers en bracht daarmee de stand op 1-3. ACV probeerde nog van alles maar de defensie van Be Quick hield goed stand zodat 1-3 ook de eindstand was.

Vervolg voorbereiding

Komende dinsdag speelt ACV het volgende duel in de voorbereiding. Op Sportpark De Bosk in Harkema komen de blauw-zwarten om 20:00 uur in actie tegen Harkemase Boys. Komende zaterdag speelt ACV wederom een thuiswedstrijd. Drachtster Boys komt dan op bezoek op het Catawiki Sportpark.

Vrijwilligers bedankt!

Tot slot een woord van dank aan alle vrijwilligers die de afgelopen week het Catawiki Sportpark coronaproof gemaakt hebben en verantwoordelijk waren voor de organisatie van de avond. Dank voor jullie grote inzet!

Opstelling ACV

1e helft: Ben Wormmeester, Daniël Schans, Nande Wielink, Luka Prljić, Jim de Leeuw, Steyn Strijker, Justin Mulder, Gijs Jasper, Pascal Huser, Marco van der Heide, Mark Jagt

2e helft: Morten Otto, Daan Smit, Robert Talens, Luka Prljić, Jim de Leeuw, Steyn Strijker, Justin Mulder, Nick Westebring, Toufik Faraouni, Marco van der Heide, Mark Jagt