ACV sluit voorbereiding af met zege op Oranje Nassau

Oranje Nassau 1

0 - 1

22 augustus 2020 14:30

Groningen – ACV heeft de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. Tegen Oranje Nassau stond er na 90 minuten een 0-1 zege op het scorebord. ACV had in de eerste helft een overwicht en creëerde een behoorlijk aantal mogelijkheden om te scoren.

Al vroeg in de wedstrijd viel de naar later bleek enige treffer. Pascal Huser nam een vrije trap waarna de doelman van Oranje Nassau de bal naar de zijkant werkte. Mark Jagt reageerde snel en gaf een goede voorzet. Marco van der Heide schoot de bal vervolgens hard en hoog tegen de touwen, 0-1. ACV kreeg vervolgens meerdere kansen om de score te verdubbelen. De paal en de doelman stonden succes voor de blauw-zwarten in de weg. Vijf minuten voor de rust was er de eerste grote scoringskans voor de thuisploeg. Een kopbal van Tim Deelen werd door Ben Wormmeester met een prima redding onschadelijk gemaakt.

IMG_2605_01.jpgDaniël Schans in duel met oud-ACV’er Dennis Molema

Zes verse krachten bij ACV na de rust. Ondanks meer balbezit wist de ploeg van trainer Fred de Boer weinig mogelijkheden te creëren. Het voetbal oogde moeizamer. Oranje Nassau kon er echter weinig tegen in brengen waardoor het publiek rustig kon genieten van het zonnetje dat steeds meer begon te schijnen over Sportpark Coendersborg. In de slotminuut leek ACV de stand toch nog te verdubbelen. Ezra Schrijver tikte de bal in het doel na een strakke voorzet van Jim de Leeuw. Er was echter buitenspel geconstateerd dus het bleef bij 0-1 in Groningen.

IMG_2733_01.jpgMark Jagt geeft de bal voor

Volgende week zaterdag start het echte werk voor ACV. In de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker 2020/’21 komen de blauw-zwarten op het eigen Catawiki Sportpark in actie tegen VV Gemert. De Brabantse club eindigde vorig seizoen op de 4e plaats in de Derde Divisie Zondag. Een mooie uitdaging dus voor het team van trainer Fred de Boer. Aanvang van de wedstrijd ACV – VV Gemert is 17:00 uur. Informatie over de kaartverkoop volgt binnenkort op de ACV-website.

Opstellingen ACV

Eerste helft: Ben Wormmeester, Daniël Schans, Luka Prljić, Nande Wielink, Jim de Leeuw, Pascal Huser, Steyn Strijker, Gijs Jasper, Justin Mulder, Marco van der Heide, Mark Jagt

Tweede helft: Morten Otto, Daan Smit, Robert Talens, Luka Prljić (72. Nande Wielink), Daniël Schans (72. Jim de Leeuw), Daan Scholtens, Max Huisman, Gijs Jasper (64. Nick Westebring), Toufik Faraouni, Marco van der Heide, Mark Jagt (64. Ezra Schrijver)