12 september 2020 14:30

Scheidsrechter

V.S. Ris

Onbekend

Assen – ACV heeft vandaag een verdiend punt gepakt tegen SteDoCo. Over de gehele wedstrijd gezien gaf dit de verhoudingen goed weer. SteDoCo begon goed maar na ruim tien minuten kwam het spel in evenwicht en was ACV misschien wel de bovenliggende partij. De blauw-zwarten waren in elke geval het dichts bij een doelpunt. Uit fraai genomen corners van Ezra Schrijver kopten Luka Prljić (2x) en Marco van der Heide bijna raak. In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Het laatste kwartier kantelden de veldverhoudingen en waren de bezoekers uit Hoornaar de betere ploeg. Ben Wormmeester voorkwam in de 87e minuut met een katachtige redding dat SteDoCo toch nog de winst zou pakken. In de slotminuut van de extra tijd kwam SteDoCo met 10 man te staan na een tweede gele kaart voor Steven Edwards. Het was te laat voor de ploeg van trainer Fred de Boer om hier nog van te kunnen profiteren. Met de eindstand 0-0 waren beide teams na het laatste fluitsignaal tevreden.

Eerste helft

ACV-trainer Fred de Boer had de basiself in vergelijking met vorige week op twee plaatsen gewijzigd. Jim de Leeuw keerde terug in de verdediging na een schorsing. Ezra Schrijver was weer helemaal genezen van zijn blessure en nam plaats in de aanvalslinie. Nadat de aftrap door SteDoCo genomen was leek ACV een zware middag tegemoet te gaan. De gasten namen direct het initiatief en ACV moest terugzakken op eigen helft. Na zo’n tien minuten spelen veranderde het spelbeeld en kregen de blauw-zwarten meer grip op het spel. Na ruim een half uur spelen kreeg ACV drie kansen op rij uit corners. Cornerspecialist Ezra Schrijver trok de bal steeds weer goed voor. Luka Prljić kopte twee maal bijna raak en Marco van der Heide zag een kopbal rakelings over de kruising vliegen. Hierdoor werd er gerust met de brilstand op het scorebord.

IMG_4517_01.jpgJustin Mulder gaat op snelheid langs Bryan Jongeneel

Tweede helft

Het spelbeeld veranderde na de aftrap voor de tweede helft niet. ACV kreeg al snel twee kansjes maar de bal ging er niet in. Aan de ander kant was SteDoCo gevaarlijk. Jesse Wielinga liet zien over een goede traptechniek te beschikken en krulde de bal mooi voor. Guytano Dos Santos kopte maar net over. Naarmate de tweede helft vorderde en beide teams drie keer hadden gewisseld kantelde de wedstrijd. Het laatste kwartier zette SteDoCo veel druk naar voren en kreeg ACV het lastiger. Lastig werd het zeker toen ACV-invaller Toufik Faraouni behoorlijk geblesseerd raakte na een pittige overtreding van Steven Edwards. Eigenlijk speelden de blauw-zwarten met tien man na dat moment aangezien Faraouni vanwege de pijn niet tot veel meer in staat was. De druk op het doel van Ben Wormmeester werd groter en de Asser goalie had in de 87e minuut een katachtige redding nodig om een doelpunt voor de in het oranje geklede gasten te voorkomen.

IMG_4833_01.jpgDe katachtige redding van Ben Wormmeester in beeld

In de extra tijd ontving Steven Edwards na een overtreding bij een uitval van ACV zijn tweede gele kaart en kreeg hij rood getoond van scheidsrechter Ris. De vrije trap voor ACV die daar op volgde werd onschadelijk gemaakt door doelman Mark Smith waarna direct het laatste fluitsignaal van de middag klonk.

Na afloop

Over de gehele wedstrijd gezien was het gelijkspel terecht. Beide teams konden goed leven met de uitslag. Fred De Boer prees na afloop zijn team voor de getoonde inzet en strijdlust. Door het behaalde punt is ACV heeft ACV afscheid genomen van de onderste plek op de ranglijst. Koplopers zijn Staphorst en Harkemase Boys. Beide clubs hebben 6 punten uit twee wedstrijden.

Ben Wormmeester werd na afloop van de wedstrijd uitgeroepen tot Bella Italia Man of the Match. De prijs werd ditmaal mogelijk gemaakt door Bouwkundig Bureau Juk.

IMG_4911_01.jpgBen Wormmeester ontvangt van Livius Juk de dinercheque van Bella Italia

Volgende week

Volgende week speelt ACV een uitwedstrijd. De formatie van Fred de Boer gaat in Sassenheim op bezoek bij Ter Leede. De wedstrijd Ter Leede – ACV begint om 15:00 uur en staat onder de leiding van scheidsrechter K. Puts.

Opstellingen

ACV: Ben Wormmeester, Jim de Leeuw (75. Daan Smit), Nande Wielink, Luka Prljić, Daniël Schans ©, Gijs Jasper, Steyn Strijker, Pascal Huser (64. Nick Westebring), Justin Mulder, Marco van der Heide, Ezra Schrijver (77. Toufik Faraouni)

SteDoCo: Mark Smith, Bryan Jongeneel, Benjamin van Wanrooij (60. Charlton Juan Vincento), Jesse Wielinga, Joran Schröder ©, Vincent Verheul (72. Gianni Tiebosch), Ibrahim Toure, Steven Edwards, Marlon Pereira, Guytano Dos Santos (60. Hayri Pinarci), Milad Intezar