HFC '15 JO13-1

Divisie 2 H

19 september 2020 9:00

R. (Roy) Kunstman

Afgelopen zaterdag speelde ACV JO13-1 zijn eerste competitiewedstrijd in de Tweede Divisie. HFC JO13-1 uit Hoogkerk kwam op bezoek. In de beker speelde ACV tegen een team uit de Eerste Divisie en tegen hoofdklassers, dus er waren nog geen verwachtingen.

In de openingsfase kreeg ACV al direct goede kansen. Een schot op de lat en een uiterste redding van de doelman redde de bezoekers. Het was wat zuur dat dan juist de groen-witten op 0-1 komen. ACV worstelde met de opbouw, mede omdat HFC goed druk zette. Na ruim een kwartier werd een ACV-aanval over de rechterkant met een kanonskogel wel afgerond: 1-1. Bij de eerste de beste tegenaanval kreeg HFC een hoekschop. Met een intikker bij de tweede paal werd het 1-2. Gezien het veldspel was de voorsprong voor de bezoekers terecht. Ze tikten net wat makkelijker en hun rechtsbuiten was door zijn snelheid erg gevaarlijk. In de rust leek een gelijkspel voor ACV het maximaal haalbare.

ACV JO13-1 in het seizoen 2020/2021 (met de zon in de ogen), staand vlnr: Senne, leider Rene, Thijmen, Coen, Jorn, Jochem, Bram, Ruben, Kevin, Quilayjo en trainer Mark. Zittend vlnr: Hugo, Mauro, Ben, Stan, Alessandro en Niels.

Na rust was het spelbeeld direct anders. ACV speelde meer naar voren. Er lag minder druk op de verdediging en het combineren ging steeds makkelijker. Dat betaalde zich binnen tien minuten al uit. Een afstandsschot scheerde over de HFC-doelman prachtig in de verre hoek: 2-2. En kort daarna leidde een aanval door het midden tot een geplaatste schuiver in de linkerhoek. De 3-2 voorsprong gaf ACV nog meer vertrouwen. De mooiste aanval van de wedstrijd volgde. Een goede interventie op het middenveld, een prima bal in de diepte, een dribbel, een afgemeten voorzet, het uitkappen van de tegenstander en een droge schuiver in de hoek: 4-2 voor ACV met nog een kwartiertje te gaan.

Lange tenen
ACV speelde met veel inzet en combineerde goed. HFC wist alleen van afstand gevaarlijk te worden. De ACV-doelman had de bal echter steeds klemvast. Bij een vrije schop van de gasten stond een Hoogkerker in het 16-metergebied meerdere keren op de tenen van een ACV-verdediger, die de aanvaller daarom wegduwde. De duw werd door de scheidsrechter gezien en de strafschop net aan verzilverd: 4-3. Kwam de overwinning voor ACV nog in gevaar? De topscoorder van ACV besliste twee minuten voor tijd de wedstrijd definitief. In de draai haalde hij van buiten de zestien uit en de vingertoppen van de keeper konden de 5-3 niet voorkomen.

Een terechte overwinning, maar belangrijker is dat het team steeds beter gaat spelen. Ga zo door boys!