Tweede streekderby van ACV VR1 eindigt in een gelijkspel

Blauwborgje 22
9747AC
GRONINGEN
tel. 06-25098913

Groningen, 16 okt. 2021 - Na vorige week een thuiswedstrijd te hebben gespeeld tegen een Groninger club (Oranje Nassau), stond deze zaterdag een uitwedstrijd op het programma tegen die andere club uit de stad Groningen in de hoofdklasse: The Knickerbockers. Qua club en ambiance een heel ander verhaal dan de vereniging op sportpark Coenderborg en qua wedstrijd was dat hetzelfde: waar Oranje Nassau technisch verzorgd voetbal speelde, oogde TKB niet spectaculair, maar stond bijzonder goed georganiseerd, zette overal snel druk en was razendsnel in de omschakeling. Lastig te bespelen plus oerdegelijk en dus niet verwonderlijk dat ze gedeeld bovenaan stonden samen met Oranje Nassau.

Gelukkig ging ACV goed mee in het fysieke spelletje van de tegenstander en eigenlijk waren ze na de beginfase van aftasten de beter voetballende ploeg met veel positie-wisselingen om het de tegenstander zo lastig mogelijk te maken. Het was wachten op een goal, maar na circa 25 minuten viel die aan de verkeerde kant: een corner werd door de keepster van ACV niet goed verwerkt en de losgelaten bal werd in het doel geprikt: 1-0 voor de thuisclub.

Maar het deed niets af aan het spelbeeld en na een dik half uur belandde de bal na een uitstekende steekpass bij Amber, die hoog over de keeper de bal in het doel werkte: een verdiende 1-1 stand.

Pal voor rust kreeg ACV nog een goede kans op de voorsprong, maar de prima keepende goalie van TKB keerde de bal en uit de tegenstoot volgde een razendsnelle counter, die uitstekend door ACV-keepster Isabella werd afgestopt en daarmee maakte ze haar foutje bij de eerste goal meer dan goed.

Na rust ging het op dezelfde voet verder, alleen na ongeveer 10 minuten voetballen werd een afgeslagen corner door TKB vanaf de 16-meterlijn hard op het doel van ACV geschoten en via de binnenkant paal ging de bal erin en keek ACV opnieuw tegen aan achterstand aan: 1-2.

Daarna kreeg de thuisclub een paar goede kansen om de wedstrijd op slot te gooien via een paar snelle aanvallen, maar de verdediging van ACV met Lisa, Rianne, Gabriella en Chantal stond prima te spelen vandaag en neutraliseerden elk gevaar.

Na bijna een half uur in de tweede helft wist ACV weer op gelijke hoogte te komen: een ACV-corner werd weggewerkt, maar Lisa schoot van buiten de 16 knalhard binnen met de 2-2 als gevolg.

Enkele minuten later had ACV zelfs op voorsprong moeten komen, maar de keepster van TKB keerde een harde pegel van Lisanne en menigeen had deze doelpoging al als goal geteld. Daarna bleef het ook spannend en ACV probeerde nog de volle 3 punten te pakken met een invalbeurt voor Marith en Maartje als verse krachten, maar de beste kans was nog uit een counter voor TKB, die door de verdediging van ACV vakkundig werd geklaard.

Al met al een terechte afspiegeling van de krachten, al had ACV het gevoel dat er meer in gezeten had vandaag, maar aan de andere kant waren ze het eerste team dat TKB punten afhandig maakte. Oranje Nassau won wel vandaag (tegen Heerenveense Boys) en staat nu ongeslagen bovenaan – ACV zakte door het gelijkspel af naar de 5e plaats, hoewel de marges in de top in deze fase van de competitie nog maar heel gering zijn.

Volgende week op 23/10 staat de bekerwedstrijd tegen 1e klasser Orion uit Nijmegen op het programma en omdat de gasten hun competitiewedstrijden op zondag afwerken, is het aanvangstijdstip vastgesteld o[ 17 uur op veld 1 van het Catawiki-sportpark in Assen.

Klik HIER voor een fotoreportage van de wedstrijd.