Verlengde Sportlaan 2
3905AE
VEENENDAAL
tel. 0318-514562

Veenendaal – ACV heeft de goede competitiestart een positief vervolg gegeven. Het uitduel tegen DOVO werd met 1-2 gewonnen waardoor er weer drie punten gepakt werden. Na een 0-0 ruststand kwam de wedstrijd in de tweede helft los. Niels Grevink opende de score voor ACV maar DOVO kwam al snel weer op gelijke hoogte. Beide teams deden niet veel voor elkaar onder en de winst kon beide kanten op gaan. Ruim 10 minuten voor het einde scoorde Niels Grevink wederom en gaf het scorebord 1-2 aan. De thuisploeg zette vervolgens alles op alles om de stand gelijk te trekken en kreeg hiervoor ook de mogelijkheden. Goals werden er niet meer gescoord in de slotfase waardoor ACV nu samen met Sparta Nijkerk ongeslagen aan de kop van de Derde Divisie staat.

ACV trainer Fred de Boer had geen wijzigingen aangebracht in de basiself van de blauw-zwarten. Dezelfde 11 namen als vorige week tegen Sparta Nijkerk stonden op het wedstrijdformulier. Zijn collega Florian Wolf deed exact hetzelfde en stuurde dezelfde 11 spelers het veld op die ook vorige week tegen Ajax mochten starten.

De twee teams hielden elkaar in de eerste helft goed in evenwicht. Kansen waren schaars en het publiek zag dat de spelers enige moeite hadden met het warme en ietwat trage/stroperige veld. De beste mogelijkheid in het eerste bedrijf was voor de thuisploeg. ACV-goalie Ben Wormmeester moest reddend optreden bij een goede kopbal van Nick Hak. De 0-0 ruststand gaf de verhoudingen op het veld goed weer.

IMG_2903_01.jpgAlle ogen zijn gericht op Boy Spijkerman (foto: Bennie de Boer)

Bij ACV kwamen na de rust twee frisse krachten binnen de lijnen. Niels Grevink en Mark Jagt vervingen Nick Westebring en Toufik Faraouni. DOVO kwam het beste uit de kleedkamer en was in de beginfase van de tweede helft de bovenliggende partij. Het kreeg een aantal kleine mogelijkheden maar Ben Wormmeester kon zijn doel schoon houden. Het was ACV dat in de 63e minuut op voorsprong kwam. Niels Grevink schoot de bal na een goed uitgespeelde aanval op aangeven van Freddy Quispel onhoudbaar voor doelman Jeroen Vrolijk in de verre hoek, 0-1. Lang kon ACV niet van de voorsprong genieten. Het was invaller Lion Kalentjev die met zijn eerste balcontact van dichtbij kon scoren, 1-1. De wedstrijd kon vervolgens alle kanten op. Zou er een winnaar komen op Sportpark Panhuis? Die winnaar kwam er. Het was Niels Grevink die ACV wederom naar een voorsprong schoot. Doelman Jeroen Vrolijk had geen kans op het door Kevin Greeven licht van richting veranderde schot, 1-2.

IMG_3231_01.jpgNiels Grevink schiet de 1-2 binnen (foto: Bennie de Boer)

Na de tweede Asser treffer was het nog wel even billenknijpen voor de supporters van ACV. DOVO pompte alle ballen het strafschopgebied in en Ben Wormmeester voorkwam met goede parades dat de roodhemden konden scoren. Na een aantal minuten extra tijd gaf de goed leidende scheidsrechter De Brito Roque het eindsignaal en kon ACV de zege gaan vieren.

Na afloop

Al weer een uitzege voor ACV. Inclusief de bekerzege tegen Hollandia is dit al de vierde uitzege van het nieuwe seizoen. Fred de Boer was blij met de uitslag maar was ook realistisch: “We bleven in de wedstrijd, we kregen in de eerste helft geen goal tegen. Dat had wel gekund. Bij rust was 0-0 voor ons een gunstige stand. We hebben geprobeerd met wissels wat dynamiek te veranderen. Uiteindelijk levert dat twee goals op maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat het overgrote deel van de wedstrijd DOVO toch wat makkelijker en beter voetbalde. Maar goed zij maakten niet de tweede goal en wij wel en dat is het grote verschil vandaag”.

ACV staat na competitieronde 5 samen met Sparta Nijkerk op de gedeelde eerste plaats in de Derde Divisie. Het doelsaldo van de Nijkerkers is net iets beter zodat op doelsaldo de tweede plaats wordt ingenomen.

Volgende week speelt ACV twee wedstrijden. Woensdagavond komt ACV in de tweede kwalificatieronde van het TOTO KNVB Bekertoernooi in actie tegen USV Hercules. De wedstrijd wordt gespeeld In Utrecht. Meer informatie volgt binnenkort op de website van ACV.

Komende zaterdag speelt ACV een thuiswedstrijd. Op het eigen Catawiki Sportpark komt Harkemase Boys op bezoek. De roodhemden speelden vandaag een thuisduel tegen ODIN ‘59. Na 90 minuten stond er een 4-0 overwinning voor Harkemase Boys op het scorebord van Sportpark De Bosk. Harkemase Boys neemt op de ranglijst van de Derde Divisie na vijf wedstrijden met 9 punten de 5e plaats in.

DOVO: Jeroen Vrolijk, Timo Pluk, Daan Disveld ©, Rodney Kemp (84. Nick de Bondt), Kevin Greeven (84. Rivillino Neslo), Bart Westerlaken, Lulinho Martins (70. Sabir Achefay), Max den Boer (80. Oktay Oztürk), Matthijs van Nispen, Nick Hak, Anil Mercan (70. Lion Kalentjev)

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans ©, Nande Wielink, Luka Prljić, Koen Steg (80. Jaap van Dijken), Gijs Jasper, Daan Scholtens, Nick Westebring (46. Niels Grevink), Toufik Faraouni (46. Mark Jagt), Freddy Quispel (84. Pascal Huser), Boy Spijkerman (83. Ezra Schrijver)