Groeneweg 59
4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Hoornaar - ACV heeft vanmiddag met 2-1 verloren van SteDoCo. De thuisploeg kwam in de eerste helft na een fout in de defensie van ACV op een 1-0 voorsprong. Vincent Verheul kon van dichtbij scoren. Vroeg in de tweede helft was het Olivier Pilon die de score verdubbelde. ACV kreeg vervolgens voldoende kansen maar pas in de extra tijd lukte het om te scoren. Koen Steg schoot raak en bracht de stand op 2-1. Dit bleek even later tevens de eindstand te zijn.

Geen Fred de Boer op de bank bij ACV. De trainer moest vanwege ziekte verstek laten gaan in Hoornaar. We wensen hem vanaf deze plaats van harte beterschap! Robin Witte verzorgde daarom samen met good old Bert Meertens de coaching bij ACV. In de warming-up een domper voor de blauw-zwarten. Aanvoerder Daniël Schans moest afhaken met een blessure. Zijn plaats werd ingenomen door Jaap van Dijken.

Het publiek zag een eerste helft waarin beide teams moeite hadden om grote kansen te creëren, Het was dan ook geen toeval dat het openingsdoelpunt voortkwam uit een defensieve fout. Na balverlies bij ACV kon Vincent Verheul in de 18e minuut van dichtbij de 1-0 voor SteDoCo scoren. Tien minuten later leek ACV op gelijke hoogte te komen. Freddy Quispel schoot van een meter of 16 richting de rechterkruising maar de bal ging via de lat over het doel. Kort voor de rust was Jaap van Dijken nog tweemaal gevaarlijk op de rechterflank. De eerste keer bereikte zijn strakke lage voorzet geen medespeler, de tweede keer werd zijn inzet bij de eerste paal tot corner verwerkt door Bryan Jongeneel die de bal overigens bijna in eigen goal schoot.

Pascal Huser schiet van afstand (foto: Bennie de Boer)

SteDoCo kwam goed uit de kleedkamer na de pauze en kreeg al snel twee prima mogelijkheden. Ben Wormmeester had een goede redding in huis na een schot van Vincent Verheul en Joran Schröder schoot rakelings naast. Aan de andere kant was het Niels Grevink met een schietkans voor ACV. Hij stuitte op doelman Petar Stoskovic. In de 55e minuut verdubbelde Olivier Pilon de score voor SteDoCo. Hij was het eindstation van een goed uitgevoerde counter, 2-0. ACV werd na de 2-0 de ploeg die de meeste kansen kreeg maar de bal wilde er niet in. Freddy Quispel en Niels Grevink kregen uitstekende mogelijkheden maar het vizier stond niet op scherp. Pas in de extra tijd lukte het ACV om te scoren. Koen Steg maakte van dichtbij de 2-1. Zou er nog een gelijkspel mogelijk zijn? Het antwoord was helaas nee. De bal werd nog tweemaal het strafschopgebied ingepompt maar de defensie van SteDoCo gaf geen krimp zodat ACV zonder punten terug moest reizen naar Assen.

Jaap van Dijken stoomt op over de rechterflank (foto: Bennie de Boer)

Stand

Op de ranglijst staat ACV na 10 wedstrijden met 14 punten op de 8e plaats in de Derde Divisie Zaterdag. Drie clubs gaan er op dit moment aan kop. Sportlust’46, FC Lisse en Sparta Nijkerk hebben alle drie 20 punten verzameld.

Volgende week speelt ACV een thuiswedstijd. Op het eigen Catawiki Sportpark komt Goes op bezoek. De Zeeuwen speelden vandaag een thuisduel tegen VVOG. Na 90 minuten stond er een 2-2 gelijkspel op het scorebord van Sportpark Het Schenge. Goes neemt op de ranglijst van de Derde Divisie na 10 wedstrijden de laatste plaats in met 6 punten. De aftrap van ACV – Goes is om 14:30 uur.

SteDoCo: Petar Stoskovic, Etiën Mariana, Bryan Jongeneel, Steven Edwards, Milad Intezar, Olivier Pilon, Joran Schröder (75. Benjamin van Wanrooij), Vincent Verheul (85. Giovanni Hiwat), Laurens van der Voort, Mitchell de Zwart, Guytano dos Santos (65. Ibrahim Touré)

ACV: Ben Wormmeester, Jaap van Dijken, Robert Talens, Nande Wielink, Koen Steg, Steyn Strijker, Pascal Huser (61. Daan Scholtens), Gijs Jasper © (32. Niels Grevink(73. Toufik Faraouni), Boy Spijkerman, Freddy Quispel, Justin Mulder (61. Ezra Schrijver)