Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Assen – ACV heeft de midweekse competitiewedstrijd tegen DOVO met 3-0 gewonnen. Het publiek op het Catawiki Sportpark zag een levendig en open duel. Al vroeg in de wedstrijd kon DOVO op voorsprong komen maar de Veenendalers hadden het geluk niet aan hun zijde. ACV scoorde wel. Het was Nick Westebring die de Asser ploeg in de 18e minuut naar een 1-0 voorsprong schoot. Kort voor de rust verdubbelde Gijs Jasper de score. Hij kopte de bal na een vrije trap van Freddy Quispel onhoudbaar binnen. In de tweede helft ging DOVO op zoek naar de aansluitingstreffer. De roodhemden waren een aantal malen dichtbij maar scoorden niet. ACV deed dat wel. In de extra tijd schoot Boy Spijkerman raak. Direct daarna klonk het eindsignaal en kon ACV de overwinning gaan vieren.

Op een regenachtig Catawiki Sportpark was er voorafgaand aan de wedstrijd een indrukwekkende minuut stilte voor de onlangs overleden Herman Tahapary. Maar liefst 36 jaar was hij als masseur-verzorger aan de eerste selectie van ACV verbonden.

Na de minuut stilte klonk het eerste fluitsignaal en kon de wedstrijd beginnen. ACV leek nog niet helemaal wakker en het was DOVO dat in de eerste minuten grote mogelijkheden kreeg om de score te openen. Nick Hak was tweemaal dichtbij de openingstreffer maar hij had het vizier tot opluchting van de ACV-supporters niet op scherp staan. Na de openingsfase kwam ACV beter in de wedstrijd. De ploeg van trainer Fred de Boer creëerde meerdere scoringsmogelijkheden. DOVO-goalie Jeroen Vrolijk voorkwam met goede reddingen dat Pascal Huser, Robert Talens en Justin Mulder doel troffen. In de 18e minuut lukte het ACV wel om te scoren. Uit een corner van Koen Steg schoot Nick Westebring de bal beheerst in de linkerhoek, 1-0. Vrij snel na de openingstreffer leek Nick Westebring zijn tweede goal te scoren. Na een voorzet van Justin Mulder schoot hij rakelings naast.

Op het natte veld ging het spel vervolgens op en neer. Beide teams legden veel energie in de wedstrijd en het publiek genoot. Halverwege de eerste helft kreeg DOVO drie keer de kans om op gelijke hoogte te komen. Eerst kopte Nick Hak een voorzet van Timo Pluk recht in de handen van Ben Wormmeester. Daarna zag Anil Mercan zijn kopbal gekeerd worden door de Asser goalie. Direct daaropvolgend kreeg Mercan hij opnieuw een kans, maar hij schoot de bal naast het doel.

Het bleven kansen regenen in de eerste helft. In het derde kwartier van de wedstrijd was het ACV dat aandrong om de score te verdubbelen. Justin Mulder schoot 10 centimeter naast en Gijs Jasper zag zijn schot in het zijnet vliegen. In de 38e minuut viel de tweede Asser treffer. Freddy Quispel legde de bal uit een vrije trap panklaar op het hoofd van Gijs Jasper die vervolgens onhoudbaar raak kopte, 2-0. Dit was even later ook de ruststand.

Gijs_Jasper.jpgGijs Jasper (7) juicht na zijn treffer en is op weg naar Freddy Quispel om hem te bedanken voor de assist (foto: Bennie de Boer)

Beide teams kwamen na de rust ongewijzigd uit de kleedkamer. De kansen waren in de tweede helft minder talrijk dan in het eerste bedrijf. DOVO ontwikkelde meer druk naar voren richting het doel van ACV, maar grote uitgespeelde kansen leverde het niet op. Het spel van de bezoekers werd opportunistischer. Invaller Nick de Bondt slingerde de bal meerdere keren hoog het strafschopgebied in maar de defensie van ACV hield stand. Een kwartier voor tijd was DOVO het dichtst bij een treffer. Lars Rebergen kopte een voorzet richting de linkerhoek maar Gijs Jasper stond paraat en kopte de bal van de doellijn. ACV was in de tweede helft meerdere keren gevaarlijk uit de omschakeling. DOVO liet zich echter niet verassen waardoor het tot het einde toe spannend bleef. In de extra tijd maakte Boy Spijkerman aan alle onzekerheid een eind. Zijn schot vloog via Daan Disveld hoog over doelman Jeroen Vrolijk in de verre hoek, 3-0.

Boy_Spijkerman.jpgDe goal van Boy Spijkerman (29) in beeld (foto: Bennie de Boer)

Man of the Match

Luka Prljić werd na afloop van de wedstrijd uitgeroepen tot Bella Italia Man of the Match. De dinercheque werd dit keer mogelijk gemaakt door Kremer cs Belastingadvies- en Administratiekantoor.

WhatsApp_Image_2022-04-05_at_10.18.41_PM.jpegUit handen van Sander Kremer ontvangt Luka Prljić zijn Man of the Match dinercheque (foto: Bennie de Boer)

Ranglijst

Een belangrijke thuisoverwinning voor ACV. Door de zege is de 30 punten grens geslecht. Met 31 punten uit 23 wedstrijden staat ACV stevig op de veilige 11e plaats in de Derde Divisie. Koploper is nog steeds Sparta Nijkerk. De Spartanen wonnen met 3-0 van Ter Leede. Door de zege op Ter Leede kon ook de winst van de tweede periodetitel gevierd worden op Sportpark de Ebbenhorst.

Komende zaterdag

Komende zaterdag speelt ACV een uitwedstrijd tegen ODIN ’59. De formatie uit Heemskerk speelde gisteravond op eigen veld tegen HSV Hoek. Na 90 minuten stond er een 0-2 overwinning Voor HSV Hoek op het scorebord van Sportpark Assumburg. ODIN ’59 neemt de 14e positie op de ranglijst in met 26 punten uit 23 duels. De wedstrijd ODIN ’59 – ACV begint om 14:30 uur.

ACV: Ben Wormmeester, Toufik Faraouni (74. Jaap van Dijken), Luka Prljić ©, Robert Talens, Koen Steg, Nick Westebring (66. Daan Scholtens), Pascal Huser (74. Niels Grevink), Gijs Jasper, Justin Mulder, Mark Jagt (66. Ezra Schrijver), Freddy Quispel (82. Boy Spijkerman)

DOVO: Jeroen Vrolijk, Timo Pluk (77. Rivillino Neslo), Lars Rebergen, Daan Disveld ©, Colin van Gelderen (58. Nick de Bondt), Oktay Özturk (34. Kevin Greeven), Max Boonstoppel, Nick Hak, Matthijs van Nispen, Anil Mercan (58. Quincy Arends), Lulinho Martins