Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Assen – ACV heeft op eigen veld een punt gepakt tegen het sterke HSV Hoek. Na 90 minuten stond er een 1-1 gelijkspel op het scorebord van het Catawiki Sportpark. Het was een uitslag waar beide teams mee konden leven. De ploegen hielden elkaar de hele wedstrijd goed in evenwicht waarbij de meeste doelrijpe kansen wellicht voor ACV waren. Na een 0-0 ruststand was het invaller Mark Jagt die de blauw-zwarten in de 73e minuut met een lekker wreefschot naar een 1-0 voorsprong schoot. Lang kon ACV niet van de voorsprong genieten. Zo’n tien minuten voor het einde kwam Hoek op gelijke hoogte na een kopbal van Niels de Pauw. Er volgde nog een spannende slotfase maar beide ploegen scoorden niet. Beide teams konden dus na 90 minuten een verdiend punt aan het totaal toevoegen.

ACV begon met twee wijzigingen in de basiself ten opzichte van vorige week. Nick Westebring en Toufik Faraouni speelden in plaats van Justin Mulder (blessure) en Mark Jagt (reserve). Vorig jaar won Hoek met 1-4 in Assen en het publiek was dan ook benieuwd hoe de krachtsverhoudingen ditmaal waren. Al snel bleek dat ACV behoorlijk gegroeid is in vergelijking met een jaar terug. De ploeg speelde met veel zelfvertrouwen, wat ook goed te verklaren was gezien drie opeenvolgende zeges tegen respectievelijk HVV Hollandia (1-5), FC Lisse (2-3) en Oranje Nassau (0-3).

Na een aftastend begin was de eerste echte goede mogelijkheid voor ACV. Boy Spijkerman zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Griffin de Vroe waarna de rebound niet benut kon worden door Toufik Faraouni. In de daaropvolgende aanval van Hoek kregen de Zeeuwen direct een goede scoringskans. Aanvoerder Rik Impens schoot de bal langs goalie Ben Wormmeester die tot zijn opluchting zag dat Nande Wielink nog in de doelmond stond om de bal weg te koppen. De kansen waren schaars in de eerste helft. De grootste kans was voor de thuisploeg. Boy Spijkerman haalde de achterlijn en legde goed terug op de vrijstaande Gijs Jasper. De aanvallende middenvelder van ACV die vorige week nog zo fraai raak schoot tegen FC Lisse had het vizier nu niet op scherp staan en mikte de bal over het doel. Er werd zodoende na 45 minuten en een klein beetje extra toegevoegde tijd gerust met de brilstand.

Beide teams kwamen ongewijzigd uit het kleedlokaal. ACV begon uitstekend aan het tweede bedrijf en creëerde meerdere goede mogelijkheden. Freddy Quispel kwam het dichtst bij een doelpunt. Na een goede aanval schoot de aanvaller op aangeven van Toufik Faraouni rakelings naast. Na een uur spelen kwam HSV Hoek weer beter in de wedstrijd. Rik Impens kon na een strakke voorzet van Giovanni Delannoy bijna raak schieten maar kwam een teenlengte te kort. In de 67e minuut wisselde ACV-trainer Fred de Boer twee spelers Daan Scholtens en Mark Jagt vervingen Nick Westebring en Toufik Faraouni. Ook Hoek-trainer Lieven Gevaert bracht een verser kracht in het veld. Jahrdell Constansia verving Steve Schalkwijk. Direct na de wissels kreeg ACV een zeer grote kans. Invaller Mark Jagt gaf een afgemeten voorzet waarna Boy Spijkerman op het doel van Hoek kon vuren. Het was aan doelman Griffin de Vroe te danken dat de ACV-supporters (nog) niet konden juichen. Drie minuten later konden de ACV-supporters wel juichen. Mark Jagt schoot ACV met een mooi wreefschot na een 1-0 voorsprong. Mark Jagt: “Freddy Quispel kreeg de bal en daarna wilde ik de bal direct al krijgen. Ik stond vrij op randje 16. Hij ging eerst via Gijs Jasper, die draaide goed open en legde hem echt perfect voor mij klaar. Met een wreeftrap schoot ik hem daarna lekker laag in de verre hoek.” Na de goal werd er volop gejuicht door de fans van ACV. Je kon merken dat het publiek weer toe was aan het vieren van een doelpunt na een lange tijd zonder voetbal. “Ik heb met veel jongens die achter het doel stonden gevoetbald en er zitten ook veel vrienden bij. Het was mooi dat we dat samen kunnen vieren” zei Mark Jagt hierover na afloop van de wedstrijd.

acv_hoek_0002.JPGMark Jagt juicht na zijn treffer, ook Steyn Strijker en Koen Steg schreeuwen het uit van blijdschap (foto: www.sportimages.nl)

Na de goal van Mark Jagt ging HSV Hoek nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Helaas voor ACV kwam die er ook. De Zeeuwen kregen in de 81e minuut een corner die genomen werd door aanvoerder Rik Impens. Hij bereikte de lange Niels de Pauw die de bal tegen de touwen kopte, 1-1. In de slotfase kregen beide teams nog wat kleine mogelijkheden. Gescoord werd er echter niet meer zodat beide ploegen een verdiend punt over hielden aan het duel.

Na afloop

Fred de Boer had na afloop een tevreden en realistische kijk op de wedstrijd. “Overall hebben we 4 a 5 goede scoringskansen gehad. We hadden misschien een goal meer kunnen maken. Maar de eerlijkheid gebied ook te zeggen dat Hoek een topteam heeft. Ze zijn fit en soms zijn ze in 2, 3 passes bij de goal. Vooraf had ik tegen de jongens gezegd: Ze zijn snel, ze zijn vaardig en ze werken ook nog eens heel hard. Vorig jaar werden we helemaal weg gespeeld en nu hebben we weerstand kunnen bieden. Dat is absoluut een winstpunt voor de selectie. Ik schat in dat Hoek, en dat zeggen ze zelf ook, voor de top vijf gaat. Als ik dit zie dan hoop ik niet dat er nog heel veel betere ploegen zijn want dan moet het niveau bij ons ook omhoog. Ons niveau kan gelukkig ook nog omhoog. In de fase waarin we nu zitten, na twee moeilijke wedstrijden, mogen we met vier punten heel erg tevreden zijn. Het was ook erg mooi om de supporters weer zo blij te zien.”

Mark Jagt werd na wedstrijd uitgeroepen tot Bella Italia Man of the Match, dit keer mogelijk gemaakt door ThinClientSpecialist. Met onder andere zijn fraaie treffer wist hij de jury te overtuigen.

ACV staat na de wedstrijden van vandaag op de 4e plaats in de Derde Divisie met 4 punten uit 2 duels.

MOTM_Mark_Jagt.jpgMark Jagt ontvangt de Bella Italia Man of the Match dinercheque uit handen Marc Terveer van ThinClientSpecialist

Volgende week speelt ACV een uitwedstrijd. De ploeg van trainer Fred de Boer gaat dan op bezoek bij VVOG. De wedstrijd op Sportpark De Strokel begint om 14:30 uur. De Harderwijkers staan op de 9e plaats van de ranglijst met 2 punten uit 2 wedstrijden. Meer informatie over het toegangsbeleid in Harderwijk volgt in de loop van de week op de ACV website.

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans ©, Nande Wielink, Luka Prljić, Koen Steg, Steyn Strijker (86. Jaap van Dijken), Gijs Jasper, Nick Westebring (67. Daan Scholtens), Toufik Faraouni (67. Mark Jagt), Freddy Quispel, Boy Spijkerman (81. Ezra Schrijver)

HSV Hoek: Griffin de Vroe, Niels de Pauw, Alexander Embrechts, Istvan Bakx, Roycel James, Rik Impens ©, Giovanni Delannoy, Karim Bannani, Ruben de Jager, Steve Schalkwijk (69. Jahrdell Constansia), Jonathan Constansia