Strokelweg 5
3847LR
HARDERWIJK
tel. 0341-414242

Harderwijk – ACV heeft vanmiddag spectaculair gewonnen van VVOG. De blauw-zwarten kwamen al heel vroeg in de wedstrijd met tien man te staan na een rode kaart voor Steyn Strijker maar wisten toch met 2-4 te winnen. Ondanks de man minder kwam ACV halverwege de eerste helft op een 0-1 voorsprong via een kopgoal van Freddy Quispel. Op slag van rust tikte Daniël Schans de 0-2 binnen. In de tweede helft kwam VVOG beter voor de dag en kwam het via goals van Rafik El Hamdi en Jeremy de Graaf op gelijke hoogte. ACV wist echter met veel inzet en goed spel een overwinning uit het vuur te slepen. Daniël Schans maakt in de 59e minuut van dichtbij de 2-3. De onvermoeibare Freddy Quispel stelde acht minuten voor tijd de drie punten zeker voor ACV met de vierde Asser treffer.

ACV-trainer Fred de Boer bracht op het fraai gelegen én vernieuwde Sportpark De Strokel dezelfde elf namen in het veld als vorige week tegen HSV Hoek. Kort na de aftrap was er direct een grote domper voor ACV. Steyn Strijker probeerde met een uiterste krachtsinspanning de bal te veroveren maar deed dit volgens scheidsrechter Mulder op onreglementaire wijze. De leidsman greep naar zijn borstzak waarna de meeste toeschouwers een gele kaart dachten te gaan zien. De kleur van de kaart was echter rood en ACV moest verder met tien. Ondanks de numerieke minderheid bleven de Assenaren goed op de been. Sterker nog, de blauw-zwarten kwamen op voorsprong. Gijs Jasper leverde een voorzet op maat af waarna Freddy Quispel onhoudbaar binnen kopte. Dezelfde Quispel had nog geen minuut eerder ook al een grote kans om te scoren maar stuitte toen nog op doelman Wouter Polhoud. Op de kopbal van de spits van ACV had de doelman van de Harderwijkers echter geen antwoord, 0-1.

IMG_1958_01.jpgFreddy Quispel kopt de 0-1 binnen (foto: Bennie de Boer)

VVOG leek zich in het vervolg van de eerste helft geen raad te weten met de man-meer-situatie en kwam niet veel verder dan een aantal schoten van afstand. Kort voor de rust verdubbelde ACV de voorsprong. Boy Spijkerman toonde zijn klasse en omspeelde Jeffrey Snijders. Zijn voorzet kwam terecht bij Freddy Quispel die zijn inzet geblokt zag worden. Ook de rebound van de mee naar voren gekomen Koen Steg werd geblokt door een VVOG-verdediger. De bal belandde vervolgens voor de voeten van aanvoerder Daniël Schans die ongehinderd binnen kon tikken, 0-2. Kort hierna was het rust en konden de 21 spelers hun vochttekort aanvullen want het was behoorlijk warm op De Strokel.

IMG_2056_01.jpgOp slag van rust scoort Daniël Schans de 0-2 (foto: Bennie de Boer)

Na de rust kwam VVOG beter voor de dag dan in de eerste helft. De Harderwijkers stonden tactisch beter opgesteld en maakten het ACV bijzonder lastig. Nog geen drie minuten na de pauze lag de aansluitingstreffer al in het doel. Rafik el Hamdi schoot een vrije trap vanaf links erg fraai in de verre hoek. Na de goal van VVOG waren er een paar kleine kansjes voor ACV maar de grootste dreiging kwam van de thuisploeg. In de 56e minuut kwam VVOG op gelijke hoogte. Nande Wielink en Ben Wormmeester kwamen met elkaar in botsing bij een hoge voorzet waarna Jeremy de Graaf eenvoudig kon scoren. ACV was even aangeslagen en VVOG rook bloed. Toch bleven de Assenaren goed voetballen en strijden voor een goed resultaat. Dit werd beloond. Kort na de gelijkmaker kwam ACV weer op voorsprong. Freddy Quispel gaf voor, Luka Prljić legde terug waarna Daniël Schans alleen nog maar tegen de bal aan hoefde te lopen om te scoren, 2-3.

Na de goal van Daniël Schans werd het zeer spannend. VVOG probeerde van alles om de gelijkmaker te forceren maar slaagde hier niet in. Dit was mede te danken aan de goed keepende Ben Wormmeester die een aantal fraaie parades liet zien. Acht minuten voor tijd een goede aanval van ACV. Rutger Timmermans zette goed door ondanks dat zijn shirt bijna van het lijf werd getrokken. Hij legde de bal terug op Freddy Quispel die zijn eerste inzet geblokt zag worden. In de rebound die volgde wist hij wel te scoren. De bal rolde door de benen van doelman Wouter Polhoud in het doel, 2-4. In de slotfase verdedigde ACV goed en wist VVOG geen weg te vinden door de Asser defensie. Na een aantal minuten toegevoegde tijd klonk het eindsignaal en kon er gejuicht worden door iedereen met een blauwzwart hart.

Teamspirit, goed spel en vechtlust

Een overwinning op basis van teamspirit, goed spel en vechtlust. Zo kan je de zege van ACV op VVOG het beste omschrijven. Na de wedstrijden van vandaag staat de ploeg van trainer Fred de Boer op de gedeelde koppositie in de Derde Divisie. De ploeg heeft 7 punten uit 3 wedstrijden. Ook VVSB, Sparta Nijkerk en Sportlust ’46 hebben 7 punten. Op basis van het doelsaldo neemt ACV de tweede plaats in.

Volgende week speelt ACV een thuiswedstrijd. Op het eigen Catawiki Sportpark komt Sparta Nijkerk op bezoek. De oranjehemden speelden vandaag een thuisduel tegen Barendrecht. Na 90 minuten stond er een 3-2 overwinning voor Sparta Nijkerk op het scorebord van Sportpark De Ebbenhorst. Sparta Nijkerk neemt op de ranglijst van de Derde Divisie na drie wedstrijden met 7 punten de 3e plaats in. De formatie van trainer Eric Speelziek heeft dus evenveel punten als ACV maar een iets minder doelsaldo. De aftrap van ACV – Sparta Nijkerk is om 14:30 uur.

VVOG: Wouter Polhoud, Jeffrey Snijders, Dailey Groenewegen, Bruce Lucke (34. Mitchel Dijkhof), Randy Onuoha, Yasin Kurt (81. Jeroen Buitenhuis), Rafik El Hamdi, Pernelly Biya, Job Hoogedoorn (46. Mark Bottenheft), Jeremy De Graaf, Donovan Bock

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans ©, Nande Wielink, Luka Prljić, Koen Steg, Gijs Jasper, Steyn Strijker, Nick Westebring (67. Daan Scholtens), Toufik Faraouni (67. Rutger Timmermans), Freddy Quispel (86. Mark Jagt), Boy Spijkerman (78. Ezra Schrijver)