Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Assen – ACV heeft op het eigen Catawiki Sportpark een ruime zege geboekt op Barendrecht. Na ruim een half uur kwamen de blauw-zwarten op een 1-0 voorsprong. Uit een afgeslagen corner van Koen Steg schoot Freddy Quispel raak. In de tweede helft kwam het sterk spelende Barendrecht op gelijke hoogte. Joey Jongman schoot de bal zeer beheerst laag in de rechterhoek. ACV had het zwaar maar wist in de slotfase toch weer op voorsprong te komen. Na een mooie voorbereidende actie van Freddy Quispel stiftte Arjen Hagenauw de bal fraai over doelman Jeffrey Verkerk, 2-1. Even later werd het zelfs 3-1 na een prachtige solo van Niels Grevink. De 4-1 van Justin Mulder in de extra tijd was de kers op de taart voor ACV.

Ook voor de wedstrijd tegen Barendrecht moest ACV-trainer Fred de Boer weer veel tijd doorbrengen achter zijn tekentafel. Hij kon namelijk niet beschikken over de geblesseerde Gijs Jasper en de geschorste Luka Prljić. Gelukkig lukte het ook vandaag weer om 11 fitte en gretige spelers op het veld te brengen. Onder een stralende zon werd er iets na half drie afgetrapt.

ACV had het moeilijk in de beginfase van de wedstrijd. Barendrecht had een licht overwicht en creëerde al snel een aantal mogelijkheden. Goalie Ben Wormmeester kon direct aan de bak en deed dat met verve. De eerste echte grote kans voor ACV was in de 30e minuut van de wedstrijd. Toufik Faraouni legde de bal goed terug op Freddy Quispel waarna het schot van de aanvaller ternauwernood ten koste van een corner uit het doel gehouden kon worden door doelman Jeffrey Verkerk. Koen Steg nam de corner en zag dat de bal weggewerkt werd door de verdediging van Barendrecht. De bal belandde echter voor de voeten van Freddy Quispel die keek, mikte en raak schoot, 1-0.

Freddy.jpgFreddy Quispel (28) scoort de 1-0 (foto: Bennie de Boer)

De bezoekers kregen in de slotfase van de eerste helft meerdere grote kansen om de gelijkmaker te scoren. De grootste kansen kreeg de ploeg van trainer Richard Elzinga in de laatste twee minuten voor de pauze. Marouane Bakour schoot van een meter afstand over het lege doel en Bart Deprez zag zijn inzet door een katachtige reflex van Ben Wormmeester uit het Asser doel gehouden worden.

De twee teams kwamen na de pauze ongewijzigd uit het kleedlokaal. De druk op het doel van ACV werd groter en de misschien wel beste man op het veld Joey Jongman schoot na een uur spelen de verdiende gelijkmaker tegen de touwen, 1-1. Vervolgens werden er door beide trainers meerdere wissels toegepast. Zou er een winnaar komen? Die winnaar kwam er. Het was Fred de Boer die de beste hand van wisselen had. Tien minuten voor tijd was het invaller Arjen Hagenauw die na uitstekend voorbereidend werk van Freddy Quispel zijn ploeg met een fraaie stiftbal op een 2-1 voorsprong bracht. Kort hierna konden de blauw-zwarten al weer juichen. Ditmaal was het invaller Niels Grevink die een heerlijke solo afrondde met een doelpunt, 3-1

Niels.jpgNiels Grevink juicht na zijn treffer en wordt gefeliciteerd door Arjen Hagenauw (foto: Bennie de Boer)

De hoop van Barendrecht op een goed resultaat was vervolgens vervlogen. In de extra tijd zorgde Justin Mulder voor de kers op de blauwzwarte taart. Hij werd diep gestuurd door Arjen Hagenauw en scoorde koeltjes de 4-1.

Na afloop

Een groot applaus van de ACV-supporters na afloop voor hun favorieten. De spelers bedankten de fans uitgebreid voordat ze naar de kleedkamer gingen. Robert Talens werd uitgeroepen tot Bella Italia Man of the Match. Uit handen van Jan Uittenbroek van JanMar ontving hij de bijbehorende dinercheque. Gefeliciteerd Robert!

IMG_3857_01.jpgRobert Talens ontvangt de Man of the Match dinercheque uit handen van Jan Uittenbroek (foto: Bennie de Boer)

Op de ranglijst is ACV gestegen naar de 9e positie met 38 punten uit 27 wedstrijden. FC Lisse verstevigde vandaag de koppositie. Het won met 0-1 bij SteDoCo en zag concurrent Sparta Nijkerk op eigen veld met 0-1 verliezen van Sportlust ’46. De Lissenaren hebben nu 53 punten en dat zijn er vier meer dan de Spartanen.

Volgende week zaterdag speelt ACV een uitwedstrijd. Op Sportpark De Toekomst in Amsterdam wordt er dan gespeeld tegen Ajax Amateurs. De Amsterdammers speelden vandaag tegen VVSB. De wedstrijd in Noordwijkerhout werd met 2-0 gewonnen door VVSB. Op de ranglijst vinden we Ajax terug op de 16e plaats met 29 punten uit 27 duels. De aftrap bij Ajax – ACV is om 14:30 uur.

ACV: Ben Wormmeester, Toufik Faraouni (75. Daan Smit), Robert Talens, Daniël Schans ©, Koen Steg, Nick Westebring, Daan Scholtens (67. Niels Grevink), Pascal Huser (75. Arjen Hagenauw), Boy Spijkerman (60. Ezra Schrijver), Freddy Quispel, Justin Mulder

Barendrecht: Jeffrey Verkerk, Tim Eekman, Stanley Husen (60. Boban Lazic), Max van Dijk ©, Kevin Cornet (72. Anass Masrhalmi), Niels Vorthoren, Joey Jongman, Bart Deprez, Romano van der Stoep, Ugur Altintas (72. Peter de Lange), Marouane Bakour