Geldeloozepad 1 f
4463AJ
GOES
tel. 0113-211126

Goes – ACV heeft een punt overgehouden aan het uitduel tegen VV Goes. De twee teams speelden 2-2 gelijk. De blauw-zwarten kwamen al snel op een 0-1 voorsprong. Arjen Hagenauw schoot raak vanaf de penaltystip. Kort voor er een half uur gespeeld was bracht Sylvio Hage de thuisploeg op gelijke hoogte, 1-1. Dit was ook de ruststand. Na een mooie aanval kwam ACV in de 53e minuut weer op voorsprong. Gijs Jasper was het sluitstuk van de doeltreffende aanval. Het in degradatienood verkerende Goes vocht voor wat het waard was en scoorde halverwege het tweede bedrijf de 2-2. Guillaume Clinckemaille was de maker van de goal voor de thuisploeg. Beide teams gingen vervolgens nog vol voor de drie punten maar doelpunten vielen er niet zodat een gelijkspel een logisch gevolg was.

De reis naar Goes was lang. ACV en ook scheidsrechter Kok uit Maastricht ondervonden wat hinder van het vakantieverkeer dat massaal naar Zeeland reed om aan de kust te gaan genieten van het Hemelvaartsweekend. Gelukkig was iedereen op tijd aanwezig en kon er iets na half drie onder zonnige omstandigheden afgetrapt worden. ACV-trainer Fred de Boer kon niet beschikken over Steyn Strijker en Justin Mulder. Als gevolg van de gele kaart die zij ontvingen tijdens het duel tegen VVOG waren zij beide geschorst. Gelukkig beschikt ACV over een brede selectie en stonden er 11 fitte en gretige spelers op het veld.

Na een aftastende beginfase nam ACV steeds meer het initiatief. Op het droge en stroperige veld was het Boy Spijkerman die namens ACV voor het eerst een doelpoging waagde. Zijn schot werd klemvast gepakt door doelman Matthew Lentink. Even later was het weer Boy Spijkerman die gevaar stichtte. Na een combinatie met Gijs Jasper dook hij het strafschopgebied in waar hij ten val werd gebracht door Goes captain Ruben Hollemans. Scheidsrechter Kok floot direct en wees gedecideerd naar de penaltystip. Arjen Hagenauw ontfermde zich over de bal en schoot de strafschop koel en beheerst tegen de touwen, 0-1.

De penalty van Arjen Hagenauw

Het in degradatienood verkerende Goes baalde stevig maar ging niet bij de pakken neer zitten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die gelijkmaker viel in de 28e minuut. Op aangeven van Renzo Roemeratoe schoot Sylvio Hage raak, 1-1. Doordat de thuisploeg gezien de stand op de ranglijst niks aan een gelijkspel had bleef het een open wedstrijd waarin beide teams voor de winst gingen. Kort voor rust kwam ACV bijna weer op voorsprong. Een lange bal van Arjen Hagenauw werd op waarde geschat door Jaap van Dijken. De rechtsback van ACV won vervolgens het duel om de bal van Jelle Klap en kon alleen op doelman Matthew Lentink af gaan. Vanaf de rechterpunt van het 5-meter gebied vuurde Van Dijken hard op de goal waarna de bal via de hand van Lentink tegen de paal ging. Niet veel later klonk het rustsignaal.

Jaap van Dijken in actie tegen VV Goes

De tweede helft begon spectaculair. Beide teams kregen vrijwel direct na de pauze een grote doelkans. Het was aan de keepers te danken dat de stand 1-1 bleef. Ben Wormmeester voorkwam dat Guillaume Clinckemaille kon scoren en Matthew Lentink voorkwam met een reflex dat Arjen Hagenauw doel trof. In de 50e minuut was het Gijs Jasper die bijna raak schoot. Zijn schot ging rakelings voorlangs. Drie minuten later schoot Jasper wel raak. Daan Scholtens speelde Arjen Hagenauw in de diepte aan die niet zelfzuchtig was en de bal breed legde op de geheel vrijstaande Gijs Jasper. ACV’s nummer 7 schoof de bal vervolgens rustig in de verre hoek, 1-2.

Gijs_2.jpgVreugde na de 1-2 van Gijs Jasper

ACV bleef doorgaan met aanvallen en kreeg mogelijkheden op een derde treffer. De gelijkmaker van Goes halverwege het tweede bedrijf kwam dan eigenlijk ook een beetje uit de lucht vallen. Renzo Roemeratoe gaf de bal voor vanaf de rechterkant waarna Guillaume Clinckemaille opdook tussen Robert Talens en Nande Wielink en binnen kon koppen, 2-2. Het was de eerste goal van de Belgische speler in dienst van Goes. Na de goal van Clinckemaille wilde de thuisploeg meer maar veel mogelijkheden kon het niet creëren. Aangezien ook ACV niet heel veel gevaar kon stichten in de slotfase stond er na 90 minuten een 2-2 gelijkspel op het scorebord van Sportpark Het Schenge.

Ranglijst

ACV is na de midweekse wedstrijden een plek gestegen op de ranglijst en staat nu op een keurige zesde plaats. Voor Goes waren de druiven zuur. In theorie is handhaving nog mogelijk maar met 6 punten achterstand op een play-off plek en nog slechts twee wedstrijden te spelen is degradatie praktisch gezien niet meer te voorkomen. FC Lisse is de koploper en kan morgen op eigen veld tegen Staphorst kampioen worden.

Zaterdag weer een thuiswedstrijd

Morgen (zaterdag 28 mei) komt ACV al weer in actie. Op ons eigen Catawiki Sportpark komt Excelsior ’31 op bezoek. Afgelopen woensdag speelde de ploeg van trainer Jurjan Wouda op eigen veld tegen SteDoCo. De wedstrijd kende een eindstand van 0-0. De Twenten nemen op dit moment op de ranglijst de 8e plaats in met 47 punten uit 32 wedstrijden. De aftrap bij ACV – Excelsior ‘31 is om 14:30 uur.

Na afloop van de wedstrijd zal afscheid genomen worden van de vertrekkende spelers en is zanger Richard aanwezig in de kantine om een mooi feestje van de laatste thuiswedstrijd te maken. Ook de liefhebbers van het Rad van Fortuin komen aan hun trekken. Robert Talens zal het rad bedienen dus daar moet je bij zijn!

Goes: Matthew Lentink, Jelle Klap, Stefan de Bert, Ruben Hollemans ©, Guillaume Clinckemaille, Riad Elloukmani (58. Souffiane El Ouazzani), Gianni Tiebosch, Sylvio Hage, Reza Maipauw, Renzo Roemeratoe, Sven Mbikulu (85. Julian van de Kreeke)

ACV: Ben Wormmeester, Jaap van Dijken (73. Toufik Faraouni), Robert Talens, Nande Wielink, Luka Prljić ©, Jim de Leeuw (63. Koen Steg), Pascal Huser (73. Ezra Schrijver), Gijs Jasper, Daan Scholtens (80. Nick Westebring), Arjen Hagenauw (63. Niels Grevink), Boy Spijkerman